Vés al contingut

Càtedra del Món Rural

La “Càtedra del Món Rural de la UVic-UCC” és fruit de la col·laboració entre la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya (DACC), Creacció Agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement, SL (Creacció), el Consorci del Lluçanès, l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN).

Missió

La missió de la Càtedra del Món Rural és contribuir al desenvolupament integral i sostenible dels territoris rurals de Catalunya i la generació de coneixement en aquest àmbit.

Objectius

Concretament els objectius de la Càtedra són:

  • Promoure un desenvolupament global i sostenible dels territoris rural.
  • Lluitar contra el despoblament i el desequilibri territorial del país.
  • Incentivar dinàmiques de col·laboració entre les entitats de la Càtedra i els diversos agents dels territoris rurals.
  • Promoure la recerca i la generació de coneixement en relació al món rural.
  • Contribuir als debats i iniciatives que, sobre aquest àmbit, es generin a nivell de país.

La Càtedra esdevindrà, al mateix temps, un instrument per afavorir la col·laboració entre investigadors/es i professionals en l’àmbit rural i amb els investigadors/res i professionals de la UVic-UCC.

 

Beques a la Innovació Rural

Les Beques a la Innovació Rural de la Càtedra del Món Rural de la UVic-UCC neixen l’any 2024, després de dues edicions en format Premi, i tenen per objectiu finançar dos projectes d’innovació rural que es vulguin desenvolupar. Aquests han de sorgir d’una necessitat del propi territori i vincular-hi diferents agents. 
Les beques tenen caràcter biennal, i s’emmarquen en la voluntat de la Càtedra del Món Rural de donar suport a aquelles persones, entitats o empreses que treballen per a la protecció i millora del nostre patrimoni rural, des del compromís i la responsabilitat, amb la convicció ferma que la millor manerade fer-ho és fomentant la participació de la societat, i la transmissió de valors de respecte i responsabilitat envers el món rural.
A més, aquestes tenen en compte les recomanacions de l’Agenda Rural de Catalunya que identifica les necessitats i reptes del territori rural per garantir-ne les condicions de vida i de desenvolupament, i és un element clau per planificar les polítiques d’equilibri i cohesió territorial del país.
L’Agenda Rural de Catalunya té com a marc de referència la iniciativa del Parlament Europeu per redactar una Agenda Rural Europea que fomenti el desenvolupament socioeconòmic, el creixement i la diversificació econòmica, el benestar social, la protecció de la natura i la cooperació i interconnexió amb les àrees urbanes.

Per optar a les beques caldrà presentar el formulari (disponible en aquest enllaç: https://forms.gle/hvha9DWw8Z33fCUK9) en data límit del 16 de febrer de 2025.

Bases

Amb el suport de:

 

 

Coordinació:

Dra. Laura Domingo Peñafiel

Contacte:

catedra.monrural@uvic.cat

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte