Vés al contingut

La UVic-UCC obrirà el campus UGranollers a partir de setembre

La UVic-UCC obrirà el campus UGranollers a partir de setembre

La UVic-UCC obrirà el campus UGranollers a partir de setembre

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, la presidenta de la Fundació Universitària Balmes i alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, han presentat aquesta tarda a les instal·lacions de Roca Umbert de Granollers, l’acord entre la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i l’Ajuntament per obrir un campus universitari a la capital del Vallès Oriental a partir del curs que ve. Es tracta d’UGranollers, una oferta que se suma a les que ja s’ofereixen a Vic, Manresa i Barcelona i on s’impartiran dos graus i un cicle formatiu de grau superior. Es tracta d’un pas més en l’expansió territorial i el creixement estratègic d’aquesta Universitat que fa dos anys es va federar amb la Fundació Universitària del Bages per crear el campus UManresa. Montaña ha explicat que UGranollers permetrà continuar treballant per crear sinergies amb els entorns més pròxims: “ens posem al servei de l’empresa, la indústria, el món cultural i social de la ciutat i de la comarca per assolir el cercle virtuós de la Universitat: docència, recerca i transferència del coneixement”. 
 
Mayoral, en la seva intervenció, ha explicat que UGranollers és un projecte que se centra en l’autonomia local i la proximitat i ha subratllat que “a tots ens mou el mateix objectiu que és ampliar l’oferta educativa en quantitat i qualitat”. En aquest sentit, ha explicat que d’aquesta forma acosta l’oferta a la demanda ja que en aquest curs la UVic-UCC té 96 granollerins matriculats i prop de 600 alumnes del Vallès Oriental. Erra, de la seva banda, ha explicat que amb UGranollers es “dibuixa un eix fort de coneixement entre Vic, Manresa i Granollers que permet fer xarxa de capitals mitjanes”.     
 
UGranollers, que s’ubicarà, inicialment, a Roca Umbert, s’impartiran dos graus que s’afegeixen a l’oferta que ja s’està fent a la resta de campus i que s’inclouen dins la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic. Un és el grau d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE) i l’altre és el de Màrqueting i Comunicació Empresarial, dues ofertes amb una elevada demanda laboral. Segons la darrera enquesta d’ocupabilitat de l’Agència de Qualitat Universitària (AQU), la de l’any 2014, corresponent a alumnes graduats el curs 2009-2010, el 100% dels alumnes que havien estudiat ADE a la UVic van trobar feina en menys d’un any i el 81,8% ho van fer només 3 mesos després d’acabar el títol. 
 
Ambdues titulacions s’oferiran en horari de tarda i amb un itinerari modular per fer compatible la jornada laboral i la formació. A banda, també s’oferirà el Cicle Formatiu de Grau Superior en Màrqueting i Publicitat que s’afegeix als 4 cicles que ja ofereix el Campus Professional de la UVic-UCC a Vic, Olot i Manresa. Igual que en els altres cicles, aquest també s’impartirà en format dual. La UVic-UCC ha estat una de les primeres universitats de l’Estat a oferir formació professional de grau superior en format dual. En aquests moments ofereix el cicle de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària, el d’Animacions 3D Jocs i Entorns Interactius i Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma i el de Pròtesis Dentals. 
 
UGranollers també té previst impartir el grau d’Emprenedoria i Economia Digital a través d’un format innovador i amb l’anglès com a llengua vehicular i el primer grau de Catalunya d’Enginyeria de l’Automoció de Catalunya que compta amb el suport del clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya. Ambdues titulacions formen part de la programació sol·licitada per la UVic-UCC pel curs 2017/2018.      
 
Projecte estratègic en expansió
 
La federació entre la Fundació Universitària Balmes i la Fundació Universitària del Bages fa dos anys va crear una nova estructura universitària, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Una Universitat arrelada al territori, a través dels seus dos campus de Vic i Manresa, però amb una xarxa de coneixement que va més enllà d’un nucli geogràfic concret. Amb la incorporació de Granollers, el projecte es converteix en estratègic i amplia els eixos de centralitat del país i suma una nova capital que concep de la mateixa manera el fet universitari. Tot plegat defineix un model nou d'universitat, amb òrgans de gestió flexibles i amb molta capacitat de decisió i d'acció. Una universitat moderna, més àgil, més adaptativa i més interactiva amb l'entorn socioeconòmic, que destaca com un dels focus potents d'irradiació de coneixement i de generació de recerca de Catalunya. Sense perdre les arrels que en defineixen la personalitat, desplega tot el potencial per ser una universitat global, fortament internacionalitzada i capaç d'atreure talent internacional al centre de Catalunya.
 
La UVic-UCC en xifres
 
La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya és de naturalesa pública i de gestió privada i desplega la seva activitat en els àmbits de la docència, la recerca i la transferència del coneixement en els camps que li són propis. Nascuda de la iniciativa ciutadana i territorial, té com a missió ser un motor de coneixement i d’innovació amb vocació internacional. 
Actualment compta amb 6.226 alumnes, 536 professors i 196 professionals d’administració i serveis. Impartirà 33 graus a partir del curs 2016/2017 i quatre cicles formatius de grau superior. Pel que fa a formació contínua oferirà 72 màsters pensats i plantejats amb una vocació clarament professionalitzadora. 
La UVic-UCC està regida per la Fundació Universitària Balmes, el Patronat de la qual està integrat per 34 patrons entre els quals hi ha representants dels ajuntaments de Vic, Manresa, Figueres, Puigcerdà i Granollers entre altres de l’entorn. A banda, també hi estan representats la Generalitat de Catalunya, que n'ostenta la vicepresidència primera, i la societat civil a través d’empreses i entitats i la comunitat universitària amb tres representants. Aquest sistema propi de control públic i de gestió privada facilita un model de governança eficient, responsable i àgil que en nombroses ocasions ha estat posat com a model de bon govern. 
 
Granollers, ciutat educadora
 
L'Ajuntament de Granollers i la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya tenen relació des de fa més d'una dècada. Va ser l'any 2000 quan la capital del Vallès Oriental va acollir per primera vegada dos cursos presencials de la Universitat d'Estiu de Vic, que es van fer al Museu de Ciències Naturals la Tela. El 2006 es van oferir dues titulacions amb la col·laboració de la Universitat de Vic: Enginyeria Tècnica Industrial, especialitat d'Electrònica Industrial; i Tecnologies Digitals (doble titulació d'Enginyeria Tècnica Industrial Electrònica i Enginyeria Tècnica en Telecomunicacions). 
 
El 2012 a Can Muntanyola, Centre de Serveis a les Empreses, la Universitat de Vic va oferir-hi l'activitat formativa Insight Fòrum que incloïa un programa executiu de Management i Màrqueting, i el maig de 2013 el curs d’especialització universitària, Màrqueting Internacional i Direcció de Vendes. També en el marc de Can Muntanyola es va dur a terme un curs d’especialització universitària de Màrqueting Digital i Xarxes Socials acreditat per la UVic durant els mesos de març i abril de 2014. 
 
A banda d’aquesta col·laboració, Granollers compta amb una àmplia oferta educativa, tant pública com concertada, per a totes les edats i etapes d'ensenyament. A més, els diversos governs municipals de Granollers van prioritzar la creació d'escoles municipals, integrades a l'entorn ciutadà i comarcal, des de fa més d'un segle. A Granollers, però li faltava l’oferta universitària, que ara arriba de la mà de la UVic - UCC.
 

Share in social networks:

Notícies

AdobeStock

La UVic-UCC acull una jornada sobre les aplicacions de la intel·ligència artificial en recerca biomèdica

La Facultat de Medicina de la UVic-UCC acollirà, el pròxim divendres 15 de novembre, la jornada AI Applications in Biomedical Science, que té com a objectiu explorar el paper transformador de la intel·ligència artificial (IA) en la ciència biomèdica. En aquesta matinal, els participants...

Minut de silenci a l'edifici Miramarges de la UVic

Suspensió de classes per alerta de pluges i minut de silenci en record de les víctimes de la DANA

Atès l’avís de Protecció Civil i dels serveis d’emergència d’alerta de pluges torrencials en les pròximes hores, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha decidit suspendre totes les classes i activitats docents des d’aquest mateix moment i al llarg de tot...

Assistents a la reunió de llançament del projecte de recerca SURE-AMR, a Casa Convalescència de la UVic-UCC

El CT BETA de la UVic-UCC participa en el projecte europeu “SURE-AMR” per fer front a la resistència antimicrobiana a Ucraïna i a Europa

La resistència antimicrobiana (AMR, Antimicrobial Resistance) —o capacitat dels microorganismes per resistir als tractaments antimicrobians, especialment els antibiòtics— ha estat identificada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com una de les amenaces més grans per a la salut global, per a la seguretat...

Estudiants a la UVic

El 42 % d’estudiants que s’incorporen a la UVic procedeixen de la Catalunya Central i comarques pròximes

Quatre de cada deu estudiants, concretament el 42 %, que el curs 2024-2025 s’han incorporat al Campus UVic de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) provenen de la Catalunya Central i comarques pròximes. Un 28 % dels estudiants de nou accés...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte