Vés al contingut

Congrés d'Artteràpia. Benestar i inclusió social a través de l'art

BENESTAR I INCLUSIÓ SOCIAL A TRAVÉS DE L'ART

2a edició del Congrés d'Artteràpia adreçat a l'alumnat de 2n curs del batxillerat artístic.

Data: Dimecres, 4 de desembre de 2024 de 09.30 h a 14 h.

 

L'objectiu d'aquest congrés és que l'alumnat que està cursant estudis de batxillerat artístic pugui conèixer aplicacions terapèutiques de l'art i com aquest pot millorar el benestar de les persones.

Aquest congrés és gratuït i al final de l'acte cada estudiant rebrà un certificat d'assistència

PROGRAMA DE LA JORNADA 

09.30-09.45 h: Acreditacions i lliurament de la documentació.  

09.45-10.00 h: Benvinguda a càrrec de Josan Merchán, coordinadora dels estudis de Teràpia Ocupacional de la UVIC-UCC. 

10.00-12.00 hPARELLES ARTÍSTIQUES. VIVÈNCIES EN PRIMERA PERSONA. Conversa entre Jaume Casas (Terapeuta Ocupacional) i Alexandra Jorquera i Xavier Pujol (parella artística participant del projecte), moderada per Salvador Simó, professor de Teràpia Ocupacional.

12.00-12.30 h: Pausa cafè

12.30-14.00hTALLERS. (Cal apuntar-se prèviament a 1 dels 4 tallers que s’ofereixen simultàniament. Cada taller està pensat per un nombre de participants reduït per garantir una dinàmica participativa. La disponibilitat d'aquests anirà en funció de l'ordre d'inscripció). 

14.00 h: Tancament de la Jornada i lliurament dels certificats de participació. 

 

Per realitzar la inscripció, heu d'enviar un correu a secundaria@uvic.cat indicant el nom del centre formatiu, el nombre total d'estudiants i el curs actual. Nosaltres ens posarem en contacte per procedir a fer-vos la inscripció als tallers.

A continuació podeu consultar tota l'oferta de tallers. 

1. Taller Explorant la intel·ligència artificial en Teràpia Ocupacional: Creació de personatge virtuals. 
A càrrec de Andrés Roccatagliata, Antopòleg Audiovisual. 
Aquest taller interactiu demostrarà com les noves tecnologies, específicament la intel·ligència artificial generativa, poden integrar-se a la Teràpia Ocupacional per crear experiències personalitzades i atractives. Els participants aprendran a generar imatges, text, àudio i vídeos animats utilitzat eines com Stable Diffusion, ChatGPT i aplicacions de text a veu i animació. 
A través d'exercicis pràctics, els estudiants crearan un personatge virtual combinant diferents aplicacions d'IA per generar continguts adaptats a les necessitats terapèutiques. 

2. Taller L'art i la cultura pel benestar i la participació social.
La finalitat d'aquest taller és, per una banda, incentivar la imaginació i creativitat dels participants i, per altra banda, obtenir una experiència la qual permeti als participants poder reflexionar, parlar i tenir consciència sobre com veuen la salut mental i com l'art pot ajudar a facilitar la interacció i la participació social. 
Tot plegat es portarà a terme a través de la creació d'una peça artística (foto, vídeo, dibuix, teatre...) per part dels participants.   

3. Taller Res és veritat, tot està permès.
Aquest taller vol portar a terme una aproximació breu a conceptes bàsics d'Artteràpia i Mediació artística mitjançant breus propostes experiencials pràctiques, realitzades amb el mínim material possible. L'objectiu és experimentar en primera persona i entendre com podem generar espais de creació, comunicació i satisfacció -amb nosaltres, altres i l'entorn- d'una manera fàcil, efectiva i amb resultats. 

3. Taller Moviment, expressió i vincles: fomentant la comunicació, inclusió i contacte amb la diversitat funcional.
Aquest taller ofereix eines pràctiques basades en el moviment i l'expressió corporal per fomentar la comunicació, la inclusió i el contacte en el treball amb persones amb diversitat funcional. Explora la importància de la comunicació no verbal, ampliant les possibilitats d'interacció i facilitant l'aprenentatge de recursos per a la inclusió mitjançant l'expressió artística corporal. 
 

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte