
La UVic-UCC participa en el BeTheConcept, un projecte de millora dels hàbits saludables a les escoles
Aconseguir una major flexibilitat i personalització dels menús als menjadors i cantines dels centres escolars, reduir el malbaratament alimentari, promoure aliments de temporada i de proximitat, fomentar una alimentació saludable i reduir l'obesitat infantil són alguns dels objectius que hi ha darrere del projecte BeTheConcept, en el qual participa la UVic-UCC. Liderat pel Clúster Food Service, aquest projecte vol estudiar el disseny, la creació i la viabilitat d’un espai conceptual competitiu i referent a Catalunya per generar hàbits saludables i millorar l’educació nutricional, esportiva i mental als centres escolars, amb un model d’experiències 360°, que uneixi la restauració comercial i social. El projecte té la participació de la Fundació Chamagnat, Serhs Food, Fundació Alícia, Formació i Treball i INDESCAT.
La UVic-UCC participa en el BeTheConcept des de la seva expertesa en l’àmbit de l’alimentació i de l’esport. Per una banda, es treballarà amb una proposta de menús flexibles de temporada i proximitat per a diferents tipus d’usuaris de la cantina escolar, ja siguin esportistes, amb necessitats de salut especials (al·lèrgies i intoleràncies alimentàries), etcètera. A banda dels aspectes culturals, també es tindran en compte els aspectes emocionals i de socialització dels estudiants. Per als diferents grups identificats es faran diferents materials divulgatius i es treballarà en un recull de recomanacions.
Per altra banda, des de l’àmbit de l’esport de la UVic-UCC es posarà el focus en reconvertir l’espai en un lloc per fomentar la pràctica d’activitat física entre les famílies que acompanyen els joves i, alhora, en optimitzar l’espai per als mateixos esportistes i per a l’escola. A la universitat el projecte està liderat per la professora i coordinadora del grau en Nutrició Humana i Dietètica Anna Vila, amb la participació de Míriam Torres, Cristina Vaqué, Albert Juncà i Isaac Taverner.
El projecte BeTheConcept, amb un import total de 80.409,80 euros, ha aconseguit un ajut de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa ACCIO per a reforçament competitiu del 65,5 % de l’import. La durada del projecte és de sis mesos i està previst que finalitzi el 31 d’agost de 2023.
Notícies

La Xarxa Vives reivindica la llengua catalana com a valor estratègic en la formació de professionals qualificats
El Consell General de la Xarxa Vives d’Universitats, format pels 22 rectors i rectores membres, s’ha reunit avui a l’Abadia de Montserrat en un acte emblemàtic que coincideix amb la commemoració del mil·lenari del monestir. En aquest marc, la institució ha fet pública la Declaració...

La UVic-UCC acull les II Olimpíades Catalanes del Grau en Nutrició Humana i Dietètica amb motiu del 25è aniversari del grau
Aquest divendres la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar ha acollit les II Olimpíades Catalanes del Grau en Nutrició Humana i Dietètica, una competició acadèmica que ha reunit estudiants de tercer i quart curs de les cinc universitats catalanes que imparteixen aquest...

La UVic-UCC és la universitat catalana amb un major nombre de doctorats industrials concedits en proporció al nombre total de doctorands
La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) és la universitat catalana que té un major nombre de doctorats industrials concedits respecte al seu total d’estudiants de doctorat, segons dades oficials del curs 2023-2024. El curs passat, es van atorgar a la UVic-UCC...

Lluc Mir, estudiant del grau de Nutrició de la UVic-UCC, guanya el Campionat Català Universitari de Tennis 2025
L’estudiant Lluc Mir del grau en Nutrició Humana i Dietètica de la UVic-UCC es va imposar en el Campionat Català Universitari de Tennis 2025 davant de Gerard Oltra, estudiant de la Universitat de Barcelona, amb un resultat final de 6–2 i 6–2, disputat entre les...