Vés al contingut

Sant Jordi 2020, un dia del llibre a casa

Sant Jordi 2020, un dia del llibre a casa

Arran de l'emergència sanitària per Covid-19 i l'actual estat d'alarma, l'equip d'Eumo Editorial està preparant el que, sens dubte, serà un Sant Jordi únic. Sense parades al carrer, sense cues de lectors que esperen la dedicatòria d’aquell autor preferit, sense llibreries atapeïdes... però igualment amb molts llibres. Una gran part d’aquests llibres ja es trobaven disponibles, abans del confinament, en llibreries de proximitat, que estan activant fórmules diverses per fer-los arribar als lectors com ara els bonus regal o les comandes en línia servides per missatgeria. Al web d’Eumo (www.eumoeditorial.com) podeu consultar la relació de les llibreries que presten aquests diferents serveis.

Al seu web també hi trobareu alguns dels títols que s'haurien pogut fullejar aquests dies en qualsevol llibreria. Entre d’altres, l’assaig que ha encapçalat durant setmanes les llistes dels més venuts, Pseudohistòria contra Catalunya; dos llibres per a infants que tenen el reconeixement del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, A d’armari i Quin embolic!; o Viurem per sempre?, que signa un dels divulgadors científics del moment, Salvador Macip.

Mentrestant, des de l'editorial continuen treballant des de casa en aquells llibres que a la tardor arribaran a les llibreries i potser aviat ocuparan un lloc damunt la tauleta de nit. "Continuem dissenyant noves col·leccions que ens ajudin a entendre un món que ara mateix ens desconcerta. Seguim pensant, amb tots els actors implicats, un ecosistema del llibre que faci compatible l’accés universal a la cultura i la pervivència de la nostra indústria", afirma Montse Ayats, directora d'Eumo Editorial. Tot esperant poder celebrar el Dia del Llibre al carrer el 23 de juliol, desitgen a tothom un bon Sant Jordi amb aquest vídeo.

Recomanacions virtuals de llibres

Per la seva banda, l’Oficina de Gestió Cultural, Eumo Editorial i la Biblioteca havien programat diferents activitats de caràcter presencial adreçades a la comunitat universitària que, a causa de la situació de confinament que estem vivint, s’han hagut de cancel·lar o posposar. Tot i així, la UVic no renuncia a celebrar la Diada fent recomanacions de llibres a través de les xarxes socials. Aquesta activitat ja es va iniciar fa dos anys i consisteix en que diferents membres de la comunitat universitària recomanin un llibre que els hagi agradat especialment, a través de diversos vídeos.

Des del seu inici, en les recomanacions per Sant Jordi hi han participat tant estudiants com professors i personal d’administració i serveis i la voluntat és que amb el temps hi vagin sent representades les diferents facultats i serveis. Enguany les recomanacions ens arriben de dues estudiants, de Psicologia i de Medicina, una professora de la FCSB i un professional del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Registre. Els quatre llibres que ens conviden a llegir van des d’un clàssic de la literatura que és molt vigent en la situació que vivim, La pesta, d’Albert Camus, o La insuportable lleugeresa de l'ésser, de Milan Kundera, que aquests dies també ens interroga. També hi trobem L’esperit del temps, de Martí Domínguez, guanyadora del Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any i Dejar de amargarse para imperfectas de Raquel Córcoles i Lucía Taboada.

Podeu consultar aquestes recomanacions a través de les xarxes socials de la UVic i també a través de la pàgina de Sant Jordi de la Biblioteca, on a més hi trobareu les darreres novetats adquirides. Si amb aquestes novetats no en teniu prou, podeu fer un cop d'ull a les del curs passat, i a les de l'any 2018.

Per altra banda, les àrees de Comunicació i de Màrgueting també han impulsat una campanya de recomanacions a les xarxes socials de la institució, on el dia de Sant Jordi es demanarà a tota la comunitat universitària que recomani llibres.  La cadena començarà a Twitter amb una recomanació per part del rector i seguirà amb els comentaris de tothom qui vulgui donar a conèixer les seves preferències. La mateixa acció es farà a Instagram, una xarxa més adreçada a l'alumnat però igualment oberta a tothom. En aquestes recomanacions tot s'hi val: des de textos, fotos o vídeo, fins a invitacions a altres persones, companys i coneguts perquè s'hi sumin.

Una altra proposta vinculada a la UVic que arriba en el context d'aquest Sant Jordi és la presentació virtual del llibre El plebiscit arriba a Espanya de Xavier Ginesta, feta per encàrrec del Col·legi de Periodistes.

 

Share in social networks:

Notícies

Aitor Piedra, Javier Peña i Joshua Colomar a l'acte de lliurament del premi Guardons de l'Esport 2024

El projecte SONAR del CEEAF, reconegut com a iniciativa emergent als Guardons de l’Esport 2024

El projecte SONAR, desenvolupat pel Centre d’Estudis en Esport i Activitat Física (CEEAF) de la UVic-UCC, ha estat reconegut com a projecte emergent als Guardons de l’Esport 2024, lliurats per la Fundació Catalana per a l’Esport. Aquest projecte, que promou la prevenció de...

Els congressos de salut mental tindran lloc aquesta setmana

La salut mental serà l’eix temàtic del 7è Congrés Storytelling i del III Congrés del grup de recerca ISaMBeS de la UVic-UCC, aquesta setmana

Dos esdeveniments al voltant de la salut mental tindran cita aquesta setmana, els dies 27 i 28 de novembre, al Paranimf de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC): la setena edició del congrés International Conference Storytelling Revisited i el III...

Un projecte de recerca de la UVic impulsa l'alfabetització mediàtica a través del videojoc ‘Data Defenders’

Un projecte de recerca de la UVic impulsa l'alfabetització mediàtica a través del videojoc ‘Data Defenders’

La UVic-UCC ha participat en el desenvolupament del videojoc Data Defenders, una eina educativa innovadora dissenyada per promoure l'alfabetització mediàtica entre els joves d'11 a 16 anys, finançada pel programa European Media and Information Fund (EMIF), que forma part del projecte de recerca internacional...

Meritxell Mondejar, Montserrat Vall i Anna Bonafont

Un llibre d'Anna Bonafont i Montserrat Vall recull l'evolució dels estudis d’Infermeria a Vic, que compleixen 50 anys

Anna Bonafont i Montserrat Vall van presentar ahir al Paranimf de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) el llibre Història dels estudis d’Infermeria a Vic, que deixa constància de l’evolució de la Infermeria al llarg de la història de la...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte