Vés al contingut

Els Bolets. Sortida naturalista

Els bolets són les estructures reproductores d’un grup d’organismes molt divers, els fongs, dels quals se’n coneix només una petita part, sovint limitada a les espècies més valorades per a la gastronomia
La sortida consistirà en una breu introducció teòrica d’aquest grup, seguida de la recol·lecció de diferents espècies amb l’objectiu de conèixer-ne els principals grups i els trets més característics de les espècies trobades.
Aquesta sortida està dirigida principalment a descobrir el món dels bolets, però també està pensada per a tots els aficionats a la natura que vulguin conèixer millor l’entorn natural.
Aquesta sortida forma part del cicle de sortides naturalistes 2019 organitzades pel Centre d’Estudi dels Rius Mediterranis (CERM) de la UVic-UCC, el Grup de Naturalistes d’Osona-ICHN, i el Museu del Ter.

Responsables

Carme Casas, responsable de l’àrea de Biodiversitat i Ecologia Terrestre del grup de recerca en Biodiversitat, Ecologia i Tecnologia ambiental (BETA), investigadora del Centre Tecnològic BETA (Centre Tecnio) i professora de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC. Membre del Grup de Naturalistes d’Osona-ICHN.

Jordi Baucells, membre del Grup de Naturalistes d’Osona-ICHN.

Lloc

En un indret de la comarca d’Osona a determinar.

Punt de trobada: Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Campus de la Torre dels Frares. C/ de la Laura núm.13, Vic.

Data

Dissabte 9 de novembre de 2019.

Horari

Hora de trobada: 09:00 hores. Hora prevista de tornada: 14:00 hores.

Destinataris

Públic en general interessat en el món dels bolets i també estudiants d’ESO, Batxillerat, CFGS i universitaris.

Objectius

  • Reconèixer les espècies més comunes de bolets comestibles.
  • Reconèixer les espècies de bolets tòxiques i mortals.
  • Conèixer els principals grups d’espècies de fongs productores de bolets.
  • Estimular la curiositat científica del món dels fongs.

Places

30

Idioma

Català/castellà

Observacions

Cal anar ben calçat per sortir a buscar mostres de bolets al bosc.

Els desplaçaments es fan de manera particular i per compte propi.

Cal preinscripció prèvia per mitjà del correu electrònic a info@museudelter.cat o trucant al telèfon 93 851 51 76 (Museu del Ter), especificant nom, cognoms i DNI de les persones participants.

Les activitats únicament estan cobertes per l’assegurança de Responsabilitat Civil de l’organització. La resta de successos que es puguin esdevenir no tenen cobertura.

 

INSCRIPCIÓ

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte