Pasar al contenido principal

Les polítiques d’igualtat LGTBI en entorns rurals i el col·lectiu trans centraran el Congrés European Rainbow Cities

Les polítiques d’igualtat LGTBI en entorns rurals i el col·lectiu trans centraran el Congrés European Rainbow Cities

Les polítiques d’igualtat LGTBI en entorns rurals i el col·lectiu trans centraran el Congrés European Rainbow Cities

En els darrers deu anys Catalunya ha esdevingut pionera en el desplegament de polítiques públiques per a la diversitat sexual i de gènere, impulsades per la Generalitat i per ajuntaments de grans ciutats com Barcelona o Terrassa. Darrerament, un bon nombre de municipis i comarques estan engegant amb força aquestes polítiques, redactant i implementant plans d’igualtat LGTBI.

Aquest caràcter precursor de Catalunya es visualitzarà el 20 i 21 de maig a Barcelona (Casa Milà-La Pedrera) en el segon Congrés European Rainbow Cities que organitza la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. L’esdeveniment coincideix amb la commemoració del Dia Internacional Contra l’Homofòbia i la Transfòbia, el pròxim 17 de maig.

El Congrés serà un espai de trobada, debat i intercanvi d’experiències i coneixement a l'entorn de les polítiques d’igualtat públiques i locals contra la LGBTIfòbia, especialment aquelles que es despleguen en entorns no metropolitans. Per una banda s’hi posaran de manifest bones pràctiques que s’han dut i s’estan duent a terme a Catalunya, i es prendrà el pols al moment que s’està vivint, i per una altra es comptarà amb l’exemple dels principals referents europeus en aquest àmbit, com Amsterdam o Berlin.

S’hi abordaran experiències d’intervenció en l’entorn rural tan interessants com la del festival Agrogay de Ulloa (Lugo, Galicia), els diversos projectes LGBTI desplegats per diferents administracions públiques a les Illes Canàries, el programa Movisie del Centre Holandès pel Desenvolupament Social o, en l’àmbit català, el desplegament del Pla d’igualtat de la comarca d’Osona.

Però el Congrés també abordarà altres temes com el bullying per motiu de diversitat sexual i de gènere, especialment preocupant entre infants i joves transsexuals, i que més enllà de centres educatius es tradueix en una discriminació en entorns laborals. Les polítiques intersex, adreçades a aquelles persones amb diferències en el desenvolupament sexual, seran un altre dels eixos de debat de la trobada, que comptarà amb la participació de Núria Gregori, infermera, doctora en antropologia i principal referent a l’Estat espanyol en aquesta matèria, i amb el testimoni públic de persones intersex.

A més, el programa preveu reflexionar sobre l’asil polític i el refugi de persones perseguides en els seus països a causa de la seva orientació sexual o identitat de gènere, i farà un esment especial en les polítiques trans en tots els àmbits: inserció laboral, educació i violència escolar, accions d’acompanyament i assistència... Igualment farà una mirada crítica al futur de les polítiques d’igualtat LGTBI i als reptes que plantegen a ajuntaments, consells comarcals i altres administracions públiques.

Un total de 260 persones assistiran al Congrés, que ja fa setmanes que té les inscripcions tancades i llista d’espera. Entre els assistents hi ha tècnics i polítics de l’àmbit municipal, investigadors i activistes.
 

Contacta con nosotros

Si tienes alguna duda, tenemos la respuesta

Contacto