Vés al contingut

El 85% dels titulats de la UVic tarda menys de mig any a trobar feina

Estudiants de la UVic (imatge d'arxiu)

El 85% dels titulats de la UVic tarda menys de mig any a trobar feina

El 85% dels estudiants de la UVic que es van titular el curs 2019-2020 van trobar feina abans de sis mesos després d’acabar els estudis. En termes generals, la taxa d’ocupació laboral és del 83% en el cas dels graus i del 97% en el dels màsters. En tots els estudis de la UVic, la taxa d’ocupació del seu alumnat supera de llarg el 50% i en una dotzena de graus, especialment en els de l’àmbit de les enginyeries i de l’empresa, és del 100%. Aquestes xifres es desprenen de l’última edició de l’enquesta d’inserció laboral de la UVic segons titulació elaborada per l’Àrea de Qualitat de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i publicada aquest curs, referent als titulats del 2019-2020.

El temps d’inserció laboral de l’estudiantat de la UVic és molt ràpid, ja que el 65% ho fa en menys de tres mesos. És el cas dels graduats en Infermeria, Mestre d’Educació Infantil/Mestre d’Educació Primària Menció en Llengua Anglesa, Periodisme, Administració i Direcció d’Empreses (ADE), Nutrició Humana i Dietètica, Enginyeria Electrònica i Enginyeria Industrial, que tenen els índexs d’ocupabilitat més ràpids. El 20% de l’estudiantat aconsegueix una feina al cap d’entre tres i sis mesos d’haver-se titulat i el 15% restant ho fa després de sis mesos.

La taxa d’adequació dels estudis de grau amb el lloc de treball també és altament positiva i en termes globals se situa en el 81%. Això significa que la gran majoria d’estudiants aconsegueixen feines estretament relacionades amb els estudis cursats a la UVic. En vuit graus, sobretot dels àmbits de la salut i de l’enginyeria, la taxa d’adequació és del 100%. Àngels Pinyana, vicerectora d’Ordenació Acadèmica de la UVic-UCC, comenta que la Universitat té un gran interès en adaptar els estudis al mercat de treball “i en què les titulacions donin resposta a les necessitats dels sectors professionals”. Això és possible, segons ella, perquè “hi ha una constant i ràpida actualització de les titulacions, incorporant-hi les competències, els coneixements i les habilitats necessàries per adequar-se a la demanda laboral del moment”.

Pel que fa als tipus de contracte laboral, destaca el fet que gairebé un terç dels que es fan són indefinits. També predominen els contractes temporals (46%), seguits dels autònoms (8%), els contactes d’obra i servei (7%), els de pràctiques (6%) i altres (4%). El percentatge més alt de contractes indefinits s’assoleix entre els graduats en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica (100%), però per sobre del 50% amb aquest tipus de contracte hi ha els titulats de graus com ara Educació Social, Enginyeria Mecatrònica, Comunicació Audiovisual, i Publicitat i Relacions Públiques. En l’àmbit de l’Educació, per exemple, els índexs de temporalitat són més elevats ja que als centres educatius públics moltes vegades s’hi accedeix mitjançant una borsa de treball de personal interí docent.

Satisfacció amb el lloc de treball, els estudis i la UVic-UCC

Un altre dels paràmetres que analitza l’enquesta d’inserció laboral de la UVic segons titulació és el grau de satisfacció de l’estudiantat titulat el curs 2019-2020 amb el lloc de treball, amb els estudis cursats a la UVic i amb la Universitat en general, tres aspectes molt ben valorats per l’alumnat.

La satisfacció amb el lloc de treball en termes generals se situa en un valor de gairebé 4 sobre 5, un indicador que no només consolida la tendència a l’alça dels últims cinc cursos sinó que significa el valor més alt des del 2015. En aquest punt, els estudiants que expressen una major satisfacció amb el lloc de treball són els estudiants de Màrqueting i Comunicació Empresarial (puntuen amb un 5 la seva satisfacció), seguits dels de Mestre d’Educació Infantil (4,67).

Pel que fa a la satisfacció amb els estudis cursats, els estudiants de grau de la UVic la puntuen molt alt, amb un 4 sobre 5 de manera general, i es demostra una consolidació de la tendència creixent dels últims cinc anys. Estan especialment satisfets els estudiants de graus com ara Enginyeria Electrònica, Enginyeria Industrial, Màrqueting i Comunicació Empresarial, Periodisme i Teràpia Ocupacional, que valoren amb un 5 la seva satisfacció amb la formació rebuda.

Quant a la valoració de la UVic-UCC, el nivell de satisfacció de l’estudiantat ha anat en augment de manera progressiva i continuada des del 2015, i el 2019 fregava el 4 sobre 5. L’estudiantat que millor valora la universitat és el d’Enginyeria Electrònica (4,67) i el de Màrqueting i Comunicació Empresarial (4,53).

Repetirien estudis i universitat

Una dada significativa és que 7 de cada 10 estudiants de grau de la UVic repetirien els mateixos estudis. En l’àmbit de les enginyeries (el 100% de l’alumnat) i en el de la comunicació —Màrqueting i Comunicació Empresarial (100%) i Publicitat i Relacions Públiques (90%)— és on hi ha els percentatges més alts de persones que repetirien el grau cursat. En aquest paràmetre també s’assoleixen índexs elevats en graus com Fisioteràpia (80%) i Multimèdia (83%). Finalment, pel que fa als titulats de graus de la UVic que tornarien a escollir la mateixa universitat, els resultats de l’enquesta revelen que un 57% respon afirmativament.

L’enquesta d’inserció laboral de la UVic segons titulació es realitza anualment a tot l’estudiantat de la UVic de graus i de màsters, al cap d’un any d’haver-se titulat. La informació s’obté a partir d’una enquesta que s’envia per correu electrònic a l’alumnat titulat recentment i es reforça mitjançant contacte telefònic per obtenir la màxima participació i representativitat. En l’última edició, la participació de l’estudiantat a l’enquesta va ser propera al 20%. Els resultats de les enquestes de l’Àrea de Qualitat de la UVic-UCC es poden consultar en aquest enllaç.

Share in social networks:

Notícies

Representants del consorci del projecte PROCON, a la UVic-UCC

Un projecte europeu coordinat per la UVic-UCC estudiarà com millorar l’atenció a la incontinència urinària a les residències de gent gran

La incontinència urinària afecta més de 55 milions de persones a tot Europa. A les residències de gent gran la pateixen més del 60-75 % dels residents. Considerada tradicionalment com una síndrome geriàtrica, repercuteix en la qualitat de vida (física, emocional i social) de les...

Ángel Honrado, guanyador de l'edició d'enguany

Ángel Honrado, CEO de l’empresa We Do, guanya el “Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència”, que s'ha fet avui a la UVic-UCC dins la Setmana de la Ciència

Ángel Honrado, CEO i project manager de l’empresa We Do, amb un monòleg sobre el virus del Papil·loma Humà (VPH), ha guanyat la sisena edició del “Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència”, que ha tingut lloc aquest matí al Paranimf de la Universitat...

Guard

Dos estudiants de Multimèdia. Aplicacions i Videojocs de la UVic-UCC, guardonats als Premis Ludi 2024

Unai Estavillo i Montserrat Estivill, estudiants del grau en Multimèdia. Aplicacions i Videojocs de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), i Natàlia Pérez, del Centre d'Estudis Politècnics, van ser guardonats ahir en els Premis Ludi 2024, que impulsa 3Cat, un certamen...

Marta Simon i Eva Baltasar

Eva Baltasar: “Valoro la pau que em dona escriure el que vull, agradi o no agradi”

L’escriptora Eva Baltasar va cloure ahir el primer cicle de Conferències al Paranimf, dedicat a “Dones i literatura”. Acompanyada de la llibretera i periodista Marta Simon, la primera autora en llengua catalana que ha arribat a finalista al prestigiós premi International Booker Prize amb la...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte