El projecte d'aprenentatge servei "Parelles dietètiques" s'obre a tot el PAS i PDI de la UVic
Les "Parelles dietètiques" són un projecte d’aprenentatge servei que es porta a terme en el marc de l’assignatura de Resolució de Casos Complexos de quart curs del grau de Nutrició Humana i Dietètica. En les darreres edicions, els estudiants han assessorat usuaris i usuàries d’Osonament i del col·lectiu Creu Roja Osona. Enguany, a banda d’aquestes entitats, també s’obre la participació al col·lectiu del PAS i PDI de la UVic.
Es tracta de la setena edició d’una iniciativa que consisteix en un assessorament dietètic i nutricional personalitzat per millorar l’alimentació i l’estat de salut. Cada participant s’aparella amb un estudiant de quart curs i durant tres sessions que es duen a terme en una aula de l’edifici B de Miramarges, l’estudiant posa en pràctica les competències professionals del dietista nutricionista, sempre sota la supervisió de la professora responsable de l’assignatura.
Les persones treballadores interessades a participar en aquest projecte poden inscriure’s en l'enllaç següent, on hauran d’indicar a quin grup volen participar tenint en compte les dates proposades (grup A: 22/10/24, 05/11/24 i 07/01/25 o grup B: 29/10/24, 12/11/24 i 07/01/25). Cada sessió té una durada màxima aproximada de 3 hores, de les 11 a les 14 h, tot i que també es pot agilitzar i acabar en menys temps. Les places són limitades i s’assignaran per ordre d’inscripció.
Les parelles dietètiques són un projecte del grau de Nutrició Humana i Dietètica i des de la Unitat de Benestar i Seguretat Laboral, de l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Generals, se'n coordina la difusió i la gestió de la participació del personal treballador. En aquesta línia, des d’aquest mateix grau i des de la Unitat de Benestar també es promou la campanya d’alimentació saludable. La col·laboració de la Unitat de Benestar i Seguretat Laboral en ambdues iniciatives sorgeix, en part, pels resultats dels reconeixements mèdics del personal treballador de la UVic, que mostren una incidència de factors de risc cardiovascular, concretament, sedentarisme, hipercolesterolèmia i hipertensió arterial. Amb aquestes accions es pretén promocionar la salut del personal treballador posant un èmfasi especial en l’educació i la sensibilització al voltant de l’alimentació.
Notícies
Un projecte europeu coordinat per la UVic-UCC estudiarà com millorar l’atenció a la incontinència urinària a les residències de gent gran
La incontinència urinària afecta més de 55 milions de persones a tot Europa. A les residències de gent gran la pateixen més del 60-75 % dels residents. Considerada tradicionalment com una síndrome geriàtrica, repercuteix en la qualitat de vida (física, emocional i social) de les...
Ángel Honrado, CEO de l’empresa We Do, guanya el “Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència”, que s'ha fet avui a la UVic-UCC dins la Setmana de la Ciència
Ángel Honrado, CEO i project manager de l’empresa We Do, amb un monòleg sobre el virus del Papil·loma Humà (VPH), ha guanyat la sisena edició del “Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència”, que ha tingut lloc aquest matí al Paranimf de la Universitat...
Dos estudiants de Multimèdia. Aplicacions i Videojocs de la UVic-UCC, guardonats als Premis Ludi 2024
Unai Estavillo i Montserrat Estivill, estudiants del grau en Multimèdia. Aplicacions i Videojocs de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), i Natàlia Pérez, del Centre d'Estudis Politècnics, van ser guardonats ahir en els Premis Ludi 2024, que impulsa 3Cat, un certamen...
Eva Baltasar: “Valoro la pau que em dona escriure el que vull, agradi o no agradi”
L’escriptora Eva Baltasar va cloure ahir el primer cicle de Conferències al Paranimf, dedicat a “Dones i literatura”. Acompanyada de la llibretera i periodista Marta Simon, la primera autora en llengua catalana que ha arribat a finalista al prestigiós premi International Booker Prize amb la...