Pasar al contenido principal

La UVic-UCC arriba a les 50 tesis defensades

La UVic-UCC arriba a les 50 tesis defensades

La UVic-UCC arriba a les 50 tesis defensades

Quan encara no fa ni deu anys que  Marta Mallol defensava la primera tesi doctoral a la UVic, el 18 de febrer passat s'arribava a la xifra emblemàtica de les 50 tesis llegides. La protagonista d'aquesta fita va ser Marisa Martínez, que va defensar la tesi "Identifying Individuals With Advanced Chronic Conditions Who May Benefit From an Early Care Appoach", dirigida pels doctors Xavier Gómez Batiste i Ramon Oller Piqué, en el marc del programa de doctorat "Salut, benestar i qualitat de vida".

La major part de les tesis llegides fins ara estan relacionades amb l'àmbit de l'Educació i de la Traducció, ja que van ser els dos primers programes de doctorat a implantar-se. No obstant això, i des de fa dos anys, ja s'han començat a presentar tesis dels àmbits de la salut, l'esport, les ciències experimentals, les tecnologies, la comunicació i l'empresa.

L'objectiu general de la tesi de Marisa Martínez és avaluar la utilitzat de l'instrument NECPAL CCOMS-ICO, per identificar individus amb condicions cròniques avançades que podrien beneficiar-se d'un abordatge pal·liatiu precoç. N'avalua la validesa predictiva com a instrument de cribatge per a l'atenció pal·liativa precoç i també la idoneïtat en la identificació d'indicadors associats amb la mortalitat, per desenvolupar un model predictiu per a la identificació d'individus amb un alt risc de mort. La identificació de casos es va dur a terme a la comarca d'Osona. El tribunal de la tesi, format pels doctors  Josep M. Borràs (UB), Joan Bertrán (Parc Sanitari Sant Joan de Déu) i Mireia Subirana (UVic), li donaren una qualificació d'excel·lent Cum Laude.

Contacta con nosotros

Si tienes alguna duda, tenemos la respuesta

Contacto