La UVic-UCC oferirà dos graus i un cicle formatiu al nou campus de Granollers
La UVic-UCC tindrà un nou campus a Granollers a partir del pròxim curs 2016/2017 on s’impartiran dos graus i un cicle formatiu de grau superior. Es tracta d’un nou campus que s’afegeix als que ja hi ha a Vic, Manresa i Barcelona. L’Ajuntament de Granollers i la UVic-UCC han arribat a un acord per tal d’obrir una delegació de la UVic a la capital del Vallès Oriental. Aquesta és la principal novetat que presenta la UVic-UCC en l’edició d’aquest any del Saló de l’Ensenyament. Es tracta d’un pas més en l’expansió territorial i el creixement estratègic d’aquesta Universitat des que, fa dos anys, es va federar amb la Fundació Universitària del Bages per crear el campus UManresa. Es tracta d'un projecte pedagògic amb una clara voluntat d’arrelament territorial i de potenciació del teixit econòmic del seu entorn.
En aquest nou campus, que s’ubicarà a les instal·lacions de Roca Umbert, s’impartiran dos graus que s’afegeixen a l’oferta que ja s’està fent a la resta de campus i que s’inclouen dins la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic. Un és el Grau d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE) i l’altre és el de Màrqueting, dues ofertes que responen al teixit productiu de l’entorn i a un entorn professional format per empreses amb alt potencial de creixement. Ambdues titulacions s’oferiran en horari de tarda i amb un itinerari modular per fer compatible la jornada laboral i la formació. A banda, a UGranollers també s’oferirà el Cicle Formatiu de Grau Superior en Màrqueting i Publicitat que s’afegeix als 4 cicles que ja ofereix el Campus Professional de la UVic-UCC a Vic, Olot i Manresa. Igual que els altres cicles, aquest també s’impartirà en format dual.
UManresa
El doble grau en Podologia i Fisioteràpia és la novetat principal de l’oferta formativa d’UManresa per al proper curs. Aquesta proposta permet simultanejar estudis per tal d’aconseguir els dos títols en només cinc anys i mig. Els estudiants que segueixen aquest doble itinerari es graduen amb tot el bagatge de competències i coneixements que permeten l’exercici complet tant de la fisioteràpia com de la podologia. Hi accedeixen a través del Grau en Podologia, alhora que completen la seva formació amb el seguiment, en paral·lel, d’uns crèdits de Fisioteràpia.
D’altra banda, la posada en marxa del Lab 0_6, un centre de descoberta i recerca per a l’educació científica a les primeres edats, el passat mes de gener, s’ha convertit en un element diferencial dels estudis d’Educació Infantil d’UManresa. Aquesta és també una novetat que s’explicarà als alumnes interessats que visitin el Saló de l’Ensenyament. Els futurs mestres utilitzen el Lab 0_6 com un espai on aprenen tot reflexionant sobre la manera en què els infants s’apropen i reaccionen a fenòmens com el magnetisme, la llum o el moviment i, també, fent i avaluant les pròpies propostes didàctiques. Així, els estudiants donen una aplicació pedagògica pràctica a la teoria que s’explica a l’aula.
El descompte beca-salari per als estudiants de tercer i quart curs és l’element més destacat del grau en Administració i Direcció d’Empreses, que a més de rebre formació en el lloc de treball accedeixen una assignació econòmica per la seva estada a l’empresa. Una trentena d’acords amb empreses destacades fan possible aquesta iniciativa que és de les més ben valorades pels alumnes d’ADE. Després de dos anys de la seva implantació, s’ha demostrat que és una via privilegiada d’accés al món del treball.
L’experiència del descompte beca-salari, juntament amb altres components del programa Prèmium de l’ADE d’UManresa, s’explicaran amb detall a les persones interessades a cursar estudis universitaris de gestió empresarial que visitin l’estand d’UManresa al Saló de l’Ensenyament.
UVic
La UVic oferirà el curs que ve 25 graus i, per primera vegada, tres s’impartiran en format semipresencial tant en català com en castellà. Es tracta dels graus de Nutrició Humana i Dietètica, el de Teràpia Ocupacional i el de Treball Social. L’elevada demanda d’aquests estudis, sobretot els de Teràpia Ocupacional i de Treball Social en altres comunitats autònomes, han fet que s’hagi obert, per primera vegada, en format semipresencial. D’altra banda, també s’oferiran, per primera vegada, tres dobles graus. El de Treball Social i Educació Social que preparar professionals de la intervenció social i educativa capaços d’acompanyar persones i grups tant en l’aprenentatge com en la seva inclusió social; el d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE) i Màrqueting i Comunicació Empresarial; i el d’ADE i Publicitat i Relacions Públiques.
Aquest curs és el 15è que la UVic imparteix el Grau de Ciències de l’Activitat Física i de l'Esporta (CAFE), que es va començar a oferir l’any 2001. Des de llavors, més de 1.500 estudiants s’han convertit en entrenadors o preparadors físics a la UVic. Per commemorar-ho, s’ha instal·lat un rocòdrom de 9 metres d’alçada a l’entrada de la Fira, a la plaça Univers, que serà gratuït per a tots els visitants. En aquest mateix espai també s’hi instal·larà una carpa del programa Preparats, Llestos, Universitat, un portal que ofereix la informació necessària per anar a la Universitat a partir de testimonis, assessorament personalitzat o informació sobre la preinscripció.
Màsters i postgraus
La UVic-UCC presentarà la seva oferta de màsters, postgraus i formació contínua al Saló Futura. Inclou propostes formatives en diferents àmbits de coneixement, tant en els campus UVic com UManresa i en el centre adscrit BAU. Conjuntament, oferiran la tercera edició de l'MBA, pensat des del territori i per al territori de les comarques de la Catalunya interior.
L’oferta de la UVic-UCC per al curs 2016-17 són 72 màsters, 18 dels quals són oficials. Un d’ells és el Màster en Enginyeria de l’Esport, que s’imparteix conjuntament amb la UB i la UPC i es basa en una proposta innovadora que pretén dissenyar dispositius o aplicacions per utilitzar en el camp de l'esport per valorar el rendiment esportiu sota un paradigma d'innovació, qualitat i sostenibilitat. L’altre és el primer Màster en Simulació i Innovació Docent.
En l’àmbit de la formació contínua de caràcter propi, amb una orientació estrictament professional, la UVic-UCC presenta 54 màsters i 66 postgraus. D’entre tota la programació, destaca el MBA – Màster en Administració i Direcció d’Empreses, que el pròxim curs arribarà a la tercera edició i la segona edició del Màster en Direcció de Recursos Humans, Desenvolupament i Gestió del Talent. A més, també s’oferirà el Màster en Producció Cinematogràfica, el Postgrau en Periodismes de Dades o el Postgrau en Direcció d’Empreses de Base Ecològica i el Màster en Atenció integral al Pacient en l'Àmbit Quirúrgic, que es durà a terme a les instal·lacions del Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic (CISARC).
La UVic-UCC en xifres
La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya és de naturalesa pública i de gestió privada i desplega la seva activitat en els àmbits de la docència, la recerca i la transferència del coneixement en els camps que li són propis. Nascuda de la iniciativa ciutadana i territorial, té com a missió ser un motor de coneixement i d’innovació amb vocació internacional.
Actualment compta amb 6.226 alumnes, 536 professors i 196 professionals d’administració i serveis. Impartirà 33 graus a partir del curs 2016/2017 i quatre cicles formatius de grau superior. Pel que fa a formació contínua, oferirà 72 màsters pensats i plantejats amb una vocació clarament professionalitzadora.
La UVic-UCC està regida per la Fundació Universitària Balmes, el Patronat de la qual el formen 34 patrons representants dels ajuntaments de Vic, Manresa, Figueres, Puigcerdà o Granollers, entre altres de l’entorn; de la Generalitat de Catalunya, que ostenta la vicepresidència primera; de la societat civil, a través d’empreses o entitats; i de la comunitat universitària amb tres representants. Aquest sistema de control públic i de gestió privada constitueix un model de governança eficient, responsable i àgil que en nombroses ocasions ha estat posat com a exemple de bon govern.
Notícies
Bones festes i feliç 2025!
Des de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) us desitgem unes bones festes de Nadal i els millors desitjos per al 2025. Ens tornarem a trobar el dia 7 de gener.
La UVic-UCC investirà doctora ‘honoris causa’ la lingüista Teresa Cabré Castellví
El pròxim 5 de març, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) investirà doctora honoris causa la lingüista i presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans Teresa Cabré Castellví (Argentera, Baix Camp, 1947). L’atorgament de la màxima distinció de la UVic-UCC a Teresa...
El Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC compleix 10 anys ampliant espais i en ple procés de transformació per esdevenir una fundació
El Centre Tecnològic BETA (Biodiversitat, Ecologia i Tecnologia Ambiental i Alimentària) de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) celebra 10 anys com a referent en sostenibilitat del món rural. Fundat el novembre de 2014, en aquesta dècada el centre ha destacat...
Mor Federico Mayor Zaragoza, doctor ‘Honoris Causa’ de la UVic-UCC
Ha mort a l’edat de 90 anys, Federico Mayor Zaragoza, doctor Honoris Causa de la UVic-UCC. Va ser director general de la UNESCO entre 1987 i 1999 i ministre d'Educació i Ciència a principis dels anys 80, en el govern de Leopoldo Calvo-Sotelo.Va...