Vés al contingut

L’Aula de la Gent Gran d’Osona enceta el curs del seu 25è aniversari, i la de Centelles el del 10è

L’Aula de la Gent Gran d’Osona enceta el curs del seu 25è aniversari, i la de Centelles el del 10è

Les dues aules d’extensió universitària de la comarca posen en marxa aquest setembre la programació d’un nou curs acadèmic, que serà de celebració tant per a l’aula d’Osona com per a la de Centelles. En el cas de la d’Osona, celebra el vint-i-cinquè aniversari de la seva formació, mentre que a Centelles arriben a la seva primera dècada d’activitat. Durant tot el curs, i més enllà de la seva agenda habitual, ambdues aules programaran activitats específiques per commemorar els respectius aniversaris.

Gairebé 2000 alumnes i llista d’espera

L’Aula de la Gent Gran d’Osona encetarà el curs del seu 25è aniversari aquest dimecres (18.00h) amb una conferència del Dr. Manuel Llanas, professor emèrit de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) sobre el seu llibre Estimat amic. Gaziel i Josep Pla (1941-1964) (Destino). A l’obra, Llanas ha editat les cartes que aquests dos personatges clau de la cultura catalana del segle XX van intercanviar-se al llarg de més de dues dècades. A l’acte inaugural també hi intervindran l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; la degana de la Facultat d’Empresa i Comunicació (FECT), Elisenda Tarrats; el vicepresident del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez; la directora de l’Àrea de Negoci d’Osona de “la Caixa”, Imma Puig, i el president de l’aula, Isaac Pérez.

Ja amb el curs en marxa, a la primavera tindrà lloc un acte commemoratiu del 25è aniversari, en què a més es projectarà un vídeo que repassarà, a partir de testimonis i d’imatges, aquests primer quart de segle de l’aula, que va fer la seva primera conferència el 2 d’octubre de 1994, quan encara existien els Estudis Universitaris de Vic.

Des de llavors, la seva activitat ha passat per diversos escenaris de la ciutat com ara el Museu de l’Art de la Pell, el Palau Bojons, l’edifici El Sucre, la sala d’actes de Caixa Manlleu, l’Aula Magna i, els darrers anys, el teatre Atlàntida. En tot aquest temps, han passat per les seves activitats 1996 alumnes, i el nombre de membres en actiu s’ha anat ampliant progressivament fins arribar als 1200 dels últims cursos. La setmana passada, en un acte a la Universitat, la secretària general, Maria Àngels Crusellas, va donar la benvinguda als 50 nous estudiants que ara s’hi incorporen.

Aula itinerant, nova beca i mostra d’art a Centelles

Al llarg d’aquest curs, l’Aula de la Gent Gran de Centelles impulsarà diverses activitats per commemorar el seu desè aniversari, que culminarà al juny amb un concert obert a tota la ciutadania. Una altra de les novetats d’aquest any serà la convocatòria d’una beca, amb voluntat de continuïtat, adreçada a estudiants universitaris perquè realitzin el seu Treball de Final de Grau (TFG) sobre un tema a l’entorn de la gent gran. La programació també inclourà una exposició col·lectiva on s’exposaran obres de membres de l’aula amb creació artística, i algunes conferències extraordinàries que sortiran de Centelles i es faran a Taradell i Aiguafreda, dos municipis amb molts alumnes, en el que s’anomenarà “Aula itinerant”.

El passat 18 de setembre el curs ja va començar oficialment amb una conferència al casal Francesc Macià, a càrrec de l’enginyer informàtic Joan Ramon Soler i Cabrejas sobre intel·ligència artificial. L’acte va comptar amb la participació de l’alcalde de Centelles, Miquel Arisa; el vicerector de Recerca i Transferència de Coneixement de la UVic-UCC, Jordi Villà; la presidenta de l’Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya, Muntsa Lamúa, i el president de l’aula de Centelles, Josep M. Prat, que també va ser un dels seus principals impulsors fa una dècada.

La primera conferència, a Centelles, va tenir lloc el 18 d’abril de 2009. Des de llavors, 413 persones han passat per l’aula, que actualment té 280 alumnes en actiu.

Aprendre a partir dels 60 anys

Les Aules d’Extensió Universitària de la Gent Gran faciliten a les persones més grans de 60 anys la possibilitat de seguir formant-se, de manera eficaç i organitzada, en un marc universitari. D’acord amb aquesta voluntat, organitzen un calendari estable de conferències setmanals sobre diversos àmbits de coneixement, així com visites culturals, sortides, cursos, seminaris, clubs de lectura i altres activitats, sempre amb una finalitat cultural.

Formar part de les aules d’Osona o de Centelles també significa entrar a formar part del col·lectiu de la comunitat universitària de la UVic-UCC, i ser considerat un estudiant de ple dret de la Universitat. També suposa poder formar part del Campus Sènior de la UVic, dissenyat perquè els membres de les Aules de Gent Gran puguin accedir a la formació universitària específica al costat dels estudiants regulars. El Campus Sènior ofereix cada semestre un paquet d’assignatures susceptibles d’interessar a un públic molt divers i es constitueix com una ampliació més directa cap a la vessant universitària dels cicles de conferències de les aules.

Share in social networks:

Notícies

Un projecte de recerca de la UVic impulsa l'alfabetització mediàtica a través del videojoc ‘Data Defenders’

Un projecte de recerca de la UVic impulsa l'alfabetització mediàtica a través del videojoc ‘Data Defenders’

La UVic-UCC ha participat en el desenvolupament del videojoc Data Defenders, una eina educativa innovadora dissenyada per promoure l'alfabetització mediàtica entre els joves d'11 a 16 anys, finançada pel programa European Media and Information Fund (EMIF), que forma part del projecte de recerca internacional...

Meritxell Mondejar, Montserrat Vall i Anna Bonafont

Un llibre d'Anna Bonafont i Montserrat Vall recull l'evolució dels estudis d’Infermeria a Vic, que compleixen 50 anys

Anna Bonafont i Montserrat Vall van presentar ahir al Paranimf de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) el llibre Història dels estudis d’Infermeria a Vic, que deixa constància de l’evolució de la Infermeria al llarg de la història de la...

Gemma Fuster

Projectes coliderats per quatre investigadores vinculades a la UVic-UCC obtenen finançament de La Marató 3Cat

Aquest dijous la Fundació 3Cat ha lliurat els diplomes als projectes que finançarà en el marc de La Marató 3cat 2023, dedicada a la “Salut sexual i reproductiva”. Entre els 26 projectes seleccionats, n'hi ha quatre que estan coliderats per investigadores que exerceixen docència o...

Representants del consorci del projecte PROCON, a la UVic-UCC

Un projecte europeu coordinat per la UVic-UCC estudiarà com millorar l’atenció a la incontinència urinària a les residències de gent gran

La incontinència urinària afecta més de 55 milions de persones a tot Europa. A les residències de gent gran la pateixen més del 60-75 % dels residents. Considerada tradicionalment com una síndrome geriàtrica, repercuteix en la qualitat de vida (física, emocional i social) de les...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte