Vés al contingut

La UVic-UCC oferirà 30 graus el curs 2018-2019

La UVic-UCC oferirà 30 graus el curs 2018-2019

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) tornarà a presentar la seva oferta acadèmica al Saló de l’Ensenyament. En aquest cas, ho farà amb 30 graus pel curs que ve que s’imparteixen al campus Vic, al campus Manresa i a la seu de la Universitat a Granollers. El grau en Medicina, que el setembre que ve iniciarà el segon curs, és l’únic en què els estudiants reben formació tant a Vic com a Manresa.  

En aquesta edició del Saló de l’Ensenyament, la UVic-UCC estarà present en 7 espais, en dos d’ells hi haurà tota la informació dels graus de la UVic per una banda, i de la UManresa per l’altra, el tercer serà el del Saló Futura i el quart oferirà la proposta de cicles formatius de grau superior. A fora, a la plaça Univers, la UVic repetirà presència a través d’un espai dedicat als estudis de CAFE, els de Nutrició i un darrer dedicat al programa d’assessorament general universitari “Preparats, llestos, ... universitat!”.
UVic: Innovació en Educació

La UVic oferirà 23 graus i un doble grau el pròxim curs 2018-2019 amb l’aprenentatge basat en casos pràctics com a base metodològica de tots ells. La vinculació amb l’àmbit professional des del primer curs i la formació pràctica garanteixen uns elevats nivells d’ocupabilitat dels seus estudiants. Un exemple és el programa de mentoratge en els graus de Mestre que des d’aquest setembre ofereix una estada d’un matí setmanal a una escola de Vic a partir del primer curs. És una experiència innovadora que permet tenir contacte amb l’escola des del primer dia a la Universitat i que permet reflexionar sobre la innovació educativa amb els centres educatius de pràctiques. Aquesta experiència també la viuran els estudiants del doble grau en Educació Infantil i Primària amb menció en llengua anglesa, una proposta inèdita sorgida del Programa de Millora i Innovació en la Formació de Mestres (MIF). Enguany acabarà la primera promoció que dona resposta a les necessitats pedagògiques dels centres educatius que requereixen perfils polivalents, formats en excel·lència i preparats per educar en didàctiques específiques. Aquest mestratge és fruit dels 40 anys de l’Escola de Mestres de la UVic que es commemoren aquest 2018.  

A banda, aquest curs la UVic oferirà per segona vegada el grau en Enginyeria de l’Automoció que s’ha començat a impartir el curs 2017-2018 a la seu que la Universitat té a Granollers. El pla d’estudis es va elaborar conjuntament amb el Clúster de la Indústria de l’Automoció (CIAC) i té una orientació dual teoricopràctica per tal de combinar períodes docents a la Universitat amb estades llargues als centres de treball de la indústria de l’automoció. De la Facultat de Ciències i Tecnologia també cal destacar la proposta d’Enginyeria Mecatrònica, l’única que s’imparteix a Catalunya i a l'estat espanyol i que forma professionals amb coneixements de mecànica, electrònica, control i informàtica que podran dissenyar productes, màquines i processos de fabricació per a la indústria 4.0. El grau de Multimèdia forma professionals en tecnologia i grafisme que aportaran a aquesta indústria creativitat i disseny.

Simulació i emprenedoria a UManresa

Aprenentatge per simulació i entrenament de l’actitud emprenedora són els eixos transversals del currículum dels sis graus universitaris del campus Manresa de la UVic-UCC: Infermeria, Fisioteràpia, Podologia, Logopèdia, ADE i Mestre d’Educació Infantil. D’una banda, es tracta d’assegurar que els alumnes es graduen amb una base sòlida d’habilitats professionals que completin l’imprescindible bagatge teòric i, de l’altra, es fomenta una actitud proactiva davant de les oportunitats que es tradueixi en capacitat d’iniciativa per a l’impuls de projectes per compte propi o per a tercers.

El proper curs, la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa preveu aprofundir en la internacionalització de les seves aules, una tendència iniciada fa tres anys als estudis de Fisioteràpia i que, progressivament, s’ha estès també als de Podologia i Infermeria. També la semipresencialitat del grau en Logopèdia, impartit en col·laboració amb la UOC, ha permès eixamplar la procedència geogràfica de l’alumnat. En aquest moments els estudis de Ciències de la Salut compten amb un 30% d’estudiants internacionals procedents, sobretot, de França i Itàlia. S’espera incrementar aquesta xifra fins al 40%.

Per la seva banda, la Facultat de Ciències Socials de Manresa opta per aprofundir en la seva relació amb l’entorn, incorporant a l’aula projectes d’empreses i institucions del territori. El treball en condicions reals afavoreix el desenvolupament de capacitats com ara la gestió de la complexitat, la visió global i sostenible o la intermediació entre interessos dispars. Així, el grau en Educació Infantil va posar en marxa el curs passat una iniciativa que obliga els estudiants dels diferents cursos a col·laborar per impulsar projectes educatius en diferents institucions (escoles, associacions, museus, biblioteques) de la Catalunya Central. Per la seva banda, els estudiants d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE) afronten com a matèria d’aprenentatge la resolució de casos reals de disseny de plans de màrqueting o d’implantació de noves línies de negoci d’empreses de referència de l’entorn.

Màsters i Postgraus

Durant el Saló Futura la UVic-UCC presentarà la seva proposta de màsters i postgraus que s’imparteix a Vic, Manresa, Granollers o Barcelona, entre altres ciutats.

Entre les  principals novetats de la UVic, es posa en marxa el màster universitari en Màrqueting Estratègic i Innovació, impartit íntegrament en anglès i que basa el seu aprenentatge en  l’estudi de cas. Una altra novetat és el màster universitari en Recerca Aplicada a la Indústria Farmaco-química, un programa amb un enfocament molt pràctic ja que la meitat del programa es realitza en empreses del sector. I per últim, un màster interuniversitari, organitzat conjuntament amb la UB, en Tecnologia de l’Esport.  

Pel que fa l’oferta de títols propis la principal novetat pel curs 2018-2019 és el Postgrau en Comunicació Científica, organitzat conjuntament amb EDUSCOPI o l’ampliació de la oferta de Formació Contínua en el territori, amb programes com el Postgrau en Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües Estrangeres (AICLE) que enguany s’impartirà a Granollers, el Postgrau en Direcció Estratègica de Centres Docents per a la Innovació i l'Èxit Educatiu que s’impartirà a Mataró o el Màster en Robòtica, impartit a la instal·lacions d’EURECAT, a Cerdanyola del Vallès.

L’oferta de programes online en Neurociència aplicada a la gestió empresarial, Neurocreativitat i pensament creatiu i Customer experience – Business&Retail són la principal novetat del campus Manresa. També cal afegir-hi el nou màster oficial en Fisioteràpia del Sistema Musculoesquelètic que  s’afegeix al de Metodologia de la Simulació, que també dóna accés al doctorat. L’oferta de màsters es completa amb programes propis altament internacionalitzats com el de Cirurgia Podològica de l’Avantpeu i el de Motricitat Orofacial; i alguns amb edicions en diferents ubicacions geogràfiques com el d’Emergències extrahospitalàries (a Manresa i Balears) i Reeducació del sòl pelvià (a Manresa i Barcelona), entre altres.

Dos nous CFGS al Campus Professional de la UVic-UCC

La UVic-UCC i la UAB presentaran conjuntament, en un mateix estand del Saló de l’Ensenyament, les seves propostes en Formació Professional. La UVic-UCC oferirà 7 cicles formatius de grau superior (CFGS) i es converteix així en la universitat catalana que més cicles ofereix, liderant, d’aquesta manera, la introducció de la formació professional en l’àmbit universitari.

El Campus Professional UManresa posa en marxa dos nous cicles formatius de grau superior (CFGS): un d’Educació infantil, amb atenció especial a la incorporació de la ciència i l’experimentació a les primeres edats; i un altre de Gestió d’entitats i clubs esportius, sobre la base del currículum del cicle d’Administració i Finances. Aquests dos nous estudis s’afegeixen al que ja es va implantar fa tres cursos de Pròtesis dentals. A banda d’aquests, el proper curs se seguirà oferint els CFGS en Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius i Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma, a Vic; Màrqueting i Publicitat, a Granollers: i Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària, a Olot.

La incorporació d’aquests dos nous cicles a Manresa permet completar l’oferta formativa del Campus Professional que es basa en la formació dual i l’atenció personalitzada. A més, en tots els casos es manté una connexió estreta amb les metodologies i àmbits d’estudi universitaris que fa fàcil i coherent el salt de la formació professional superior als graus universitaris. Actualment hi ha 200 alumnes matriculats a algun dels cicles formatius que s’ofereixen i, per tal de poder portar a terme la formació dual, el Campus Professional té convenis amb més de 150 empreses de Catalunya.

Sobre la UVic-UCC

La UVic-UCC és una universitat de patronat municipal i nacional, de vocació pública, regida per la Fundació Universitària Balmes. Des de l’any 2014, a la UVic s’hi ha afegit el campus de Manresa fruit de la federació entre la Fundació Universitària Balmes i la Fundació Universitària del Bages. A banda, també disposa d’una seu a Granollers i a Barcelona.

La Universitat ofereix grups de classe reduïts pensant en la formació global i en la inserció professional. Segons les dades de l’últim informe de l’Agència per la Qualitat de Sistema Universitari Català (AQU) fetes públiques el juliol del 2017, la UVic-UCC obté una dada d’ocupabilitat millor que la de la resta d’universitats en 11 de les 19 titulacions que ofereix al campus Vic. En el cas del campus Manresa, segons un estudi de la seva Direcció de Recerca i Innovació seguint la metodologia de l’informe de l’AQU, els graduats en Logopèdia i ADE són els que mostren un percentatge més elevat d’ocupació en feines adequades a la formació rebuda de les universitats catalanes. A més, els graus en ADE, Podologia i Fisioteràpia presenten en tots tres casos índex d’inserció laboral superiors a les altres universitats que imparteixen les mateixes titulacions.

Segons dades del portal UNEIX del curs 2016-2017, la UVic-UCC és la segona universitat catalana amb una millor taxa de rendiment, que són els crèdits superats respecte els matriculats. A més, se situa per sobre de la de les universitats catalanes (0,88 vs 0,83) en estudis de graus. Al mateix temps, també és la tercera universitat catalana del sistema de preinscripció pública pel que fa a la taxa d'èxit, que són els crèdits superats respecte els crèdits presentats durant l'últim curs 2016-17 en els estudis de grau.
La taxa d’eficiència de graus que ens indica els crèdits que han hagut de matricular els estudiants graduats per tal de superar els crèdits previstos dins l’ensenyament, situa la UVic-UCC com la primera universitat, juntament amb la UPF. Finalment, la nota mitjana d’expedients titulats a la UVic-UCC és d’un 7,31, la tercera nota més alta de les universitats catalanes. La mitjana catalana és un 7,20.
 

 

Share in social networks:

Notícies

2025

Bones festes i feliç 2025!

Des de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) us desitgem unes bones festes de Nadal i els millors desitjos per al 2025. Ens tornarem a trobar el dia 7 de gener.

Teresa Cabré

La UVic-UCC investirà doctora ‘honoris causa’ la lingüista Teresa Cabré Castellví

El pròxim 5 de març, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) investirà doctora honoris causa la lingüista i presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans Teresa Cabré Castellví (Argentera, Baix Camp, 1947). L’atorgament de la màxima distinció de la UVic-UCC a Teresa...

Roda de premsa dels 10 anys del CT BETA

El Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC compleix 10 anys ampliant espais i en ple procés de transformació per esdevenir una fundació

El Centre Tecnològic BETA (Biodiversitat, Ecologia i Tecnologia Ambiental i Alimentària) de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) celebra 10 anys com a referent en sostenibilitat del món rural. Fundat el novembre de 2014, en aquesta dècada el centre ha destacat...

Federico Mayor Zaragoza, DHC de la UVic

Mor Federico Mayor Zaragoza, doctor ‘Honoris Causa’ de la UVic-UCC

Ha mort a l’edat de 90 anys, Federico Mayor Zaragoza, doctor Honoris Causa de la UVic-UCC. Va ser director general de la UNESCO entre 1987 i 1999 i ministre d'Educació i Ciència a principis dels anys 80, en el govern de Leopoldo Calvo-Sotelo.Va...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte