La UVic-UCC participa en el BeTheConcept, un projecte de millora dels hàbits saludables a les escoles
Aconseguir una major flexibilitat i personalització dels menús als menjadors i cantines dels centres escolars, reduir el malbaratament alimentari, promoure aliments de temporada i de proximitat, fomentar una alimentació saludable i reduir l'obesitat infantil són alguns dels objectius que hi ha darrere del projecte BeTheConcept, en el qual participa la UVic-UCC. Liderat pel Clúster Food Service, aquest projecte vol estudiar el disseny, la creació i la viabilitat d’un espai conceptual competitiu i referent a Catalunya per generar hàbits saludables i millorar l’educació nutricional, esportiva i mental als centres escolars, amb un model d’experiències 360°, que uneixi la restauració comercial i social. El projecte té la participació de la Fundació Chamagnat, Serhs Food, Fundació Alícia, Formació i Treball i INDESCAT.
La UVic-UCC participa en el BeTheConcept des de la seva expertesa en l’àmbit de l’alimentació i de l’esport. Per una banda, es treballarà amb una proposta de menús flexibles de temporada i proximitat per a diferents tipus d’usuaris de la cantina escolar, ja siguin esportistes, amb necessitats de salut especials (al·lèrgies i intoleràncies alimentàries), etcètera. A banda dels aspectes culturals, també es tindran en compte els aspectes emocionals i de socialització dels estudiants. Per als diferents grups identificats es faran diferents materials divulgatius i es treballarà en un recull de recomanacions.
Per altra banda, des de l’àmbit de l’esport de la UVic-UCC es posarà el focus en reconvertir l’espai en un lloc per fomentar la pràctica d’activitat física entre les famílies que acompanyen els joves i, alhora, en optimitzar l’espai per als mateixos esportistes i per a l’escola. A la universitat el projecte està liderat per la professora i coordinadora del grau en Nutrició Humana i Dietètica Anna Vila, amb la participació de Míriam Torres, Cristina Vaqué, Albert Juncà i Isaac Taverner.
El projecte BeTheConcept, amb un import total de 80.409,80 euros, ha aconseguit un ajut de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa ACCIO per a reforçament competitiu del 65,5 % de l’import. La durada del projecte és de sis mesos i està previst que finalitzi el 31 d’agost de 2023.
Notícies
Un projecte de recerca de la UVic impulsa l'alfabetització mediàtica a través del videojoc ‘Data Defenders’
La UVic-UCC ha participat en el desenvolupament del videojoc Data Defenders, una eina educativa innovadora dissenyada per promoure l'alfabetització mediàtica entre els joves d'11 a 16 anys, finançada pel programa European Media and Information Fund (EMIF), que forma part del projecte de recerca internacional...
Un llibre d'Anna Bonafont i Montserrat Vall recull l'evolució dels estudis d’Infermeria a Vic, que compleixen 50 anys
Anna Bonafont i Montserrat Vall van presentar ahir al Paranimf de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) el llibre Història dels estudis d’Infermeria a Vic, que deixa constància de l’evolució de la Infermeria al llarg de la història de la...
Projectes coliderats per quatre investigadores vinculades a la UVic-UCC obtenen finançament de La Marató 3Cat
Aquest dijous la Fundació 3Cat ha lliurat els diplomes als projectes que finançarà en el marc de La Marató 3cat 2023, dedicada a la “Salut sexual i reproductiva”. Entre els 26 projectes seleccionats, n'hi ha quatre que estan coliderats per investigadores que exerceixen docència o...
Un projecte europeu coordinat per la UVic-UCC estudiarà com millorar l’atenció a la incontinència urinària a les residències de gent gran
La incontinència urinària afecta més de 55 milions de persones a tot Europa. A les residències de gent gran la pateixen més del 60-75 % dels residents. Considerada tradicionalment com una síndrome geriàtrica, repercuteix en la qualitat de vida (física, emocional i social) de les...