Vés al contingut

La UVic acull la jornada La Salut de l’Esportista Amateur i d’Elit, organitzada per la Secretaria General de l'Esport

Quatre esportistes d'elit en la Jornada  La Salut de l’Esportista Amateur i d’Elit

La UVic acull la jornada La Salut de l’Esportista Amateur i d’Elit, organitzada per la Secretaria General de l'Esport

Dimecres passat, l’Aula Magna de la UVic-UCC va acollir la jornada La Salut de l’Esportista Amateur i d’Elit: Prevenció i Tractament des de la Medicina, la Fisioteràpia i les Ciències de l’Esport, organitzada des de la Secretaria General de l’Esport. L’acte va reunir aproximadament 200 persones i va ser un punt de trobada entre personal mèdic, de fisioteràpia i altres professionals sanitaris amb els atletes per aprofundir sobre el tractament de les lesions i compartir experiències.

L’objectiu de la jornada “era poder fer una radiografia del sector per dissenyar polítiques innovadores i transformadores que permetessin ampliar la mirada”, segons va explicar la secretària general de l’Esport, Anna Caula.

Experts en salut esportiva i atletes parlen sobre el tractament de les lesions

La jornada es va dividir en dues parts. En la primera, la metgessa Carme Comellas, especialista en traumatologia i cirurgia ortopèdica, juntament amb el metge Joaquim Terricabras, i amb l’investigador i director del Centre d’Estudis en Esport i Activitat Física (CEEAF) de la UVic, Javier Peña, van reflexionar sobre l’ajuda que reben els esportistes i quina hauria de ser la millor coordinació.

En segona instància, van parlar els esportistes. Les dues corredores de muntanya Anna Comet i Núria Tarragó, la gimnasta Carla Font i l’aler del primer equip del Club Bàsquet Vic Jordi Boix van explicar les diferents lesions que han tingut al llarg de la seva carrera i quines han estat les diferents maneres de tractar-les.

El vicerector de Professorat de la UVic-UCC, Albert Juncà, va donar el tret de sortida a la jornada i va manifestar que “aquesta és una jornada per repensar la política de l’esport”, un aspecte que actualment afecta homes, dones, grans i petits “la qual cosa té un impacte social de gran abast, en l'àmbit educatiu, formatiu, professional i econòmic”. Juncà també va fer referència al fet que la UVic-UCC té una gran quantitat de graus vinculats en les temàtiques de la salut, la medicina i l’esport, i va posar en valor els diferents grups de recerca relacionats amb aquests temes “que fan que tinguem més coneixement sobre aquest àmbit i millor”. La secretària general de l’Esport i el rector de la UVic-UCC van cloure l’acte.

Esportcat va posar en marxa la iniciativa Projecte talent: l’esport del futur, amb l’objectiu de crear un espai de debat i reflexió per generar coneixement en matèria esportiva. Les sessions s’estan duent a terme amb els diferents agents esportius catalans i pretén generar xarxa amb el sector per dissenyar les polítiques públiques esportives del futur.

Visita de la consellera Vilagrà a les instal·lacions del CEEAF

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que tenia previst cloure la sessió, no hi va arribar a temps per un imprevist a darrera hora, però sí que va poder fer una visita a l’edifici de CAFE a les instal·lacions esportives, acompanyada pel rector, el degà de la FETEP, el coordinador del grau en CAFE i el director del CEEAF, a més de la secretària general de l’Esport.

Share in social networks:

Notícies

2025

Bones festes i feliç 2025!

Des de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) us desitgem unes bones festes de Nadal i els millors desitjos per al 2025. Ens tornarem a trobar el dia 7 de gener.

Teresa Cabré

La UVic-UCC investirà doctora ‘honoris causa’ la lingüista Teresa Cabré Castellví

El pròxim 5 de març, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) investirà doctora honoris causa la lingüista i presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans Teresa Cabré Castellví (Argentera, Baix Camp, 1947). L’atorgament de la màxima distinció de la UVic-UCC a Teresa...

Roda de premsa dels 10 anys del CT BETA

El Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC compleix 10 anys ampliant espais i en ple procés de transformació per esdevenir una fundació

El Centre Tecnològic BETA (Biodiversitat, Ecologia i Tecnologia Ambiental i Alimentària) de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) celebra 10 anys com a referent en sostenibilitat del món rural. Fundat el novembre de 2014, en aquesta dècada el centre ha destacat...

Federico Mayor Zaragoza, DHC de la UVic

Mor Federico Mayor Zaragoza, doctor ‘Honoris Causa’ de la UVic-UCC

Ha mort a l’edat de 90 anys, Federico Mayor Zaragoza, doctor Honoris Causa de la UVic-UCC. Va ser director general de la UNESCO entre 1987 i 1999 i ministre d'Educació i Ciència a principis dels anys 80, en el govern de Leopoldo Calvo-Sotelo.Va...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte