Vés al contingut

La UVic-UCC supera per primera vegada els 13.000 estudiants en titulacions oficials el curs 2024-2025

Estudiants de la UVic-UCC a l'inici del curs 2024-2025

La UVic-UCC supera per primera vegada els 13.000 estudiants en titulacions oficials el curs 2024-2025

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) continua en línia ascendent i el curs 2024-2025 la federació universitària supera per primera vegada els 13.000 estudiants de titulacions oficials situant-se, en concret, en els 13.295. Aquesta xifra suposa un rècord històric de la matrícula global, que s’ha incrementat un 6 % respecte al curs anterior i un 34 % en els últims cinc anys. La matrícula de nou accés a les titulacions oficials (graus, màsters universitaris, doctorats i cicles formatius de grau superior) de la UVic-UCC ha estat de 4.075 estudiants, un 2 % més amb relació al curs passat i un 28 % més comparat amb fa cinc anys. Cal tenir en compte que aquestes xifres encara no són les definitives i poden variar lleugerament, ja que el procés de reassignacions i matrícula finalitza el 30 d’octubre. 

Per tipologia de formació, la matrícula de nou accés als centres federats de la UVic-UCC es reparteix en 2.661 estudiants de graus;  321, de màsters universitaris, i 222, de cicles formatius de grau superior (CFGS), una aposta clara de la UVic-UCC per prestigiar la formació professional, entesa com a educació superior i integrada als espais de la Universitat. En aquest sentit, es fa una valoració molt positiva dels dos nous cicles que han començat aquest curs al Campus Vic (Educació Infantil amb Especialitat en Pedagogia Montessori i Realització de Projectes d’Audiovisuals i Espectacles). De la matrícula de nou accés, també cal destacar els 55 estudiants matriculats en estudis de doctorat i els 718 estudiants en graus i màsters universitaris de centres adscrits (BAU, EADA i ESERP) a la UVic-UCC.

En xifres absolutes, que inclouen els estudiants de nou accés i els de continuïtat, els 13.295 matriculats en programes oficials queden repartits, als quatre campus de la UVic-UCC, de la manera següent: 9.384 són estudiants de grau, dels quals 5.346 són a la UVic; 2.202, a UManresa; 748, a UMedicina, i 1.088, als graus d’UElisava. Pel que fa a la resta, 439 cursen programes de màster universitari, 306 fan estudis de doctorat i 404 segueixen un CFGS. A més, 2.090 estudiants es formen en els graus i màsters universitaris dels centres adscrits i 672 cursen el grau en TILA (Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades), que s’imparteix conjuntament amb la UOC.

Una opció atractiva i amb qualitat docent

Josep Eladi Baños, rector de la UVic-UCC, fa una valoració positiva de les dades de matrícula d’aquest curs acadèmic, ja que “tant els més de 13.000 estudiants com el creixement que s’ha mantingut durant els últims anys situen la UVic-UCC al costat de moltes universitats públiques catalanes de referència que tenen un nombre d’estudiants en estudis oficials més estable des de fa temps”. Per al rector, “el creixement sostingut, progressiu i considerable a tots els campus de la universitat, tant pel que fa a matriculats de nou accés com de matrícula total, evidencia que la UVic-UCC ha esdevingut una opció atractiva per als estudiants i un referent de qualitat docent, amb elements diferencials com un model d’ensenyament personalitzat i amb acompanyament al llarg de tot l’itinerari formatiu, un aprenentatge a patir de metodologies actives i innovadores i una gran qualitat dels equipaments i espais al servei de l’aprenentatge”.

L’evolució de les xifres de matrícula dels darrers anys demostra que el model de federació universitària és viable i ha reeixit. En paraules del rector, “el pas del temps, les dades i els resultats han constatat que el nostre model d’universitat, únic i singular, funciona i que la UVic-UCC ofereix un servei públic a la ciutadania, imprescindible dins del sistema universitari de Catalunya”.

Les xifres per centres 

La UVic aquest curs supera els 5.300 estudiants en titulacions de grau, una xifra que suposa un increment més de 1.000 alumnes en l’últim quinquenni. D’aquests estudiants de grau, i tornant a batre rècords, 1.498 són de nou accés, quantitat que representa un 6 % més que l’any anterior i un 25 % més en l’acumulat dels últims cinc anys. A tots ells se’ls afegeix un creixement del 44 % respecte al curs passat dels estudiants que segueixen CFGS, en bona part gràcies a l’obertura dels dos nous programes. 
Del nou accés, destaquen els més de 500 estudiants a la Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia (FETEP), els gairebé 300 nous estudiants a la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries (FCTE), l’augment del 3 % a la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB) i l’increment de l’11 % a la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC). En aquest darrer centre, el creixement ha coincidit amb l’obertura del grau en Global Studies, una titulació que combina en el seu pla d’estudis una doble exigència dels estudis de grau actuals i de futur: “Una necessària profunditat de coneixements i, alhora, un enfocament interdisciplinari d’acord amb la versatilitat de perfils que reclama la societat”, explica el rector. 

UManresa ha matriculat un total de 2.483 estudiants en estudis oficials (grau, màster universitari i CFGS) per al curs 2024-2025, dels quals 779 són de nou accés (608 d’ells matriculats en graus). En aquest sentit, s’han registrat xifres de rècord en la matrícula d’aquest any al Campus Manresa, tant pel que fa als estudiants de nou accés com al total d’alumnes matriculats. En valors totals, enguany s’han experimentat increments de matriculació als màsters universitaris (un 39 % més), als CFGS (un 16 % més) i als graus (5 % més). Cal destacar que la matrícula creix en totes les titulacions i que en la majoria d’estudis la matrícula d’estudiants de nou accés s’acosta o sobrepassa el 100 % d’ocupació.

A la Facultat de Medicina enguany hi ha un total de 748 estudiants matriculats als tres graus que s’hi imparteixen −Medicina, Audiologia General i Odontologia−, xifra que suposa un 7 % més que el curs passat. Pel que fa als estudiants matriculats de nou accés, aquest curs són 243. El curs 2024-2025 suposa la plena consolidació del grau en Medicina, amb la graduació de la seva tercera promoció, i la continuïtat en el desplegament del grau en Odontologia. El grau en Audiologia General comença el seu segon curs, el primer ja com a titulació oficial. El curs 2026-2027 es graduaran els primers estudiants de Catalunya i de l’Estat espanyol en aquest àmbit.

A la Facultat de Disseny i Enginyeria Elisava aquest curs s’han matriculat 312 alumnes de nou accés al grau en Disseny i Innovació i al grau en Enginyeria de Disseny Industrial. El nombre total d’alumnes matriculats als graus aquest curs és de 1.088. Cal destacar que UElisava va omplir al mes de juny totes les places del grau en Disseny i Innovació per a aquest curs i que en el cas del grau en Enginyeria de Disseny Industrial només van quedar tres places per al setembre, que s’han omplert. L’alumnat matriculat aquest curs és el de la quarta promoció UVic-UCC, de manera que amb aquesta matrícula s’han desplegat els quatre cursos de grau vinculats a la federació.

Share in social networks:

Notícies

Ángel Honrado, guanyador de l'edició d'enguany

Ángel Honrado, CEO de l’empresa We Do, guanya el “Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència”, celebrat avui a la UVic-UCC dins la Setmana de la Ciència

Ángel Honrado, CEO i project manager de l’empresa We Do, amb un monòleg sobre el Virus del Papil·loma Humà (VPH), ha guanyat la sisena edició del “Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència”, celebrada aquest matí al Paranimf de la Universitat de Vic -...

Guardonats al Ludi 2024

Tres estudiants de Multimèdia. Aplicacions i Videojocs de la UVic-UCC, guardonats als Premis Ludi 2024

Unai Estavillo, Natàlia Pérez i Montserrat Estivill, estudiants del grau en Multimèdia. Aplicacions i Videojocs de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), van estat guardonats ahir en els Premis Ludi 2024, que impulsa 3Cat, un certamen que reconeix el talent jove...

Marta Simon i Eva Baltasar

Eva Baltasar: “Valoro la pau que em dona escriure el que vull, agradi o no agradi”

L’escriptora Eva Baltasar va cloure ahir el primer cicle de Conferències al Paranimf, dedicat a “Dones i literatura”. Acompanyada de la llibretera i periodista Marta Simon, la primera autora en llengua catalana que ha arribat a finalista al prestigiós premi International Booker Prize amb la...

Foto de grup

La Xarxa Vives aprova col·laborar amb Escola Valenciana en la reconstrucció dels centres educatius afectats per la DANA, en una reunió a la UVic-UCC

La seu del rectorat de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha acollit aquest dimecres la reunió de la Comissió Permanent de la Xarxa Vives d’Universitats. La trobada ha reunit els representants de les 22 universitats membres i ha estat encapçalada...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte