Vés al contingut

La formació de direcció en l’àmbit empresarial es reforça a la Catalunya Central amb un conveni de col·laboració entre EADA Business School i la UVic-UCC

Directius d'EADA i de la UVic-UCC

La formació de direcció en l’àmbit empresarial es reforça a la Catalunya Central amb un conveni de col·laboració entre EADA Business School i la UVic-UCC

EADA Business School i  la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), a través dels seus campus de Vic i de Manresa, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per apropar la formació en l’alta direcció de la business school catalana als territoris de la Catalunya Central, especialment de les comarques d’Osona i del Bages, i facilitar l’accés a formació especialitzada en competències i en habilitats clau al món empresarial.

En aquest sentit, el postgrau en Direcció Comercial i Vendes que EADA Business School ja imparteix actualment es farà a la UVic i, d’altra banda, el seu postgrau en Direcció de Projectes s’impartirà a UManresa. Pròximament, també oferirà un tercer programa en l’àmbit de la sostenibilitat i criteris ESG (ambientals, socials i de governança, per les seves sigles en anglès). Els programes seran impartits en col·laboració pels equips docents d’EADA i de la UVic-UCC, la qual cosa permetrà apropar la formació especialitzada en negocis a les empreses del territori.

Competències en matèria comercial i de direcció de projectes

Amb aquest conveni de col·laboració es vol capacitar les persones directives i responsables tant d'àrees de grans empreses com de pimes de la Catalunya Central, a través de l’actualització i acceleració de les competències en matèria comercial i de direcció de projectes de la força laboral territorial de les comarques.

Una força que, a Osona, es concreta en 5.340 empreses, entre les quals destaquen el sector industrial (16,9 %), el de la construcció (10,6 %) i un sector primari essencial (4,6 %) dins del qual la cadena de valor agroalimentària és l’especialització sectorial més important de la comarca i una peça clau per mantenir l’equilibri de l’eix rural-urbà. Dels 58.077 llocs de treball que generen aquestes empreses, el 14,3 % se centren en el sector agroindustrial; el 13,6 %, en el comerç, i el 10,6 %, en el sector del metall i l’electrònica (dades del 6è informe de competitivitat de la comarca d’Osona, de febrer de 2023).

Per la seva banda, al Bages, es canalitza a través de 3.018 empreses, on, en termes de volum de negoci, tenen un pes destacat les que es dediquen al sector alimentari i les auxiliars de l’automoció, que sumen un 12 % i un 11 % sobre el total, respectivament (dades de l’anuari Estructura Empresarial del Bages 2023, editat per l’Ajuntament de Manresa).  

Factor diferencial per al territori

Pel rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, el nou conveni és “una oportunitat única per continuar oferint formació de primer nivell al territori i per traslladar els beneficis d’una aliança que ja compartim els diferents centres en el marc de la UVic-UCC a les empreses i els professionals de les comarques centrals del país”. “Això és coherent amb el nostre convenciment que la universitat ha de ser un factor diferencial per als territoris on està radicada”, afirma el rector, pel qual “aquest acord s’emmarca en el projecte estratègic de les escoles de postgrau de la UVic-UCC per als pròxims cinc anys” i permet “estrènyer llaços amb una escola de negoci de prestigi, EADA, reconeguda internacionalment”, apunta en referència a la seva aparició recent al rànquing anual del diari britànic Financial Times.

Per la seva banda, Jordi Díaz, degà d'EADA, insisteix que “aquest conveni és una fita molt important per a EADA, ja que totes les institucions implicades en aquest acord volem oferir la millor formació empresarial amb alts estàndards de qualitat, rigor i reconeixement. Estem molt contents de poder acompanyar els professionals d’Osona i el Bages”.

En l’acte de signatura del conveni també hi han assistit el director general de la Fundació Universitària Balmes, Jordi Baiget; el director general de la Fundació Universitària del Bages, Antoni Llobet; el director d’Executive Education d’EADA, Miquel Rosselló; el coordinador de Desenvolupament de Polítiques Corporatives de la UVic-UCC i director de l’Escola de Postgrau de la UVic, Eduard Prats, i la directora de Desenvolupament Corporatiu d’UManresa, Carlota Riera.
 

Share in social networks:

Notícies

2025

Bones festes i feliç 2025!

Des de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) us desitgem unes bones festes de Nadal i els millors desitjos per al 2025. Ens tornarem a trobar el dia 7 de gener.

Teresa Cabré

La UVic-UCC investirà doctora ‘honoris causa’ la lingüista Teresa Cabré Castellví

El pròxim 5 de març, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) investirà doctora honoris causa la lingüista i presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans Teresa Cabré Castellví (Argentera, Baix Camp, 1947). L’atorgament de la màxima distinció de la UVic-UCC a Teresa...

Roda de premsa dels 10 anys del CT BETA

El Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC compleix 10 anys ampliant espais i en ple procés de transformació per esdevenir una fundació

El Centre Tecnològic BETA (Biodiversitat, Ecologia i Tecnologia Ambiental i Alimentària) de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) celebra 10 anys com a referent en sostenibilitat del món rural. Fundat el novembre de 2014, en aquesta dècada el centre ha destacat...

Federico Mayor Zaragoza, DHC de la UVic

Mor Federico Mayor Zaragoza, doctor ‘Honoris Causa’ de la UVic-UCC

Ha mort a l’edat de 90 anys, Federico Mayor Zaragoza, doctor Honoris Causa de la UVic-UCC. Va ser director general de la UNESCO entre 1987 i 1999 i ministre d'Educació i Ciència a principis dels anys 80, en el govern de Leopoldo Calvo-Sotelo.Va...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte