Comitted to sustainable development


Student-centred training


Bespoke teaching

A transparent university

We'll open up your future

Personal growth, all-round training

Teamwork
to scale the heights


We strive for excellence

News
 •  
  El projecte “Impacte del model escolar català en la integració sociocultural i lingüística de l’alumnat d’origen immigrat”, dirigit per Llorenç Comajoan del Grup de Recerca d’Educació Llenguatge i Literatura (GRELL) de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i per Vanessa Bretxa del Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona, ha rebut un dels 26 ajuts de la cinquena convocatòria del programa RecerCaixa, impulsat per l’Obra Social la Caixa i l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP). Aquest és el primer ajut RecerCaixa que rep un projecte de la UVic-UCC.
   
  El projecte té com a objectiu analitzar els processos d’integració en la societat catalana d’una mostra d’estudiants de secundària d’origen immigrat. S’estudiaran quatre temes: la composició de les seves xarxes socials, les seves actituds lingüístiques, la seva identificació amb la societat d’origen i la d’arribada, i el seu consum cultural. L’estudi parteix d’una perspectiva longitudinal i combina tècniques quantitatives i qualitatives d’una base de dades de més de 2.000 alumnes autòctons i al·lòctons de diferents municipis de Catalunya. El projecte pot ser útil per desenvolupar estratègies efectives de gestió de la diversitat en entorns escolars, conèixer millor la integració de l’alumnat autòcton i nouvingut, i fer una avaluació del model lingüístic educatiu actual. La UVic-UCC i la Fundació Bosch i Gimpera són les entitats gestores del projecte.
   
  D’altra banda, el Dr. Jordi Solé Casals, coordinador del grup de recerca de Tractament de Dades i Senyals (TDS) de la UVic-UCC, participa com a investigador en el projecte “Plasticitat cerebral associada a la intervenció reeducadora intensiva en nens amb dificultats en matemàtiques. Evidència per ressonància magnètica cerebral”, també finançat per la convocatòria RecerCaixa, projecte liderat pel Dr. Josep M. Serra Grabulosa de la UB.
   
  Els ajuts a la recerca RecerCaixa estan adreçats a impulsar la recerca científica d’excel·lència a Catalunya i a apropar la ciència a la societat, fent-la partícip dels avenços científics i dels beneficis humans i socials, per tal d’evitar així la fuga de talents. El 2014 la convocatòria estava centrada en les humanitats, l’educació, la inclusió social, les polítiques públiques, l’ocupació i la salut pública, i ha estat molt competitiva, ja que s’hi van presentar 221 projectes i només se n’han seleccionat 26.

 • 11.03.15.- Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, i Josep Oriol Sala, representant de la Fundació Caixa d’Enginyers, han signat aquesta setmana un acord marc de col•laboració per tal d’impulsar conjuntament activitats i projectes d’àmbit científic, i professional.
  L’acord obre les portes a desenvolupar conjuntament activitats de docència,  recerca i transferència de coneixement, així com també a facilitar l’intercanvi d’espais per fer accions formatives.
  El conveni se signa després que la Fundació Caixa d’Enginyers va contribuir en el patrocini de la darrera edició de la FISRT Lego League, celebrada a la UVic el passat 21 de febrer.
  La Fundació Caixa d’Enginyers és la forma en què el Grup Caixa d’Enginyers contribueix a la societat en base a tres principis: suport al món de l’enginyeria; la defensa del medi ambient; i l’aposta per la formació com a instrument de desenvolupament personal i col•lectiu, promovent l’enginyeria  en l’entorn social i fomentant la cultura i l’educació en el conjunt de la societat.
   

 • 17.12.14.-Dilluns passat va tenir lloc la reunió del segon Consell General de Creacció, l’agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement, a la seva seu, la Casa de Convalescència de Vic. A la sessió, presidida pel Dr. Josep Arimany, es va presentar l’Observatori Socioeconòmic i el primer Informe de competitivitat de la comarca d’Osona elaborats per Creacció, amb un debat posterior. 
  L’Observatori Socioeconòmic és una eina de de monitorització de la realitat comarcal que aporta coneixement per la presa de decisions als agents del territori i facilita l’accés a les dades en obert per al desenvolupament de noves oportunitats de negoci. Aquest treballa en 3 fases: la captació de dades (pròpies i externes), l’anàlisi de dades (informació, coneixement, anticipació, oportunitats) i la gestió territorial/presa de decisions on es desenvolupa una estratègia d’explotació sostenible del territori a partir de la informació i el coneixement que permeti ser més eficients i competitius per garantir una millor qualitat de vida de les persones. Les dues primeres van a càrrec de l’Observatori Socioeconòmic d’Osona, en canvi, la tercera fase té lloc als Ajuntaments, a les entitats, a les empreses...
  L’Observatori preveu un quadre de comandament amb diversos indicadors (demogràfica, socials, salut, educació, economia i ocupació, innovació, internacionalització, infraestructures, habitatge, sostenibilitat, gestió municipal) per estudiar els 51 municipis de la comarca Osona. El grup de treball de l’Observatori està compost per Creacció, la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, el Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Manlleu. Pel que fa el calendari, està previst que el mes de febrer tingui lloc el test i el disseny i, de cara el març de 2015 ja es puguin publicar informes online i consultar dades (open data).
   
  A la reunió es va aprovar l’acte del 1r Consell General, que va tenir lloc el 15 de juny de 2014, i es va finalitzar amb un torn obert d’intervencions. La presentació de l’anàlisi de les cadenes de valor dels sectors agroindústria i fabricants de bens d’equip i dels principals reptes de futur es farà en una propera sessió.
   
  En aquesta ocasió i a partir d’ara, hi han estat convidats un representant de Comissions Obreres i un de la UGT, a part dels membres del Consell d’Administració, de la Direcció de Creacció i del Consell General. En aquest cas també hi van assistir la Sra. Bàrbara Minoves, de la Generalitat de Catalunya, i el Sr. Oriol Estela, per part de la Diputació de Barcelona.
   
  El 2n Consell General de Creacció ha tingut lloc mig any després del 1r Consell General i quasi a l’any de la constitució de l’agència d’emprenedoria, innovació i coneixement. Aquesta es va constituir el 20 de gener de 2014 com a entitat jurídica amb personalitat pròpia amb l’objectiu de treballar per al progrés global d’Osona i les comarques properes.

 • 12.12.14.-El Patronat de la Fundació Universitària Balmes  ha autoritzat la recuperació del 100% del capital d'Eumo Editoral. Per tant, la FUB comprarà el 50% d’accions que fins ara pertanyien a Edicions 62 (Planeta), i segons el balanç de tancament del 2014. El motiu de mantenir la propietat d’Eumo Editorial és estratègica, ja que es considera transferència de coneixement a la societat.

 • 28.10.14.- La Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya i la Fundació Privada Amics de la Gent Gran han signat avui un acord de col•laboració amb l’objectiu d’impulsar el voluntariat social. L’acord, que ha estat signat pel Rector de la Universitat, Jordi Montaña i el director gerent d'Amics de la Gent Gran, Oriol Alsina, ha comptat amb l’assistència d’una parella formada per una persona gran, Berna de Folgueroles i la seva voluntària,  Àngels Rovira, de Gurb.
   
   A banda de consolidar la creació de la delegació territorial a Osona, Amics de la Gent Gran es compromet a fomentar el voluntariat social de la UVic-UCC, fer-ne el seguiment i donar-li la formació necessària pel que fa a l’acompanyament emocional a persones soles.  Així també,  la fundació es compromet amb la formació d’estudiants  en pràctiques.
   
  Per al seva banda, la UVic-UCC oferirà els espais necessaris al Centre d’Estudis Sanitaris i Socials perquè Amics de la Gent Gran pugui portar a terme conferències sectorials i fomentar el voluntariat entre els membres de la comunitat universitària i sobretot entre l’alumnat. 
   
  Sobre Amics de la Gent Gran
   
  Un dels objectius de l’organització Amics de la Gent Gran aquest 2014 és impulsar la seva acció social i sensibilitzadora a Osona. Per això es troba en procés de recerca de voluntàries i voluntaris, que amb la seva participació promoguin la lluita contra la soledat en aquesta comarca.
   
  L’entitat cerca persones solidàries i compromeses amb la gent gran que vulguin ajudar fent acompanyaments a domicili a persones grans que estiguin soles a Osona i/o que vulguin fer tasques de gestió i creixement de l’organització. Actualment, 6 persones grans reben la companyia de mans d’una persona voluntària d’Amics de la Gent Gran.  A més, compta amb 7 voluntaris i voluntàries més per desenvolupar la seva tasca.
   
  Amics de la Gent Gran és una organització de voluntariat que treballa des de fa 27 anys per combatre la soledat i la marginació de les persones grans, mitjançant l’acció de voluntaris i voluntàries que les acompanyen i la sensibilització de la societat. Durant el 2013, 1.151 persones voluntàries han acompanyat 861 persones grans a Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Vilanova i la Geltrú i Cambrils, gràcies en part a l’ajuda econòmica de 1.737 persones sòcies i 413 donants. A més, està en procés de desenvolupar la seva acció social a Sabadell, Osona, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Terrassa, Reus i l’Hospitalet de Llobregat. L’entitat va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2012 i és una de les 166 ONG espanyoles avaluades per la Fundación Lealtad. A nivell estatal, forma part de la Federació Amigos de los Mayores, que compta amb entitats a Catalunya, Madrid i València. També és membre de la Federació Internacional de Les petits frères des Pauvres, amb presència a França, el Canadà, els Estats Units, Alemanya, Irlanda, Suïssa, Polònia i Espanya.
   

 • 20.10.14.- Creacció, l’agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement; Quonext, el principal majorista de Microsoft Dynamics del sud d’Europa; i la Fundació Universitària Balmes (FUB) han signat un acord per a la creació del primer Centre de Desenvolupament Tecnològic (CEDART) a Vic. Estarà actiu a mitjans del 2015, tindrà la seu a la Casa de Convalescència (c/ Dr. Junyent, 1) i crearà cada any 20 llocs de treball especialitzats en el desenvolupament de solucions Microsoft Dynamics.
   
  El conveni també preveu la creació d’un postgrau sobre Programació i Implantació de Solucions Microsoft Dynamics que impartirà la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya a partir del proper mes de gener. El curs de postgrau, de 750 hores, inclou una clàusula que permetrà, a tot el que la superi, incorporar-se al CEDART de manera automàtica amb un contracte de pràctiques de sis mesos. 
   
  L’acord ha estat signat pel Dr. Josep Arimany, president de Creacció i regidor de Ciutat del Coneixement de l’Ajuntament de Vic; Juan Antonio Herrero, president del grup Quonext; Joan Turró, director general de la FUB; i Jordi Montaña, rector de la UVic-UCC. A l’acte hi han assistit diverses personalitats del món empresarial, tecnològic i acadèmic, entre les que destaquen Pere Torres, secretari general d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya; Jordi Marin, director general de Microsoft a Catalunya; Bàrbara Minoves, directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a la Catalunya Central; Núria Macià, directora executiva de Creacció; Toni Torra, director general adjunt de Quonext Group; Josep Pagès, soci-director tècnic de Quonext Group i MVP de Microsoft a Dynamics NAV des de 2006; Marc Redorta, coordinador del projecte Quonext Software Factory; Imma Casaramona, directora Servei de Carreres Professionals de la UVic-UCC; i Núria Barniol, directora Campus Professional de la UVic-UCC.
   
  El Dr. Josep Arimany, que ha presidit l’acte agraint a totes les parts la seva implicació, ha dit que “És un dia fantàstic per Vic i Creacció ja que aquest centre crearà cada any uns 20 llocs de treball especialitzats en el desenvolupament de solucions Microsoft Dynamics i es podran establir interessants sinergies amb la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. El tindrem actiu a mitjans del 2015 aquí a la Casa de Convalescència de Vic que, per tant, estarà a tocar del centre de la ciutat de Vic. Només em resta agrair una vegada més a la Generalitat, a Quonext i Microsoft l’aposta per la ciutat de Vic i per la seu de Creacció per allotjar aquest gran projecte”.
   
  Juan Antonio Herrero, president de Quonext Group, ha comentat que “Aquest acord és una notícia excel·lent per totes les parts. Vic podrà retenir el gran talent de la ciutat; la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya podrà oferir un producte amb garanties immediates d’inserció al mercat laboral, i Quonext podrà formar nous professionals i especialitzar-los en les nostres solucions de software de gestió sobre Microsoft Dynamics. Des de Quonext estem agraïts pel suport mostrat a aquesta iniciativa per institucions com Creacció, la UVic-UCC i l’Ajuntament de Vic, així com per Microsoft”. Finalment, Pere Torres, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, s’ha mostrat molt agraït de poder-hi ser present i ha dit que “pel desenvolupament del futur del país és important ser testimonis d’iniciatives com aquestes que són un signe dels nous temps”. 
   
  Per altra banda, segons ha comentat Jordi Marin, director general de Microsoft a Catalunya: “Des de Microsoft impulsem aquesta iniciativa, que suposa la creació d'un pol de coneixement a Vic que situarà el municipi en una posició clau d'innovació, a més de millorar l'empleabilitat dels alumnes de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. L'accés a una formació de qualitat especialitzada en una tecnologia molt demandada al sector, com és el cas de Microsoft Dynamics, afavorirà el desenvolupament de professionals més qualificats i més ben preparats".  El rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, també ha intervingut donant les gràcies per la importància d’aquest projecte i destacant el paper del Servei de Carreres Professionals de la Universitat perquè els alumnes tinguin bona vinculació amb el món professional.
   

1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
Agenda