Reptes en l'alimentació saludable i sostenible.
Congrés vinculat als estudis de Nutrició Humana i Dietètica, adreçat a l'alumnat de 2n curs del CFGS en Dietètica, del CFGS en Direcció de Cuina i del CFGS en Processos i en Qualitat en la Indústria Alimentària.
14 de febrer de 2024 de 09 h a 14 h
La UVic organitza la 2a edició del Congrés de Nutrició Humana i Dietètica anomenat "Reptes en l'alimentació saludable i sostenible", dirigit exclusivament a l'alumnat de 2n curs del CFGS en Dietètica, del CFGS en Direcció de Cuina i del CFGS en Processos i en Qualitat en la Indústria Alimentària.
Aquest congrés és gratuït i, al final de l'acte, cada estudiant rebrà un certificat d'assistència.
Programa de la jornada:
09.00 – 09.30h: Acreditacions i lliurament de la documentació
09.30 – 10.00h: Benvinguda a càrrec Miriam Torres, degana de la Facultat de Ciències de la Salut i del Benestar de la UVic.
10.00 – 11.00h: Ponència: "LA GASTRONOMIA COM A EINA D'EDUCACIÓ NUTRICIONAL". A càrrec de Blanca Esteva, dietista-nutricionista i CEO de Aleanutri.
11.00 – 11.30h: Pausa cafè. Agrupament en petits grups per desplaçar-se a les instal·lacions de la UVic per a la realització dels tallers.
11.30 – 13.45h: Tallers simultanis i rotatoris (Taller 1: 17.30 a 18.30 / taller 2: 18.45 a 19.45). Cal apuntar-se a 2 dels 4 tallers que s'ofereixen simultàniament. Cada taller està pensat per un nombre reduït de participants per garantir una dinàmica participativa. Un cop arribat al nombre màxim d'estudiants, les inscripcions per a aquell taller es tancaran.
13.45 – 14.00h: Tancament de la Jornada i lliurament dels certificats de participació.
Per realitzar la inscripció, heu d'enviar un correu a secundaria@uvic.cat indicant el nom del centre formatiu, el nombre d'estudiants participants i el curs actual. Nosaltres ens posarem en contacte per procedir a fer-vos la inscripció als tallers.
A continuació podeu consultar tota l'oferta de tallers:
Taller Nutrició i Esport
En aquest taller es treballaran les bases de l'alimentació saludable tenint en compte l'esport practicat i la seva intensitat, i es farà èmfasi en la relació entre els nutrients i el rendiment esportiu.
Taller Menys carn, més salut, millor pel planeta?
Sabíeu que la reducció en la ingesta de carn pot suposar milloren en la salut, però també pot ajudar a millorar la vida del planeta? En aquest taller veurem l'impacte de la carn a la salut de les persones i del planeta i valorarem a nivell sensorial amb quines alternatives treballa la indústria agroalimentària.
Taller La química de les gominoles
Tot al nostre voltant és química, química de gasos, líquids, sòlids, molècules que interactuen entre elles i, fins i tot, fruit d'aquestes interaccions, podem gaudir d'unes agradables gominoles. Aprendrem a fer gominoles a partir de la formació d'hidrocol·loides a partir de diferents ingredients gelificants.
Taller Mites Alimentaris
Taller sobre pràctica basada en l'evidència científica en el que es treballarà una dinàmica grupal per identificar els mites alimentaris més coneguts per la població i fer-ne una revisió des del punt de vista del que hi diu la ciència.