La UVic oferirà un taller de preparació per a la nova Prova d’Aptitud Personal (PAP) per accedir als graus de Mestre
Per tal d’ajudar els aspirants a preparar la nova Prova d’Aptitud Personal (PAP) necessària per accedir als graus de Mestre a Catalunya, la UVic ha organitzat un taller de preparació que tindrà lloc els dissabtes 6 i 13 de maig. Es tracta de dues sessions matinals (de les 9.30 a les 13.00h) en què s’analitzarà l’estructura de la prova i s’oferiran eines i pautes per superar-la amb èxit. Està previst que assisteixin al taller més d’una seixantena de persones, que s’han hagut d’inscriure prèviament.
La Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVic, amb una trajectòria de quaranta anys formant mestres, ofereix els graus de Mestre d’Educació Infantil, Mestre d’Educació Primària i el doble grau en Mestre d’Educació Infantil / Mestre d’Educació Primària (menció en llengua anglesa).
Segons el degà de la Facultat, Eduard Ramírez, “la implantació d’aquesta prova és una oportunitat per donar prestigi a la professió docent, des dels estudiants del grau fins als professionals en exercici”. I afegeix que “aquesta prova ajudarà a identificar la veritable vocació d’aquelles persones que volen fer de mestre i permetrà aprofundir millor en les competències professionals durant el grau”.
Què és la PAP?
A partir del curs 2017-2018, per accedir als graus de Mestre de totes les universitats catalanes, tant públiques com privades, caldrà que els/les aspirants superin una nova Prova d’Aptitud Personal (PAP). La PAP constarà de dos exàmens que avaluaran, per una banda, la competència comunicativa i el raonament crític i, per l’altra, la competència logicomatemàtica.
La PAP tindrà dues convocatòries anuals: juny i setembre. Per al curs 2017-2018, la primera convocatòria serà el dissabte 17 de juny, i la segona el divendres 8 de setembre. La matrícula per a la convocatòria de juny és del 24 de maig al 7 de juny i s’ha de formalitzar a través del portal Accesnet. En el moment de matricular-se, l’aspirant ha d’escollir la seu on vol fer la PAP (Barcelona, Bellaterra, Girona, Lleida o Tarragona), que és independent de la universitat on vulgui realitzar els estudis de grau.
La qualificació final de la PAP serà apte/no apte: l’apte s’obté quan la mitjana dels dos exàmens tingui una qualificació igual o superior a 5 punts sobre 10, sempre que la nota de cada examen sigui superior a 4. Un cop superada, la PAP tindrà validesa indefinida. La nova PAP substitueix la PAP (provisional) que ha estat vigent des del curs 2014-2015 i que requeria superar amb un mínim de 5 sobre 10 els exàmens de català i castellà de la Selectivitat.
La PAP és una de les accions del Programa MIF (Millora i Innovació en la Formació de Mestres), del qual formen part totes les universitats catalanes que imparteixen graus de Mestre. La UVic forma part del MIF des de la posada en marxa del programa, el 2013, amb el clar compromís de contribuir a la millora de la formació inicial dels Mestres.
(Foto: Mariona Casas i Sònia Esteve en el moment de presentar les PAP als professors de Batxillerat, el mes de febrer passat)