Vés al contingut

Comença el DeliSoil, un projecte europeu que treballarà per millorar la salut dels sòls agrícoles europeus

Reunió del projecte DeliSoil a Hèlsinki

Comença el DeliSoil, un projecte europeu que treballarà per millorar la salut dels sòls agrícoles europeus

L'octubre passat, va tenir lloc a Hèlsinki, Finlàndia, la reunió de llançament del DeliSoil, un nou projecte europeu finançat pel programa Horitzó Europa, que compta amb la participació del Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC. El consorci, liderat per l’Institut de Recursos Naturals de Finlàndia (LUKE), treballarà durant quatre anys per millorar la gestió de diversos residus orgànics provinents de la indústria alimentària. L'objectiu del projecte és obtenir milloradors del sòl, un conjunt de productes que ajuden a incrementar la salut dels sòls agrícoles des d’un punt de vista físic i químic.

Entre altres sectors, el projecte treballarà amb productors hortícoles, empreses del sector carni, granges d'insectes, explotacions vitivinícoles i productors d’oli d'oliva. Des del DeliSoil es preveu dissenyar noves estratègies de processament i valorització de determinats tipus d’efluents residuals molt específics d’aquestes indústries, i optimitzar les que ja existeixin. A la llarga, i amb una mirada molt centrada en la necessitat de millorar la salut dels sòls agrícoles a escala europea, aquestes noves estratègies han d’ajudar a produir nous tipus de productes milloradors del sòl a partir de nutrients reciclats que, al mateix temps, siguin totalment segurs i d'alta qualitat.

Una part rellevant de les tasques del projecte s’enfocarà a identificar les barreres tecnològiques, legislatives, financeres i socials que, avui en dia, limiten aquests processos de valorització. També es farà molta èmfasi en avaluar l’estabilitat i la bioseguretat dels nous productes que s’obtinguin, així com del rendiment agronòmic i la petjada ambiental de la seva producció. 

El projecte inclourà 5 Living Labs regionals, un d’ells a Catalunya, que comptaran amb la participació d’actors representatius de tota la cadena de valor de la indústria alimentària. L’activitat d’aquests Living Labs ajudarà que els resultats del projecte tinguin un impacte real sobre el sector, creant espais de contacte en què els socis del projecte i les empreses i altres usuaris finals avaluaran les solucions del projecte proposades des de DeliSoil.

Share in social networks:

Notícies

Un projecte de recerca de la UVic impulsa l'alfabetització mediàtica a través del videojoc ‘Data Defenders’

Un projecte de recerca de la UVic impulsa l'alfabetització mediàtica a través del videojoc ‘Data Defenders’

La UVic-UCC ha participat en el desenvolupament del videojoc Data Defenders, una eina educativa innovadora dissenyada per promoure l'alfabetització mediàtica entre els joves d'11 a 16 anys, finançada pel programa European Media and Information Fund (EMIF), que forma part del projecte de recerca internacional...

Meritxell Mondejar, Montserrat Vall i Anna Bonafont

Un llibre d'Anna Bonafont i Montserrat Vall recull l'evolució dels estudis d’Infermeria a Vic, que compleixen 50 anys

Anna Bonafont i Montserrat Vall van presentar ahir al Paranimf de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) el llibre Història dels estudis d’Infermeria a Vic, que deixa constància de l’evolució de la Infermeria al llarg de la història de la...

Gemma Fuster

Projectes coliderats per quatre investigadores vinculades a la UVic-UCC obtenen finançament de La Marató 3Cat

Aquest dijous la Fundació 3Cat ha lliurat els diplomes als projectes que finançarà en el marc de La Marató 3cat 2023, dedicada a la “Salut sexual i reproductiva”. Entre els 26 projectes seleccionats, n'hi ha quatre que estan coliderats per investigadores que exerceixen docència o...

Representants del consorci del projecte PROCON, a la UVic-UCC

Un projecte europeu coordinat per la UVic-UCC estudiarà com millorar l’atenció a la incontinència urinària a les residències de gent gran

La incontinència urinària afecta més de 55 milions de persones a tot Europa. A les residències de gent gran la pateixen més del 60-75 % dels residents. Considerada tradicionalment com una síndrome geriàtrica, repercuteix en la qualitat de vida (física, emocional i social) de les...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte