Vés al contingut

Arnau Mas guanya el premi Vicenç Fisas i Comella de la Fundació La Farga

Anna Sabata, Mathilde Lévêque, Oriol Guixà, Arnau Mas i Sergi Grau

Arnau Mas guanya el premi Vicenç Fisas i Comella de la Fundació La Farga

Les Masies de Voltregà, 25 de novembre de 2019. La Fundació La Farga ha fet entrega avui del premi Vicenç Fisas i Comella valorat en 2.000€ a l’estudiant de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Arnau Mas. L’estudiant d’Enginyeria Mecatrònica de la Facultat de Ciències i Tecnologia ha estat guardonat en la 6a edició dels premis pel seu treball de final de grau “Disseny i construcció d’un segway”.

L’acte ha comptat amb la presència d’Oriol Guixà, president de La Fundació La Farga, Anna Sabata, secretària general de la UVic-UCC, i Sergi Grau, degà de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la Universitat.

Al premi hi poden optar tots els estudiants que han obtingut un excel·lent en el seu treball de final de grau, sigui quina sigui la disciplina que estudiïn. Un dels requisits per guanyar-lo és que el treball reflecteixi els tres valors que promou la Fundació La Farga: coneixement aplicat al desenvolupament social, creativitat com a base per a la innovació i el progrés i consciència per la cura i la sostenibilitat de l’entorn.

Enguany, el patronat de La Fundació i membres del jurat han fet entrega d’una menció especial al treball de l’estudiant de Fisioteràpia Mathilde Lévêque, que planteja l’efectivitat d’un sistema de realitat virtual en pacients joves que pateixen distròfia muscular de Duchenne. Aquesta malaltia genètica i hereditària es caracteritza per una degeneració progressiva i debilitat de la totalitat dels músculs del cos.

Oriol Guixà, president de La Fundació La Farga, ha destacat la qualitat dels treballs presentats i ha encoratjat els premiats a compartir el seu coneixement, ja que com diu Guixà, ”l’únic que realment es pot donar a algú és la formació, perquè és el que queda dins la persona, per sempre.”

El projecte guardonat planteja el disseny i construcció d’un segway, una tasca que segons Mas requereix una “disparitat de coneixements tant en l’àmbit mecànic, elèctric i electrònic, en programació i inclús en matemàtiques”. L’estudiant de Mecatrònica afirma que ”aquest treball ha suposat un repte personal i ha servit per consolidar tots els coneixements adquirits al llarg del grau i guanyar-ne un munt de nous, i aprendre que la feina ben feta sempre té recompensa”. Per la seva banda, Mathilde Lévêque assegura que el projecte vol donar resposta a un problema de salut que afecta bona part de la població i confia poder-lo portar a terme durant la seva carrera professional.

Durant l’acte de lliurament, la secretària general de la UVic-UCC, Anna Sabata, ha explicat que aquest premi honora la Fundació La Farga pel seu compromís amb la responsabilitat social, a la Universitat per donar oportunitats a tots els estudiants, i als mateixos alumnes, ja que els reconeix l'esforç i el talent.

Share in social networks:

Notícies

Alumnes fent una activitat didàctica

Un projecte de la UVic-UCC conscienciarà els escolars dels efectes de la sequera amb un ‘escape room’

Davant els prolongats i cada vegada més freqüents episodis de sequera, afavorits pel canvi climàtic, els nivells d’aigua en rius i embassaments han experimentat una disminució important. Aquesta realitat, unida al fet que la UNESCO promou la incorporació de l’objectiu 6 de desenvolupament sostenible (ODS)...

UVic-UCC, Ajuntament i centres de secundària estrenyen lligams

La UVic-UCC i l'Ajuntament de Vic estrenyen lligams amb els centres de secundària de la ciutat

Aquest 18 de juliol ha tingut lloc a la Sala Gòtica de la UVic-UCC una trobada entre la direcció general de la FUBalmes i l'Ajuntament de Vic amb els directors dels centres de secundària de la ciutat. L'objectiu d'aquesta reunió ha estat, d'una banda, donar...

Exemplar de toturga babaua de la temporada 2024

La colonització de tortugues marines a les costes del Mediterrani espanyol continua

A l'última dècada, les platges del litoral espanyol i de la resta de la Mediterrània occidental estan experimentant un augment en la detecció de nius de tortuga careta o tortuga babaua (Caretta caretta). L'augment de la quantitat de nius en aquestes zones és...

Persones usuàries de la residència Aura de Manlleu que han participat al projecte Join4Joy

Dues residències d’Osona participen en un projecte europeu per fomentar l’activitat física entre la gent gran

Mantenir-se actiu afavoreix la salut de les persones. Tanmateix, posar el focus en el fet de gaudir en comptes de posar-lo en la salut pot ser una bona manera perquè la gent de 65 anys o més s’animi a practicar regularment exercici físic. A més, cal...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte