La UVic-UCC crea una càtedra de Màrqueting i Comunicació Empresarial amb Lluís Bassat
En un entorn competitiu i globalitzat com l’actual, el màrqueting i la comunicació empresarial esdevenen eines importants per al creixement i l’èxit de les empreses. Amb la intenció de contribuir al desenvolupament en aquest àmbit i d’aportar-hi coneixement, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha creat la Càtedra Lluís Bassat de Màrqueting i Comunicació Empresarial, que aquest curs ha començat a desplegar les primeres accions. La càtedra compta amb la implicació de Lluís Bassat Coen, fundador de Bassat Ogilvy i doctor honoris causa de la UVic-UCC.
Sota la direcció de Santiago Jordán Ávila i estretament vinculada a la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC) i al grau en Màrqueting i Comunicació Empresarial de la UVic-UCC, la Càtedra“busca esdevenir un referent d’excel·lència pel que fa a la investigació, la formació i la difusió en aquest àmbit”, com assenyala Josep Burgaya, degà de la FEC. La implicació de Bassat en el projecte, suposa “comptar amb un dels professionals en màrqueting i publicitat de més prestigi a Espanya i al món, reconegut com un gran expert en la gestió i creació de grans marques, a través de la creativitat publicitària”, en paraules de Jordán.
Recerca, innovació i formació
Entre els objectius científics de la Càtedra, hi ha el de desenvolupar recerca i innovació en el camp del Màrqueting i la Comunicació Empresarial, i contribuir a la formació dels professionals del sector, com també investigar l’evolució dels públics pel que fa al consum dels mitjans i als criteris de selecció de marques i tendències. En l’àmbit formatiu, serà part activa en el desenvolupament de màsters, postgraus, cursos d’especialització, jornades entre professionals, seminaris i simposis en el marc de la UVic-UCC, com el que ja es va començar a impartir la tardor passada entorn de la creativitat per a empresaris i directius.
Segons Santiago Jordán, es tracta de “promoure la formació en màrqueting i comunicació empresarial en l’entorn geogràfic i les àrees d’influència de la Universitat amb una visió internacional”. “També cerca fomentar una cultura de màrqueting per a empreses i emprenedors, en què es fomenti l’ètica en la creació, producció i comercialització dels productes i serveis, per tal que siguin un actiu important en l’aportació de sostenibilitat a l’economia circular”, afegeix.
La Càtedra Lluís Bassat de Màrqueting i Comunicació Empresarial neix arrelada al territori, però amb la vista posada a col·laboracions estatals i internacionals. Així mateix, “manté un compromís amb la societat, els consumidors, les empreses, les organitzacions, els mitjans de comunicació i el món acadèmic, amb qui manté una col·laboració proactiva, i fomenta les bones pràctiques amb criteris ètics i d’igualtat”, indica Burgaya.
Un seminari sobre la creativitat i el màrqueting amb Lluís Bassat
Una de les primeres accions que ha desenvolupat la Càtedra Lluís Bassat de Màrqueting i Comunicació Empresarial és l’organització del seminari teoricopràctic La creativitat per a empresaris i directius amb Lluís Bassat, de 60 hores i en format presencial, que es va començar a impartir el novembre, a Barcelona, i que finalitzarà aquest febrer. Al llarg de dotze divendres a la tarda, el seminari forma professionals amb la finalitat de “dotar-los de les eines necessàries per avaluar la creativitat estratègica i publicitària, facilitar la presa de decisions i generar pensament estratègic en aquest àmbit”, en paraules del degà de la FEC.
De la mà d’un equip de professionals formadors de primera línia del màrqueting i la comunicació empresarial, el seminari fa especial èmfasi en la creativitat i el màrqueting, i la seva importància en el món empresarial. En totes les sessions hi és present Lluís Bassat, que, com assenyala ell mateix, “hi comparteix els secrets que li han permès ajudar a vendre tants productes i tantes marques al món”. En algun moment de cada sessió, un o dos empresaris de reconegut prestigi hi intervenen com a convidats, per parlar de la seva pròpia experiència i per establir un diàleg amb els participants.
Noves accions i nous projectes de la Càtedra
A banda del seminari sobre creativitat, la Càtedra ja està treballant en diverses accions i projectes per implantar-los amb vista a un futur pròxim. “Ara mateix, estem immersos en l’organització de les terceres Jornades de Màrqueting i Comunicació Empresarial de la UVic-UCC i la creació de Pla de màrqueting per a la Fundació Trueta en economia circular, entre altres accions”, comenta Jordán. I conclou que “la Càtedra aglutinarà i dignificarà el que representa el màrqueting i la comunicació empresarial des de Catalunya, com a motor d’aquesta disciplina que ha estat i és en l’actualitat”.
Notícies
Bones festes i feliç 2025!
Des de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) us desitgem unes bones festes de Nadal i els millors desitjos per al 2025. Ens tornarem a trobar el dia 7 de gener.
La UVic-UCC investirà doctora ‘honoris causa’ la lingüista Teresa Cabré Castellví
El pròxim 5 de març, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) investirà doctora honoris causa la lingüista i presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans Teresa Cabré Castellví (Argentera, Baix Camp, 1947). L’atorgament de la màxima distinció de la UVic-UCC a Teresa...
El Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC compleix 10 anys ampliant espais i en ple procés de transformació per esdevenir una fundació
El Centre Tecnològic BETA (Biodiversitat, Ecologia i Tecnologia Ambiental i Alimentària) de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) celebra 10 anys com a referent en sostenibilitat del món rural. Fundat el novembre de 2014, en aquesta dècada el centre ha destacat...
Mor Federico Mayor Zaragoza, doctor ‘Honoris Causa’ de la UVic-UCC
Ha mort a l’edat de 90 anys, Federico Mayor Zaragoza, doctor Honoris Causa de la UVic-UCC. Va ser director general de la UNESCO entre 1987 i 1999 i ministre d'Educació i Ciència a principis dels anys 80, en el govern de Leopoldo Calvo-Sotelo.Va...