Pasar al contenido principal

682 estudiants s’examinen de les PAU a la UVic

682 estudiants s’examinen de les PAU a la UVic

Un total de 682 estudiants s’examinaran entre els dies 13, 14 i 15 de juny, en horari de matí i tarda, a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). A Catalunya, s’hi ha matriculat 32.055 estudiants.

Les PAU es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d’un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d’estudiants i serveix per apujar nota. En la fase general, els alumnes s'examinen de quatre matèries comunes (Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, Història o Història de la filosofia) i una matèria a escollir que estarà vinculada a les matèries comunes d’opció. Així, els estudiants podran escollir entre Matemàtiques, Llatí, Història de l’art/Història i fonaments de les arts, i Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials.

Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat (que té un valor del 60%) i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU (amb un valor del 40%, si la qualificació d’aquesta fase general és com a mínim de 4), hauran superat les PAU i, per tant, tindran nota d’accés a la universitat.

En la fase específica, que poden fer tant els alumnes de batxillerat com els procedents de cicles formatius de grau superior, els estudiants poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat entre 21 assignatures. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, obtingudes en matèries vinculades als estudis que es vulguin cursar, es calcula la nota d’admissió que pot arribar fins als 14 punts.

Doble criteri de correcció

 Un altre canvi és el relatiu a la correcció de l’ortografia i la gramàtica catalana després de la publicació de la nova normativa de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), a finals de 2016. Atès que no es pot exigir als estudiants el coneixement d’aquestes novetats, la pauta de correcció admetrà com a bones tant les solucions derivades de la normativa anterior com de l’actual en les proves de Llengua i Literatura Catalana. Concretament, es preveu un període de transició de quatre anys fins a la implantació completa de la nova normativa. Fins l’any 2020, les PAU mantindran aquesta dualitat en els criteris de correcció.

A Catalunya hi haurà 155 tribunals ubicats en seus universitàries i alguns centres de secundària, distribuïts en 18 poblacions: Barcelona, Vic, Bellaterra, Sabadell, Igualada, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Castelldefels, Mataró, Canet de Mar, Girona, Olot, Figueres, Lleida, la Seu d’Urgell, Tarragona, Reus i Tortosa.

 Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del dia 28 de juny per internet al portal https://accesuniversitat.gencat.cat/accesuniversitat/. En el moment de la consulta dels resultats podran descarregar-se el document personal acreditatiu de les seves qualificacions dotat amb un codi segur de verificació. Tots aquells estudiants que obtinguin una qualificació igual o superior a 9 punts en la fase general de les PAU rebran una distinció de la Generalitat de Catalunya.

La nova PAP per als graus d’Educació

Enguany, la prova d’aptitud personal (PAP) per accedir als graus en Educació infantil i primària es desvincula de les PAU. La nova PAP consta de dos exàmens, un de competència comunicativa i raonament crític (2 hores de durada), i un altre de competència logicomatemàtica (1 hora i 30 minuts). Així, els alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) que volen cursar estudis d’educació infantil o d’educació primària hauran de realitzar aquesta prova específica amb posterioritat a les PAU.

 Els 2.892 alumnes matriculats a la PAP s’examinaran el dissabte 17 de juny, en horari de matí, en cinc seus universitàries ubicades a Barcelona, el campus de Bellaterra de la UAB, Girona, Tarragona i Lleida.

 La PAP es considera superada amb la qualificació d’APTE, que s’obté quan la mitjana aritmètica d’ambdós exàmens, és igual o superior a cinc punts sobre deu. Per poder fer mitjana, cal que cadascun dels exàmens tingui una qualificació igual o superior a quatre. Un cop superada, la PAP té validesa indefinida. La qualificació de la PAP (Apte/No Apte) també es coneixerà a partir del dia 28 juny al portal https://accesuniversitat.gencat.cat/accesuniversitat/.

 Amb la nova PAP, es pretén assegurar que els estudiants que accedeixen als estudis de magisteri reuneixen unes condicions òptimes per tal de garantir la millor formació possible en l’etapa universitària.

 

Contacta con nosotros

Si tienes alguna duda, tenemos la respuesta

Contacto