Vés al contingut

L’equip Vilabots de Sant Pere de Vilamajor guanya la cinquena edició de la FIRST Lego League de la UVic-UCC

L’equip Vilabots de Sant Pere de Vilamajor guanya la cinquena edició de la FIRST Lego League de la UVic-UCC

L’equip Vilabots de Sant Pere de Vilamajor s’ha proclamat vencedor de la cinquena edició del torneig FIRST Lego League (FLL) que s’ha disputat avui a la Facultat de Ciències i Tecnologia (UST) de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Els segons classificat han estat els 10Power de l’escola Casals Gràcia de Manlleu, mentre que la tercera plaça se l’han emportat els Team Sure de la Miranda Global Quality School de Sant Just Desvern, que també han rebut el premi al Comportament del Robot. Tots tres equips han aconseguit una plaça per participar a la final estatal de la FLL, que aquest any se celebrarà a Logroño el 18 de març, i de la qual en sortiran els classificats per competir a l’edició internacional del torneig als Estats Units.

Per cinquè any consecutiu la UVic-UCC ha apostat per organitzar aquest esdeveniment, una de les deu competicions territorials de robòtica que s’organitzen a Catalunya. En aquesta edició han competit a la UST un total de 68 equips, deu més que l’any passat. Per poder encabir tots els participants, i per primera vegada, la jornada s’ha allargat tot el dia, de manera que al matí han competit els 32 equips de la First Lego League, formats per un màxim de 10 persones d’entre 10 i 16 anys, i a la tarda ho fan els 36 equips de la categoria júnior. La jornada ha tornat a ser una gran festa que ha aplegat un total de 560 participants i més de 1500 persones entre acompanyats i públic.

A banda dels tres primers classificats, en la competició s’han atorgat tretze premis més, que s’han emportat els següents equips: SMT Robotitzats de Vic, premi a l’Entrenador; Els Amics del Lego de Centelles premi a les Joves Promeses; Nazaret Àrea 7 de Badalona, premi a l’Emprenedoria; VedruLegoBots, d’Artés, premi al Disseny Mecànic; RoboGurb, de Gurb, premi a la Programació; Andimals, d’Encamps (Andorra), premi a l’Estratègia i a la Innovació; EVT-Team, de Tona, premi a la Investigació; Coloms Vedruna, d’Artés, premi a la Solució Innovadora; Flashrobots, de Sallent, premi a la Presentació; Animatronix, de Vic, premi al Treball en Equip; GrevoLego2, de Barcelona, premi a la Inspiració; i INS Lacetània, de Manresa, premi a la Cortesia Professional. A més, el jurat ha escollit l’equip EVT-Team de Tona com el que millor ha defensat el seu projecte científic, i per tant optarà a representar Espanya als Global Innovation Awards. 

En la competició del matí, els equips de la categoria FIRST Lego League han hagut de programar un robot, dissenyat i construït prèviament per ells mateixos, per tal que executi unes missions preestablertes. A més, els participants han hagut de desenvolupar un repte, únic a totes les seus, que amb el lema de “Animal Allies” girava al voltant de la convivència entre animals i persones per fer un món millor.

A la tarda, la competició junior

Pel que fa als 36 equips de la categoria júnior, formats per nens i nenes d’entre 6 i 9 anys, participen al torneig en el transcurs d’aquesta tarda, tot i que ho fan fora de concurs. El seu repte és exposar els projectes de robòtica que han desenvolupat prèviament, relacionats amb el lema “Creatures Craze”, sobre els animals. 

L’objectiu del torneig FLL és estimular el desenvolupament de diverses habilitats i valors, com el treball en equip, l’emprenedoria, la innovació i la creativitat. Dels equips que han participat a la categoria oficial, 13 són d’Osona, 6 del Bages, dos del Ripollès, dos del Vallès Oriental, un del Baix Empordà, quatre d’Andorra, tres del Barcelonès i un del Gironès.

La jornada ha incorporat també un espai de demostració dels Garrins Metàl·lics, l’equip de robòtica de la UVic-UCC, que actualment s’està preparant per participar a la competició internacional Eurobot, que se celebrarà al maig a França. També s’ha pogut visitar l’exposició “L’Enginy (in)visible. Dones i tecnologia: passat, present i futur”, coincidint amb la proximitat en el calendari del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència.

El torneig de robòtica FIRST Lego League l’organitzen la UVic-UCC i la Fundació Scientia, i compta amb la col·laboració de la Fundació Princesa de Girona com a patrocinador estratègic, així com amb el patrocini de la Fundació Caixa d’Enginyers, El 9 Nou, Some, Seidor, Girbau, Elausa, Isern, Casa Tarradellas, JCM-Tech i Divasa Farma Vic. També rep el suport del Col·legi d’Arquitectes, Font Vella, Calidad Pascual i Aprentik.

Galeria de fotografies de la cinquena FIRST Lego League de la UVic-UCC

Share in social networks:

Notícies

Grup de

La Fundació Antiga Caixa Manlleu lliura ajuts per valor de 10.180 euros per fomentar la participació dels estudiants en la mobilitat internacional

La Fundació Antiga Caixa Manlleu (FACM) va lliurar ahir els ajuts a la mobilitat als estudiants de grau, màster i doctorat del Campus UVic de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) que han cursat un programa de mobilitat a l’estranger, sigui...

Una treballadora i una usuària dels serveis de la Fundació Sant Andreu Salut

La UVic-UCC i la Fundació Sant Andreu Salut signen un conveni de col·laboració

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), a través de la seva Càtedra de Cures Pal·liatives, i la Fundació Sant Andreu Salut (SAS), han signat un conveni marc de col·laboració amb l’objectiu de promoure relacions de caràcter acadèmic, científic i...

Concert de Festa Major de les orquestres Inclusiva de la UVic i Oberta de Centelles

Les orquestres Inclusiva de la UVic i Oberta de Centelles apleguen unes sis-centes persones en el concert de Festa Major

Unes sis-centes persones van omplir dimecres passat la plaça de la Catedral de Vic per assistir al concert de Festa Major de l’Orquestra Inclusiva de la UVic i l’Orquestra Oberta de Centelles, que va donar el tret de sortida als actes de la Festa Major...

Estudiants fent un mostreig

Els plàstics d’embalatge i les tovalloletes d’un sol ús són el contaminant més present als rius segons el projecte “Plastic Pirates”

Aquest és el tercer any que diferents escoles participen en el projecte de ciència ciutadana “Plastic Pirates”, que estudia els contaminants als rius des que es va implementar, l’any 2021, i que coordina el Centre Tecnològic BETA  de la Universitat de Vic - Universitat Central...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte