Descripció | En els humans, la capacitat de percebre el gust de la PTC s'hereta com un tret autosòmic dominant. El gen que determina aquest caràcter es diu TAS2R38 i té uns quants al·lels. Els dos al·lels més freqüents en les poblacions humanes són l'al·lel PAV, que permet sentir el gust de la PTC, i l'al·lel AVI; els individus homozigots AVI/AVI no poden sentir el gust de la PTC. El gen TAS2R38 codifica per una proteïna (un receptor del gust) que s'expressa a la membrana d'unes cèl·lules especials de les papil·les gustatives. En aquest taller examinarem quina diferència hi ha, a nivell molecular, entre les persones que poden sentir el gust de la PTC i les que no. |
Responsable | Mireia Olivella, investigadora del Grup de Recerca Bioinformàtica i Estadística Mèdica de la UVic-UCC. |
Lloc | Aula T106 de la Facultat de Ciències i Tecnologia. Campus Torre dels Frares de la UVic-UCC |
Data | Dimecres 18 i divendres 20 de novembre |
Horaris | Sessió 1: de 9:00 a 10:30 hores Sessió 2: de 11:00 a 12:30 hores |
Destinataris | Estudiants de Batxillerat. |
Objectius | Donar a conèixer als estudiants de Batxillerat la Bioinformàtica |
Places/sessió | 25 (NO QUEDEN PLACES EL DIA 20/11) |