Vés al contingut

RÀNQUINGS INTERNACIONALS

 

THE World University Rankings 2024

Publicació: setembre 2023 (+info)

    Worldwide Rank #800-1000
    National Rank #17-35

 

 

THE World University Rankings by subject 2024

Publicació: setembre 2023 (+info)

    Clinical and Health #601-800
    Education #501-600
    Life Sciences #501-600
    Social Sciences #601-800

 

 

THE Young University Rankings 2024

Publicació: maig 2024 (+info)

    Worldwide Rank #251-300
    National Rank #17-21

  

 

QS World University Rankings 2025

Publicació: juliol 2024 (+info)

    Europe University Ranking #531-540
    Europe University Rankings - Southern Europe #120

 

 

Shanghai Ranking - Global Ranking of Academic Subjects 2023

Publicació: setembre 2023 (+info)

    Human Biological Sciences #301-400

 

 

RÀNQUINGS SOSTENIBILITAT / ODS

 

THE Impact Rankings 2024

Publicació: juny 2024 (+info)

    Worldwide Rank #601-800
    National Rank #41

 

 

 QS Sustainability Ranking 2024

Publicació: (+info)

    Worldwide Rank #1201
    National Rank #117

 

 

 UI GreenMetric 2023

Publicació: novembre 2023 (+info)

    Worldwide Rank #641
    National Rank #24

 

 

RÀNQUINGS ESTATALS

 

Ranking CYD 2024

Publicació: maig 2024 (+info)

    Posició #14

  

 

U-Ranking 2024

Publicació: juny 2024 (+info)

    Posició #6

 

 

Històric de posicionament en rànquings

Model Formatiu UVic-UCC

El Model de formació de la UVic-UCC ofereix orientacions per a la pràctica docent i el procés d'aprenentatge dels estudiants en els diferents nivells de l'educació superior (graus, màsters, doctorats, formació contínua i cicles formatius de grau superior) i en les diverses modalitats (presencial, semipresencial i virtual).

La missió i els valors de la UVic-UCC, definits al Pla estratègic 2021-2025, inspiren el model de formació de la institució, que es basa en cinc principis generals:

  • L'estudiant és centre i actor del seu aprenentatge.
  • La Universitat fomenta la igualtat, l'equitat, el pensament crític, l'actitud ètica, la creativitat, l'esperit emprenedor, l'aprenentatge en equip i el compromís en la millora de la societat.
  • El professorat es compromet a treballar per l'excel·lència amb rigor i amb una visió propositiva de l'aprenentatge.
  • La Universitat integra la docència, la innovació, la recerca i el món professional.
  • La Institució està al servei de l'estudiantat per acompanyar-lo i orientar-lo en l'aprenentatge i el creixement personal i professional.

En síntesi, el model de formació de la UVic-UCC garanteix el creixement personal i la plena professionalització dels seus titulats amb aprenentatges personalitzats a través d'un acompanyament al llarg de tot l'itinerari formatiu que articula un veritable treball d'equip, tant dels docents com del conjunt de la comunitat universitària.


Metodologia

Els principis pedagògics generals del model de formació de la UVic-UCC expressats en l'apartat anterior es concreten en la dimensió metodològica, que té com a prioritats la innovació i el desplegament de les bases d'actuació següents:

  • Atenció personalitzada
  • Qualitat docent i interrelació amb la recerca
  • Vinculació amb la pràctica professional
  • Internacionalització i plurilingüisme
  • Integració de tecnologies educatives capdavanteres
  • Inclusió i accessibilitat
  • Vocació de servei a la societat

Avaluació

A la UVic-UCC l'avaluació persegueix tant la millora dels processos d'aprenentatge dels estudiants com també la millora de la pràctica docent del professorat. Per tant, en coherència amb les bases d'actuació metodològiques descrites anteriorment, es caracteritza per ser:

  • Contínua
  • Diversificada
  • Basada en resultats d'aprenentatge
  • Formativa i formadora

Descarrega el Model de formació complet.

Estudiants baixant la rampa de la Torre dels Frares

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), de titularitat de la Fundació Universitària Balmes, és un ens d'iniciativa pública territorial amb una clara vocació de servei a la societat i compromesa a donar compliment als principis de transparència i control inherents a les entitats del sector públic.

La Universitat dona continuïtat a una tradició de formació superior a la ciutat de Vic que es remunta a l'edat mitjana, i desplega la seva activitat en els àmbits de la docència, la recerca i la transferència del coneixement en els camps que li són propis. Des dels seus orígens, la UVic-UCC ha rebut el suport de diferents entitats i organismes territorials i, especialment, de l'Ajuntament de Vic i, també, de la Generalitat de Catalunya, a través d'un conveni programa.

Així mateix, té com a missió ser un motor de coneixement i d'innovació al servei del territori, amb projecció internacional. Se centra en l'atenció als estudiants i la seva formació global per tal que incorporin els valors de la creativitat individual, el rigor professional i el compromís social. La UVic-UCC està plenament vinculada a l'entorn i compromesa amb el progrés cultural, social i econòmic del país.

La UVic-UCC es configura amb una estructura federada formada per la Fundació Universitària Balmes (FUBalmes), la Fundació Universitària del Bages (FUBages), la Fundació d'Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS) i la Fundació Privada Elisava, Escola Universitària (Fundació Elisava). Alhora compta amb els centres adscrits següents: BAU, Centre Universitari d’Arts i Disseny de Barcelona, EADA Business School i ESERP Business School.

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya està regida per la Fundació Universitària Balmes (FUBalmes) i disposa d’un model singular de governança dins l’àmbit universitari català, que li permet donar compliment eficaç a les seves finalitats i, en definitiva, desenvolupar la seva missió.

El Patronat de la FUBalmes, el conformen representants de la Generalitat de Catalunya i de l'àmbit públic local, persones i entitats de la societat civil i educatives vinculades a la Universitat, i representants de la comunitat universitària. La FUBalmes està presidida per l'alcalde de Vic. N'és vicepresident primer el conseller de Recerca i Universitats i vicepresident segon, l'alcalde de Manresa. Aquest model de control públic i gestió privada facilita un sistema de governança eficient, responsable i àgil.

La UVic-UCC es configura amb una estructura federada formada per la FUBalmes, la FUBages, la FESS (creada sota la iniciativa de les dues primeres) i la Fundació Elisava. Aquest model permet la integració de diferents fundacions en un projecte universitari comú, en el qual es respecten les particularitats de cadascuna, però amb el compromís de treballar conjuntament d’acord amb els objectius estratègics de la Universitat, que opera com a eix coordinador de totes les activitats docents i investigadores.

Les fundacions tenen el propòsit de sumar esforços, fer créixer la Universitat i potenciar el servei públic que presta, de manera que esdevingui un focus de coneixement i contribueixi a l’equilibri territorial del país.

Fruit dels acords de federació, les fundacions constitueixen un grup d’entitats que actua de forma conjunta dins la UVic-UCC sota les directrius i els objectius acadèmics del rector o rectora i la resta d'òrgans acadèmics de la Universitat.

El model educatiu de la UVic-UCC garanteix el creixement personal i la plena professionalització dels seus titulats i titulades a través d’un acompanyament al llarg dels seus estudis mitjançant el treball d’equip de tota la comunitat universitària.

Formació plurilingüe

La formació plurilingüe és per a la UVic-UCC un punt d’èmfasi tant per la mobilitat creixent dels universitaris i professionals, com perquè l’estudi de llengües i cultures són un vehicle privilegiat per a la formació humanística del nostre temps. Tots els estudis de grau tenen com a obligatori un determinat nombre de crèdits d’anglès per a usos professionals.

Activitat investigadora

Els grups de recerca reconeguts per la Generalitat de Catalunya i les càtedres desenvolupen l’activitat investigadora de la UVic-UCC, orientada a generar coneixement i transferir-lo a la societat.

Projecció internacional

L’àmbit internacional dels interessos científics i formatius de la UVic-UCC parteix de la realitat de la societat catalana –la llengua catalana n’és el signe extern i comú d’identitat– i d’Europa com a unitat superior identificadora. La internacionalització de tots els àmbits de la Universitat, la participació activa en xarxes, els programes de mobilitat i la col·laboració amb universitats de prestigi d’arreu són objectius estratègics fonamentals de la UVic-UCC.

Inserció socioprofessional

La UVic-UCC dona un enfocament aplicat als seus ensenyaments, es manté oberta i permeable a les necessitats canviants de la societat, i adopta una posició activa per garantir als seus titulats i titulades una plena inserció professional.

Innovació docent

La UVic-UCC compta amb el Centre d’Innovació i Formació en Educació (CIFE) per impulsar la formació permanent del professorat universitari, els plans tutorials i el desenvolupament de la innovació per a la millora de la qualitat docent.

Compromís social i territorial

La UVic-UCC és una universitat de proximitat, compromesa amb el desenvolupament econòmic i social del seu territori i del país, mitjançant la seva activitat docent, de recerca i de transferència de coneixement, amb una clara vocació europea i internacional.

Codi ètic

A la UVic-UCC el comportament ètic es basa en tres valors: el compromís individual, l’equanimitat col·lectiva i la veritat científica. El seu Codi ètic es desplega en dotze principis generals pensats per conscienciar cada persona de la necessitat del seu comportament ètic i de la responsabilitat que se n’espera com a membre de la comunitat universitària i dels òrgans de govern de les entitats federades.

Responsabilitat social

La UVic-UCC és una universitat compromesa tant amb el seu entorn com amb els reptes globals, i considera un dels eixos rellevants de la seva actuació la responsabilitat social vinculada amb el desenvolupament sostenible.

La universitat és una forma organitzada i sistemàtica de generar i transmetre coneixement. Catalunya disposa d’universitats grans i prestigioses, i d'universitats més petites, també molt prestigioses. La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) forma part de les segones i es caracteritza per tenir campus a Vic, Manresa, Medicina i Barcelona, i seus a Granollers i Manlleu, en un entorn i un ambient ideals per a l'estudi. 

També, és una universitat de relació. El seu lema «Qualitat acadèmica, qualitat humana» posa de manifest la importància que dona a la formació i a la relació entre estudiantat i professorat, pròpia d’universitats menys massificades. Aquesta relació és la base d'un ensenyament que té en compte les aptituds de cada alumne, el seu procés d'aprenentatge i la seva evolució com a persona. Aquest model acadèmic, basat en la formació integral de l'estudiant, és possible gràcies a grups classe reduïts, que permeten una atenció individualitzada, que facilita el desenvolupament personal i professional dels estudiants.

Així mateix, la UVic-UCC ofereix en els seus ensenyaments un enfocament aplicat, es manté oberta i permeable a les necessitats canviants de la societat, i adopta una posició activa, a través de diversos serveis, per garantir als seus titulats una plena i satisfactòria inserció professional. Arrelada al territori, però amb projecció internacional, ofereix una docència i desenvolupa una recerca que es complementen i avancen amb decisió.

La UVic-UCC té amb un model de governança singular, amb control públic i gestió privada, que ha esdevingut un sistema eficient, responsable i àgil. La voluntat de servei públic de la Universitat es manifesta també —entre altres característiques— en el fet que té subscrit un conveni programa amb la Generalitat de Catalunya i que participa en el sistema general de preinscripció universitària. 

Confio que el nostre web et serveixi d'orientació en tot allò que et calgui saber de la nostra universitat i, si t'interessa una informació més personalitzada, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres per telèfon o a visitar-nos personalment.

Josep Eladi Baños Díez
Rector de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya

Edifici de Casa Convalescència, seu del Rectorat de la UVic-UCC

Junta de Rectorat

La Junta de Rectorat és l'òrgan que assisteix el rector o rectora en les responsabilitats de govern i gestió de la Universitat. Juntament amb el rector, formen part de la Junta de Rectorat els vicerectors o vicerectores, el secretari o secretària general, el gerent o gerenta i, a criteri del rector, altres càrrecs en qui hagi delegat funcions. 

Consell de Govern de la Universitat

El Consell de Govern de la Universitat és l’òrgan col·legiat de govern que estableix les línies estratègiques i de programació de la Universitat, així com les directrius i els procediments per a la seva aplicació en els àmbits d’organització dels ensenyaments, la recerca i transferència de coneixement, i els recursos humans i econòmics. El Consell de Govern de la Universitat i tots els seus membres actuen d’acord amb les directrius del Patronat de la FUBalmes i les Normes d’organització i funcionament.

Consell de Direcció de la Universitat

El Consell de Direcció de la Universitat és l'òrgan col·legiat de reflexió estratègica de la UVic-UCC pel que fa a les qüestions acadèmiques i econòmiques. 

Claustre

El Claustre és l’òrgan de debat i participació sobre les línies generals d’actuació acadèmica de la Universitat. Presidit pel rector o rectora, té com a objectiu principal assegurar la informació i la implicació del conjunt de membres de la Universitat en el seu procés de desenvolupament.

Consell d’Estudiants

El Consell d'Estudiants és l’òrgan de màxima representació dels estudiants. Treballa per millorar la qualitat d’estudis i serveis de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya i vetlla pels drets i deures dels estudiants.

Sindicatura de Greuges

La Sindicatura de Greuges de la UVic-UCC és l'òrgan encarregat de vetllar pels drets i les llibertats de l'alumnat, el professorat, el personal investigador i el personal d'administració i serveis davant les actuacions dels diferents òrgans i serveis universitaris, i d'exercir una activitat informativa permanent sobre el funcionament de la Universitat.

Les màximes distincions que atorga la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) són el doctorat honoris causa i la Medalla de la UVic-UCC. La Universitat també homenatja anualment una persona o una institució en el marc de la Universitat d'Estiu.

D'altra banda, en el si de la comunitat universitària, la UVic-UCC també atorga l'emeritatge a aquells professors i professores, que després de dur a terme una llarga i acreditada trajectòria a la UVic-UCC, es jubilen i volen continuar vinculats a la Universitat. Així mateix, també atorga la insígnia de la UVic-UCC a membres de la comunitat universitària. 

El doctorat honoris causa

El doctorat honoris causa és el màxim reconeixement universitari que atorga la UVic-UCC a una persona pel conjunt de la seva la trajectòria acadèmica, científica, cultural o social, entre altres àmbits, i pels valors que porta implícits. La Universitat se sent honrada d'incorporar aquesta personalitat al seu Claustre de doctors i doctores com a exemple de treball i de vida per al conjunt de la comunitat universitària.

La Medalla Institucional de la UVic-UCC

La Medalla Institucional de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya és el màxim reconeixement a les persones o institucions que han contribuït de forma destacada al desenvolupament i la millora de la vida de la Universitat en qualsevol dels camps que conformen les seves activitats. Les medalles s'atorguen anualment en l'acte d'inauguració oficial del curs acadèmic.

Homenatge de la Universitat d'Estiu

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya homenatja cada curs, en l'acte d'inauguració de la Universitat d'Estiu, una persona o una institució, sobretot de l'àmbit territorial més proper, que hagi destacat per la seva aportació a la millora de la societat des de qualsevol àmbit de treball, sigui cultural, social, econòmic o empresarial.

El Pla estratègic de la UVic-UCC 2021-2025, aprovat pel Patronat de la Fundació Universitària Balmes en data 22 de juny de 2021, esdevé una eina imprescindible per a la Universitat per definir els seus objectius i les accions necessàries per assolir-los en el marc del seu model singular, amb una única universitat i quatre fundacions. Es tracta del primer pla estratègic de la Universitat que incorpora les quatre institucions que en formen part: la Fundació Universitària Balmes, la Fundació Universitària del Bages, la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut i la Fundació Privada Elisava, Escola Universitària.... 

Fruit d’un treball intens i participat per la comunitat universitària, el Pla estratègic de la UVic-UCC recull el que vol ser la Universitat i com es treballarà per arribar-hi, a partir dels indicadors que determinen l’assoliment dels objectius. S’estructura a partir de cinc eixos estratègics, que permeten estructurar i agrupar d’una forma coherent el conjunt de l’activitat universitària: formació, recerca i transferència, organització sostenible, comunitat universitària, i arrelament territorial i projecció internacional. Per a cadascun dels eixos definits, s’estableixen uns objectius, que són una formulació en clau estratègica de les prioritats que han de caracteritzar l’actuació de la Universitat, que deriven en línies d’actuació o accions concretes. Alhora, s’hi tenen en compte vuit palanques de canvi de la institució: la formació integral, l’R+D+I amb impacte, el model docent propi i innovador, l’especialització temàtica, la formació al llarg de la vida, la gestió del talent, el territori i la vocació internacional.

El Pla estratègic de la UVic-UCC contempla un horitzó ampli, per la qual cosa està pensat per desenvolupar-se en diferents etapes i plans d’actuació. En aquest apartat, doncs, es presenta el marc estratègic i el pla de treball operatiu, que facilita la presa de les decisions estratègiques que permeten a la UVic-UCC avançar en la direcció adequada.

L’equip de govern de la UVic-UCC considera imprescindible la participació i la contribució de tota la comunitat universitària. Des de l’inici del procés de definició estratègica va adquirir el compromís de prendre en consideració els interessos i les capacitats de tots els seus membres i va obrir el Pla a totes aquelles persones que van voler participar-hi i fer-hi aportacions. En un procés d’elaboració del Pla estratègic és tan important el camí com la meta perquè afavoreix que tota la comunitat universitària es plantegi punts estratègics sobre la seva institució i es predisposi a assumir i compartir el pla d’activitats que se’n deriva. El Pla, doncs, és el resultat d’una reflexió col·lectiva, de la diversificació del conjunt d’opinions i d’un treball en equip.

Aquest Pla estratègic constitueix un important instrument per a la millora contínua de la institució i de suport a la direcció de la UVic-UCC, que es pretén participada, transparent i orientada a la satisfacció de les necessitats de la societat i de tota la comunitat. 
 

Assoliment dels objectius del Pla Estratègic

Segle XXI


Audiència al Parlament de Catalunya

2024

10è aniversari de la Federació entre la FUBalmes i la FUBages.

25 anys de la UVic-UCC

Logotip commemoratiu dels 25 anys

2022

Commemoració dels 25 anys de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

Signatura de l’acord de federació amb Fundació Elisava

Signatura de l’acord de federació amb Fundació Elisava

2020

Federació amb la Fundació Privada Elisava, Escola Universitària, pel qual Elisava s’incorpora a la UVic-UCC.

Exterior de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC

Exterior de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC

2017

Inici dels estudis de la Facultat de Medicina.

exterior de la seu de Granollers de la UVic-UCC

Exterior de la seu de Granollers

2016

Creació de la seu de Granollers de la UVic-UCC.

Federació amb la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut, Casa Ricart. UVic-UCC

Federació amb la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut, Casa Ricart.

2016

Federació amb la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), pel qual la FESS s’incorpora a la UVic-UCC.

Logotip de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut. UVic-UCC

Logotip de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut.

2015

Creació de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut.

A les escales del Parlament de Catalunya, el dia de la firma del contracte federatiu entre la Fundació Universitària Balmes i la Fundació Universitària del Bages. UVic-UCC

A les escales del Parlament de Catalunya, el dia de la firma del contracte federatiu entre la Fundació Universitària Balmes i la Fundació Universitària del Bages.

2014

Acord de federació entre la FUBalmes i la Fundació Universitària del Bages (FUBages), pel qual la FUBages s’incorpora a la Universitat. La Universitat passa a denominar-se Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

Exterior de l’edifici de la Farinera, seu del Campus Professional de la UVic-UCC

Exterior de l’edifici de la Farinera, seu del Campus Professional de la UVic-UCC a Vic.

2014

Creació del Campus Professional per impartir-hi cicles formatius de grau superior.

Exterior de l’edifici d’ESERP Business School

Exterior de l’edifici d’ESERP Business School.

2013

Incorporació d’ESERP Business School, com a centre adscrit.

Exterior de l’edifici d'EADA Business School

Exterior de l’edifici d’EADA Business School.

2010

Incorporació d’EADA Business School, com a centre adscrit.

Interior de les instal·lacions de BAU, Centre Universitari d'Arts i Disseny de Barcelona

Interior de les instal·lacions de BAU, Centre Universitari d’Arts i Disseny de Barcelona.

2008

Incorporació de BAU, Centre Universitari d’Arts i Disseny de Barcelona, com a centre adscrit.

 

Segle XX

 

A les escales del Parlament de Catalunya, el dia de l’aprovació del reconeixement de la Universitat de Vic, el 21 de maig de 1997

A les escales del Parlament de Catalunya, el dia de l’aprovació del reconeixement de la Universitat de Vic, el 21 de maig de 1997.

1997

Aprovació de la Llei de reconeixement de la Universitat de Vic per unanimitat del Parlament de Catalunya.

Acte de graduació de la 3a promoció de la llicenciatura de Traducció i Interpretació

Acte de graduació de la 3a promoció de la llicenciatura de Traducció i Interpretació.

1993

Creació de la Facultat de Traducció i Interpretació.

Laboratori de l’Escola Universitària Politècnica d’Osona (1989)

Laboratori de l’Escola Universitària Politècnica d’Osona (1989).

1989

Creació de l'Escola Universitària Politècnica d'Osona.

Vista aèria dels Estudis Universitaris de Vic

Vista aèria dels Estudis Universitaris de Vic.

1987

Creació de l’Escola Universitària d’Estudis Empresarials d’Osona. 1987-1988, primer curs dels Estudis Universitaris de Vic amb tres escoles: Mestres, Infermeria i Estudis Empresarials.

Logotip de la Fundació Universitària Balmes. UVic-UCC

Logotip de la Fundació Universitària Balmes.

1985

Constitució de la Fundació Universitària Balmes (FUBalmes) com a entitat titular de les escoles universitàries de Mestres i d’Infermeria, i d’Eumo Editorial i Eumogràfic.

Local d'Eumogràfic (1998)

Local d’Eumogràfic.

1984

Creació d’Eumogràfic, estudi de disseny.

Estudiants de l’Escola Universitaria d’Infermeria d’Osona

Estudiants de l’Escola Universitaria d’Infermeria d’Osona durant un curs d’introducció a l’administració d’infermeria.

1981

Creació de l’Escola Universitària d’Infermeria d’Osona, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Inauguració de la seu d’Eumo Editorial a l’edifici G, la Caseta, a la Universitat de Vic (1992)

Inauguració de la seu d’Eumo Editorial a l’edifici G, la Caseta, a la Universitat de Vic (1992).

1979

Creació d’Eumo Editorial.

Entrada de l’Escola Universitària de Mestres Jaume Balmes de Vic

Entrada de l’Escola Universitària de Mestres Jaume Balmes de Vic.

1977

Creació de l’Escola Universitària de Mestres Jaume Balmes de Vic, adscrita a la Universitat de Barcelona.

Promoció de l’Escola Femenina d’Ajudants Tècnics Sanitaris Osona

Promoció de l’Escola Femenina d’Ajudants Tècnics Sanitaris Osona.

1974

Creació de l’Escola Femenina d’Ajudants Tècnics Sanitaris Osona, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Segle XIX

 

Exterior de la Biblioteca Episcopal, en l’actualitat

Exterior de la Biblioteca Episcopal, en l’actualitat.

1873

Intent, sense èxit, de l’Ajuntament de la ciutat de refundar la Universitat de Vic. Presència d’institucions com la Biblioteca Episcopal i el Círcol Literari.

 

Segles XVI-XVIII

 

Una de les imatges de l'estudiant de Vic

Una de les imatges de l’estudiant de Vic.

1749

Fundació del Seminari de Vic, que implicava el retorn d’estudis superiors a la ciutat, ara de Teologia.

Universitat de Cervera

Universitat de Cervera.

1717

Tancament de la Universitat. Com a represàlia per la guerra de Successió, el rei Felip V va suprimir totes les universitats catalanes i va fundar la Universitat de Cervera.

Restes del mur de la Universitat Literària de Vic

Restes del mur de la Universitat Literària de Vic.

1599

Creació de la Universitat Literària de Vic. El 26 de juny, el rei Felip III concedia a l’Estudi General de Vic el privilegi de graduar els estudiants en Arts i Filosofia.

 

Segles IX-X

 

Plaça en record del bisbe Oliba a Vic, en l’actualitat

Plaça en record del bisbe Oliba a Vic, en l’actualitat.

-

Origen de l’actual Universitat en l'Escriptori i l'Escola Catedralícia que existien a Vic a l’edat mitjana.

 

Memòries de la Universitat

Les memòries anuals de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya contribueixen a traçar-ne la història.

És un document que resumeix les principals activitats dutes a terme per la Universitat.

Actualment, la UVic-UCC elabora tres tipus de memòries anuals: la memòria del curs (en format digital), la memòria breu (una versió abreujada de la memòria) i la memòria audiovisual.

En la memòria digital, a banda de la informació conjunta sobre la UVic-UCC, es pot consultar el detall sobre UVic, UManresa, la Facultat de Medicina i Elisava.

Totes les memòries de la Universitat són accessibles al repositori institucional de la UVic.

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte