La recerca que desenvolupa la Càtedra de Salut Mental està liderada pel grup de recerca Innovació en salut mental i benestar social (ISaMBeS), i el Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) de la UVic-UCC.
Missió
Generar coneixement en la promoció, la prevenció i l’atenció basats en la evidència científica i en les millors pràctiques internacionals, en l’àmbit de la salut mental, per tal de facilitar la seva implementació a la comunitat.
Visió
Ser un referent i un catalitzador de la recerca, la prevenció, la promoció, i l'assistència en salut mental amb una visió integral, integrada tant per professionals del sistema sanitari, com del sistema social i educatiu, amb el suport de la Universitat de Vic - Central de Catalunya, mitjançant el CESS com entitat científica.
Objectius
- Establir un coneixement holístic de la salut mental, integrat en un sistema de salut general i amb una visió de salut comunitària.
- Promoure i implementar, des de el coneixement científic, una atenció basada en la persona, atenent les seves necessitats, fomentant les seves capacitats i donant suport als projectes de vida de les persones, amb una visió del sistema de salut mental des del paradigma del Recovery.
- Promoure i estudiar els determinants socials en la salut mental, aprofundint en aquells factors socioeconòmics i culturals que hi influeixen.
- Explorar i implementar àrees de formació per desenvolupar una gestió assistencial holística i aprofundir en el camp de la salut comunitària; prevenció, detecció i intervencions comunitàries, entre altres.
- Promoure activitats docents: màsters, postgraus, tallers, cursos i campus d’estiu que facilitin la transmissió del coneixement als professionals, usuaris, famílies i agents de i a la comunitat.
Direcció:
Dr. Antoni Corominas
Co- direcció:
Gemma Prat Vigué, Dra. en Psicologia. Fundació Althaia, directora de Rehabilitació i PSI i Llars amb Suport de Salut Mental.
Salvador Simó Algado, Dr. en Educació Inclusiva, MBA, UVic-UCC, investigador del grup de recerca "Innovació en salut mental i benestar social" (ISaMBeS).
Contacte:
Unitat Docent Manresa - Facultat de Medicina UVic-UCC
C/ Joan Soler 1 – 3 Planta 0 08243 Manresa
Telèfon: 936 429 196