La UVic-UCC torna a liderar el rànquing de transparència de les universitats privades
La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya torna a ocupar per quart any consecutiu la primera posició del rànquing de transparència de les universitats privades espanyoles, aquest cop juntament amb la Universidad Nebrija. Així ho indica l’Examen de Transparencia 2019, que impulsa la Fundación Compromiso y Transparencia, i que es va fer públic aquest dilluns.
Aquest rànquing analitza la informació que publiquen a la web de manera voluntària les 49 universitats públiques i les 26 privades, sobre el seu personal, el govern, el consell social, l’oferta i demanda acadèmica, la informació econòmica i els resultats, entre altres indicadors.
La UVic-UCC ha aconseguit 47 punts sobre un barem de 48, la qual cosa mostra el compliment del 98% dels indicadors avaluats. La tercera posició l’ocupa la Universitat de Navarra, amb 46. L’evolució de la UVic-UCC en el rànquing és clarament ascendent, ja que l’any 2015 es trobava classificada com a universitat translúcida, i des del 2016 és considerada una universitat transparent, ocupant el primer lloc en els darrers quatre anys.
L’informe classifica les universitats com a transparents, translúcides i opaques. Si bé aquest any les universitats privades considerades com a transparents s’han duplicat, passant de 3 a 6, encara hi ha un 42% de centres que són catalogats com a opacs després de 9 anys d’avaluació.
Pel que fa a les universitats públiques, la Rey Juan Carlos, Cantabria i Castilla-La Mancha lideren el rànquing amb un total de 51 punts sobre 54. L’informe conclou que malgrat s’hagin aconseguit nivells de transparència inèdits fins avui, encara queden algunes assignatures pendents com la rendició de comptes per part dels consells socials.
En el cas de fer un rànquing únic d’universitats privades i públiques, la UVic-UCC estaria al capdamunt del rànquing, juntament amb la Universitat Nebrija amb el compliment del 98% dels indicadors, mentre que la primera universitat pública, la Rey Juan Carlos, ocuparia el quart lloc, amb el 94%, just per darrera de la Universitat de Navarra (96%).
L’objectiu d’aquest rànquing, segons afirma la fundació que l’elabora, és impulsar el bon govern, la transparència, la rendició de comptes i l’impacte social de les institucions.
Notícies
Bones festes i feliç 2025!
Des de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) us desitgem unes bones festes de Nadal i els millors desitjos per al 2025. Ens tornarem a trobar el dia 7 de gener.
La UVic-UCC investirà doctora ‘honoris causa’ la lingüista Teresa Cabré Castellví
El pròxim 5 de març, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) investirà doctora honoris causa la lingüista i presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans Teresa Cabré Castellví (Argentera, Baix Camp, 1947). L’atorgament de la màxima distinció de la UVic-UCC a Teresa...
El Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC compleix 10 anys ampliant espais i en ple procés de transformació per esdevenir una fundació
El Centre Tecnològic BETA (Biodiversitat, Ecologia i Tecnologia Ambiental i Alimentària) de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) celebra 10 anys com a referent en sostenibilitat del món rural. Fundat el novembre de 2014, en aquesta dècada el centre ha destacat...
Mor Federico Mayor Zaragoza, doctor ‘Honoris Causa’ de la UVic-UCC
Ha mort a l’edat de 90 anys, Federico Mayor Zaragoza, doctor Honoris Causa de la UVic-UCC. Va ser director general de la UNESCO entre 1987 i 1999 i ministre d'Educació i Ciència a principis dels anys 80, en el govern de Leopoldo Calvo-Sotelo.Va...