Vés al contingut

Onze professors i investigadors de la UVic-UCC, entre els científics més citats del món

Onze professors i investigadors de la UVic-UCC, entre els científics més citats del món

Onze professors i investigadors de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) figuren a la llista de científics més citats del món segons el World’s Top 2% Scientist, que ha publicat recentment la Universitat de Stanford (USA). Es tracta del rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños; la degana de la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries, Malu Calle; el degà electe de la Facultat de Medicina, Roberto Elosua; els directors de les càtedres de Cures Pal·liatives, Xavier Gómez-Batiste, i de  Malalties Infeccioses i Immunitat, Bonaventura Clotet, ambdós docents de la Facultat de Medicina, i els professors d’aquest mateix centre Josep Tabernero, Xavier Montalban, Enriqueta Felip, Mar Tintoré, Dídac Mauricio i Jordi Amblàs.  

Aquesta base de dades parteix dels articles publicats al repositori científic Scopus, de l’editorial Elsevier, una de les més reconegudes en l’àmbit internacional. Més en concret, recull un registre de prop de nou milions d’investigadors i investigadores que es considera que estan en actiu. Fixant-se en el nombre d’articles que han publicat, les citacions que han obtingut aquests articles i altres paràmetres, com ara l’índex h i el nombre d’autories en solitari i de coautories, en fa dues classificacions diferents: la primera, amb perspectiva històrica, fa una mirada a la trajectòria de recerca al llarg de la vida; la segona, amb un criteri d’actualitat, s’acota a les publicacions fetes al llarg de l’any 2021. Les dues llistes resultants recullen el 2% de científics i científiques més citats, que a més es classifiquen en 22 camps de coneixement i en 176 subcamps. 

Deu PDI de la UVic-UCC entre els més citats el 2021

La primera classificació, que determina el 2% de científics amb els articles més citats el 2021, inclou una llista de 200.409 noms, entre els quals n’hi ha deu que són docents i investigadors (PDI) de la UVic-UCC. La classificació l’obre Josep Tabernero, professor de la Facultat de Medicina i cap del Servei d’Oncologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron, que es troba en el lloc 1.640, amb 8.694 citacions, i el segueixen Xavier Montalban i Enriqueta Felip, en els llocs 10.596 i 16.027, i amb 5.174 i 8.848 citacions, respectivament.

També figuren a la llista Roberto Elosua (lloc 32.506 i 5.518 citacions), Mar Tintoré (lloc 62.536 i 1.684 citacions), Dídac Mauricio (lloc 91.416 i 1.512 citacions), Malu Calle (lloc 93.418 i 347 citacions), Bonaventura Clotet (lloc 130.811 i 1.298 citacions), Xavier Gómez-Batiste (lloc 193.856 i 233 citacions) i Jordi Amblàs (lloc 199.858 i 150 citacions). 
 
Set PDI de la UVic-UCC en la classificació històrica

Pel que fa a la classificació basada en la carrera més extensa dels investigadors, el llistat recull 195.605 persones i n’hi figuren set que imparteixen docència a la UVic-UCC. El primer d’aquests també és Josep Tabernero, en el lloc 6.965, amb 609 articles publicats i 54.994 citacions. El segueixen Xavier Montalban, en el lloc 17.079, amb 740 articles i 39.676 citacions, i Bonaventura Clotet, en la posició 28.299, amb 874 articles i 31.437 citacions.

En aquest llistat també figuren, per aquest ordre, Enriqueta Felip (lloc 35.518, amb 349 articles i 44.152 citacions), Roberto Elosua (lloc 52.713, amb 415 articles i 33.385 citacions) i Mar Tintoré (lloc 74.776, amb 243 articles i 10.457 citacions), a més del rector, Josep Eladi Baños (lloc 176.247, amb 214 articles i 2.303 citacions). 

Tots onze investigadors emmarquen la seva recerca en el camp de medicina clínica, segons la classificació que fa l’informe, a excepció de Bonaventura Clotet, que ho fa en el de la recerca biomèdica. 

Share in social networks:

Notícies

Fase Local a la UVic

La UVic-UCC acull la fase final de Lliga de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, centrada en el culte al cos

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) acollirà del 2 al 4 d’abril la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2025 impulsada per la Xarxa Vives d’Universitats. Durant tres dies, un centenar d’alumnes de 4t d’ESO...

Conferències al Paranimf

“El perill de les noves drogues” inaugurarà el segon cicle de Conferències al Paranimf de la UVic-UCC

Després d’un primer cicle dedicat a dones escriptores, aquest mes d’abril la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) reprendrà el programa de Conferències al Paranimf, una proposta de divulgació que convida a la reflexió i que s’adreça a tota la ciutadania...

Treball de camp en el marc del projecte PONDERFUL

Els estanys en bon estat poden contribuir a mitigar els efectes del canvi climàtic

Els estanys són l’hàbitat d’aigua dolça més nombrós de la Terra, ja que suposen aproximadament el 30 % de l’aigua estancada del planeta i acullen fins a un 70 % de les espècies d’aigua dolça, però tot i la seva importància ecològica han estat poc...

 Exposició recull la trajectòria de Maria Teresa Codina, doctora 'honoris causa' de la UVic-UCC

Una exposició recull la trajectòria de Maria Teresa Codina, doctora 'honoris causa' de la UVic-UCC

Amb motiu del 98è aniversari de Maria Teresa Codina, la Biblioteca i el Servei de Gestió Documental, Arxiu i Registre (SGDAiR) de la UVic-UCC, amb la col·laboració del professor emèrit Joan Soler, han organitzat una exposició sobre la seva trajectòria. Codina, reconeguda amb el...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte