Pasar al contenido principal

La UVic-UCC posa en marxa el protocol de desconfinament de la institució

La UVic-UCC posa en marxa el protocol de desconfinament de la institució

La UVic-UCC ja disposa d’un protocol de desconfinament gradual per a la reincorporació de la comunitat universitària als llocs físics de treball en el marc de la crisi sanitària de la Covid-19. El document, que ha estat elaborant l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Generals des de fa setmanes amb la participació de membres del Comitè de Seguretat i Salut i la comissió de la Covid-19, ha quedat formalment aprovat aquest mateix dijous. L’objectiu d’aquest protocol és ser una guia tècnica per donar resposta al dia a dia de la institució en la fase a la qual ara entrem, i instruccions sobre com dur a terme les tasques diàries presencialment d’ara endavant. Per elaborar-lo s’han tingut presents els consells i normatives de CatSalut i s’anirà actualitzant constantment a mesura que la situació general vagi canviant.

“La màxima prioritat del protocol és posar sempre en primer lloc la salut de la comunitat universitària i de cadascun dels seus membres”, explica Arnau Bardolet, director de l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Generals. Amb aquest objectiu, s’ha comprat tot el material necessari per habilitar els espais, així com els equips de protecció individual (EPI) que es proporcionaran a tots els membres de la comunitat. “Al principi de l’emergència sanitària la UVic-UCC va fer donació del material que tenia disponible al Consorci Hospitalari de Vic i per tant ara s’ha partit d’un estoc mínim per dotar-nos de nou d’aquest material”, recorda Bardolet.

D’altra banda, per disposar de garanties i coresponsabilitzar a tothom, s’ha posat en marxa, amb la col·laboració de la Facultat de Medicina, un formulari d’Autodeclaració de Salut del Treballador. Es tracta d’un document que cal omplir indispensablement per accedir a les instal·lacions de la UVic-UCC i que es pot trobar a l’apartat de tràmits del Campus Virtual. “S’haurà d’omplir prèviament a l’obertura dels edificis i serà vàlid fins que hi hagi un canvi de salut en la persona treballadora, que llavors ho haurà de comunicar i actualitzar”, explica Bardolet. Alhora, a tots els punts d’accés als edificis que s’habilitaran es prendrà la temperatura a les persones que hi accedeixin, “amb el criteri estàndard que si la temperatura corporal és superior a 37, no es podrà entrar i s’haurà de teletreballar”. En aquests punts també es farà entrega d’una mascareta quirúrgica i de guants.

Documentació pràctica i fàcilment consultable

Amb la voluntat que el document de desconfinament sigui fàcil de comprendre i àgil de consultar, s’ha habilitat un apartat específic al web, U360 Gestió Integral d’Espais on es recull el protocol complet. També inclou unes guies ràpides d’aplicació, amb informació més pràctica (una de genèrica i altres d’específiques per diferents llocs de treball, treballades amb els responsables de cada àrea o laboratori), unes fitxes tècniques amb informacions, recomanacions i materials audiovisuals d’informació dels equips de protecció individual (EPIS), recomanacions davant la situació epidèmica COVID-19 i un apartat de suggeriments i aportacions.

D’acord amb el calendari governamental

D’acord amb el calendari que dicten les administracions púbiques, a partir del proper dilluns dia 11, es posarà en marxa el primer nivell de desconfinament esmentat en el protocol. Aquest primer nivell se centra en l’àmbit de laboratoris i recerca com, per exemple, el Centre Tecnològic Beta, el CERM, el laboratori de dissecció o els laboratoris de biociències. També es posarà en marxa la Clínica Universitària d’UManresa. “Aquesta situació tan canviant fa que sigui complicat posar dates definitives, tot i així es preveu que la segona fase es pugui posar en marxa a finals de maig o a principis de juny”, especifica Arnau Bardolet. Aquesta segona fase ja consistiria en l’obertura dels serveis administratius de la Universitat de forma gradual i en l’assistència puntual del PDI per afrontar el tancament del curs. Per últim, la tercera fase, que encara s’està treballant i està pendent de les instruccions dictades pels òrgans externs, es duria a terme a partir del setembre.

L’Àrea d’Infraestructures i Serveis Generals ja fa dies que treballa in situ als edificis de la Universitat, prenent totes les mesures preventives corresponents, per preparar les instal·lacions de cara al desconfinament. Algunes de les accions que ja s’han dut a terme són la preparació i retolació de les entrades per als controls d’accessos, la retolació general dels espais especificant els nous aforaments permesos, la preparació dels llocs d’atenció al públic col·locant mampares i altres elements de protecció, la preparació dels EPIS i l’organització de la logística d’entrada i sortida de la correspondència. A banda, també s’ha treballat amb la delimitació dels UCoworkings per aplicar-hi les noves distàncies de seguretat.

Contacta con nosotros

Si tienes alguna duda, tenemos la respuesta

Contacto