La V Jornada de divulgació del conreu i de les característiques de la tòfona de la UVic-UCC es trasllada al 18 de març
Ja hi ha nova data per a la celebració de la cinquena edició de la Jornada de divulgació del conreu i de les característiques de la tòfona de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Serà el proper dissabte 18 de març, durant tot el dia, i per primera vegada es desplaçarà al territori: després d’una matinal formativa a la sala Coll i Bardolet de l’edifici El Sucre de Vic, es traslladarà al restaurant Ca l’Ignasi i Ca la Laia de Cantonigròs, on tindrà lloc una segona part centrada en la gastronomia i les experiències emprenedores.
La Jornada de la Tòfona s’havia de celebrar, inicialment, el passat 28 de gener. Però es va aplaçar davant la impossibilitat, de darrera hora i per motius personals, que un dels principals ponents del programa, Daniel Oliach, del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya, pogués assistir a les jornades.
El programa de la jornada pretén crear un entorn de debat, d’intercanvi i de coneixement sobre la gestió del cultiu de la tòfona negra i les seves característiques organolèptiques i gastronòmiques. En aquest sentit, en l’apartat formatiu s’han programat ponències i taules rodones sobre els darrers avenços en el conreu de la tòfona i sobre el paper de la tecnologia alimentària en aquest sector concret. En un pla més lúdic, i ja a Cantonigròs, els assistents participaran en un taller gastronòmic i de degustació dels tastets, guiat pel gastrònom Pep Palau. També en aquest espai es presentaran quatre projectes innovadors a l’entorn de la cultura de la tòfona, tant en l’àmbit de la producció com de la recol·lecció, la comercialització o la divulgació. Les places per participar-hi són limitades i les inscripcions es poden fer fins el 16 de març.
La jornada de divulgació del conreu i de les característiques de la tòfona l’organitzen la Facultat de Ciències i Tecnologia (UST) i els grups de recerca en Biodiversitat, Ecologia, Tecnologia i Gestió Ambiental (BETA) i en Alimentació, Salut i Benestar (GRASB), a més de la Unitat de Divulgació Científica de la UVic-UCC. Compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Vic i de Centelles, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, el Centre de la Propietat Forestal i la Societat Catalana de Química, així com d’una vintena d’empreses vinculades al sector.
Notícies
Un llibre d'Anna Bonafont i Montserrat Vall recull l'evolució dels estudis d’Infermeria a Vic, que compleixen 50 anys
Anna Bonafont i Montserrat Vall van presentar ahir al Paranimf de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) el llibre Història dels estudis d’Infermeria a Vic, que deixa constància de l’evolució de la Infermeria al llarg de la història de la...
Projectes coliderats per quatre investigadores vinculades a la UVic-UCC obtenen finançament de La Marató 3Cat
Aquest dijous la Fundació 3Cat ha lliurat els diplomes als projectes que finançarà en el marc de La Marató 3cat 2023, dedicada a la “Salut sexual i reproductiva”. Entre els 26 projectes seleccionats, n'hi ha quatre que estan coliderats per investigadores que exerceixen docència o...
Un projecte europeu coordinat per la UVic-UCC estudiarà com millorar l’atenció a la incontinència urinària a les residències de gent gran
La incontinència urinària afecta més de 55 milions de persones a tot Europa. A les residències de gent gran la pateixen més del 60-75 % dels residents. Considerada tradicionalment com una síndrome geriàtrica, repercuteix en la qualitat de vida (física, emocional i social) de les...
Ángel Honrado, CEO de l’empresa We Do, guanya el “Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència”, que s'ha fet avui a la UVic-UCC dins la Setmana de la Ciència
Ángel Honrado, CEO i project manager de l’empresa We Do, amb un monòleg sobre el virus del Papil·loma Humà (VPH), ha guanyat la sisena edició del “Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència”, que ha tingut lloc aquest matí al Paranimf de la Universitat...