Vés al contingut

Tallers de divulgació científica: Apropa't a la ciència de l'alimentació

Enriquiu les vostres classes del batxillerat científic amb tallers pràctics a la UVic
 

Us convidem a participar en una sèrie tallers pràctics gratuïts que es duran a terme entre el 27 de gener i el 7 de febrer de 2025. Els tallers se centraran en microbiologia i bioquímica, temes clau per a l'assignatura de biologia, i es duran a terme als nostres laboratoris especialitzats per oferir una experiència 100% pràctica.

Aquests tallers estan pensats per complementar les classes de 2n de batxillerat científic, els realitza el Grup de Recerca M3O i es porten a terme pel professorat del Grau en Nutrició Humana i Dietètica.

Aquestes activitats s'emmarquen en els actes vinculats a l'11F Dia Internacional de la dona i la nena en la Ciència. Compten amb el suport dels Ajuts per a l’organització d’activitats en l’àmbit de la divulgació científica i de la formació en matèria de recerca 2025 del Vicerectorat de Recerca i Transferència de Coneixement, i amb la col·laboració de la Unitatde Divulgació Científica.

 

     

 

Si esteu interessats, podeu escriure a secundaria@uvic.cat per obtenir més informació. 

La textura d'alguns aliments ve determinada per la seva naturalesa i per les reaccions químiques que es produeixen. Sí, sí, coneixerem que per elaborar gominoles també depenem de les reaccions que s'hi produeixin. En aquest taller elaborarem gominoles a partir de diferents ingredients i de diferents processos. 
Gràcies als enzims podem transformar molècules de gran tamany en molècules més petites i fàcilment digeribles pel nostre organisme. En aquest taller veurem com digerim el pa. 
Gràcies als microorganismes podem modificar els aliments, fer-los més duradors, però també alguns microorganismes poden alterar aquests aliments i provocar malalties. En aquest taller veurem els microorganismes més implicats en processos alimentaris, en farem una sembra i els observarem al microscopi. 
La precipitació de la proteïna de la llet permet elaborar formatges, però en funció de la fracció proteica que precipiti, la textura del formatge és diferents. Això és degut a la substància que fa precipitar aquesta proteïna. En aquest taller elaborarem diferents tipus de formatges i veurem com les fraccions proteiques que precipiten produeixen diferents tipus de formatge. 

Programació
 

Dia de la setmanaDataHoraTallerProfessorat
Dilluns 27/01/20259 a 10.30hTaller "El paper de les proteïnes en l'elaboració de formatges"Jèssica Latorre 
9 a 10.30h Taller de microbiologia alimentàriaBet Dachs
11 a 12.30hTaller "La química de les gominoles"Gil Vila 
11 a 12.30h Taller de microbiologia alimentàriaBet Dachs 
Dimarts28/01/20259 a 10.30hTaller de microbiologia alimentàriaAnna Dalmau
9 a 10.30hTaller "Com digerim el pa?" // 
Taller "El paper de les proteïnes en l'elaboració de formatges"
Tony Valente // 
Jèssica Latorre 
11 a 12.30hTaller "Com digerim el pa?" //
Taller "El paper de les proteïnes en l'elaboració de formatges"
Tony Valente // 
Jèssica Latorre 
11 a 12.30hTaller de microbiologia alimentàriaAnna Dalmau
Dimecres29/01/20259 a 10.30hTaller "La química de les gominoles"Gil Vila 
9 a 10.30hTaller de microbiologia alimentàriaBet Dachs // 
Belén Canet 
11 a 12.30hTaller "La química de les gominoles"Gil Vila
Dijous30/01/20259 a 10.30hTaller de microbiologia alimentàriaAnna Dalmau 
9 a 10.30hTaller "Com digerim el pa?"Tony Valente 
11 a 12.30hTaller "Com digerim el pa?"Tony Valente 
11 a 12.30hTaller de microbiologia alimentària Anna Dalmau 
Divendres31/01/20259 a 10.30hTaller "La química de les gominoles"Gil Vila 
9 a 10.30hTaller "Com digerim el pa?"Tony Valente 
9 a 10.30hTaller de microbiologia alimentàriaBet Dachs 
11 a 12.30hTaller "El paper de les proteïnes en l'elaboració de formatges"Jèssica Latorre
11 a 12.30hTaller de microbiologia alimentariaBet Dachs 
11 a 12.30h Taller "Com digerim el pa?"Tony Valente 
Dilluns03/02/20259 a 10.30hTaller "La química de les gominoles"Gil Vila 
9 a 10.30hTaller de microbiologia alimentària Bet Dachs 
9 a 10.30hTaller "Com digerim el pa?"Tony Valente 
11 a 12.30hTaller "La química de les gominoles"Gil Vila 
11 a 12.30hTaller de microbiologia alimentària Bet Dachs 
11 a 12.30hTaller "Com digerim el pa?"Tony Valente 
Dimarts04/02/20259 a 10.30hTaller "La química de les gominoles"Gil Vila 
9 a 10.30hTaller de microbiologia alimentàriaBet Dachs 
11 a 12.30hTaller "La química de les gominoles"Gil Vila 
11 a 12.30hTaller de microbiologia alimentàriaBet Dachs 
Dijous 06/02/20259 a 10.30hTaller de microbiologia alimentària Anna Dalmau
9 a 10.30hTaller "Com digerim el pa?"Anna Vila 
11 a 12.30hTaller "Com digerim el pa?"Anna Vila 
11 a 12.30hTaller de microbiologia alimentària Anna Dalmau 
Divendres07/02/20259 a 10.30hTaller "La química de les gominoles"Gil Vila 
9 a 10.30hTaller de microbiologia alimentària Belén Canet 
11 a 12.30hTaller "El paper de les proteïnes en l'elaboració de formatges"Jèssica Latorre 
11 a 12.30hTaller de microbiologia alimentària Belén Canet 

 

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte