Vés al contingut

“Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou” el nou llibre d’Eumo Editorial

Portada del llibre Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou

“Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou” el nou llibre d’Eumo Editorial

Les novetats editorials d’aquesta tardor inclouen Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou, publicat per Eumo Editorial. El llibre l’ha editat la lingüista M. Carme Junyent, professora de la Universitat de Barcelona i directora del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA), amb l’objectiu de proposar un debat entorn del llenguatge inclusiu i del seu ús.

El llibre recull l’opinió d’una setantena de lingüistes que aporten coneixement i arguments sobre el llenguatge i el gènere des dels àmbits de l’administració, l’educació, la universitat, la correcció i la traducció, la informació i l’entreteniment. Setanta perspectives diferents que deixen veure la complexitat entorn d’un tema d’actualitat i que planteja una anàlisi del discurs des d’una perspectiva tant lingüística com social.

Algunes de les autores estan vinculades amb la UVic-UCC, com Mariona Casas Deseures, professora del departament de Filologia i de Didàctica de la Llengua i la Literatura i membre del Grup de Recerca en Educació, Llenguatge i Literatura (GRELL); Maria Carme Bernal Creus, professora emèrita, especialista en didàctica de la llengua i la literatura en la formació de mestres, i investigadora del grup de recerca en Textos literaris contemporanis: estudi, edició i traducció (TEXLICO); i Maria Carme Vilà Comajoan, professora del màster universitari en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments d'Idiomes.

“Des dels seus orígens ara fa quaranta-dos anys, la llengua ha sigut essencial en el catàleg d’Eumo” explica l’editora Montse Ayats, segons la qual “davant d'un debat viu i d'actualitat com el del llenguatge inclusiu ens semblava oportú escoltar veus autoritzades com la de Carme Junyent que, a més, ha fet una feina extraordinària per coordinar les setanta autores que hi han fet una aportació.” Ayats destaca la bona acollida i l’interès que ha despertat el llibre, especialment entre llibreters i mitjans de comunicació.

Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou ha generat polèmica i debats encesos a les xarxes socials, sobretot a propòsit de la conveniència dels desdoblaments o l’ús del tercer gènere, a més d’una gran expectació entre el públic. El llibre ja es pot trobar a les llibreries des d’aquest dilluns. La primera presentació tindrà lloc el dia 9 de setembre a la llibreria La Fatal, de Lleida, on M. Carme Junyent mantindrà un diàleg amb la periodista Rosa Peroy.

Per més informació i actes relacionats podeu consultar l’agenda de la UVic.

Share in social networks:

Notícies

2025

Bones festes i feliç 2025!

Des de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) us desitgem unes bones festes de Nadal i els millors desitjos per al 2025. Ens tornarem a trobar el dia 7 de gener.

Teresa Cabré

La UVic-UCC investirà doctora ‘honoris causa’ la lingüista Teresa Cabré Castellví

El pròxim 5 de març, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) investirà doctora honoris causa la lingüista i presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans Teresa Cabré Castellví (Argentera, Baix Camp, 1947). L’atorgament de la màxima distinció de la UVic-UCC a Teresa...

Roda de premsa dels 10 anys del CT BETA

El Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC compleix 10 anys ampliant espais i en ple procés de transformació per esdevenir una fundació

El Centre Tecnològic BETA (Biodiversitat, Ecologia i Tecnologia Ambiental i Alimentària) de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) celebra 10 anys com a referent en sostenibilitat del món rural. Fundat el novembre de 2014, en aquesta dècada el centre ha destacat...

Federico Mayor Zaragoza, DHC de la UVic

Mor Federico Mayor Zaragoza, doctor ‘Honoris Causa’ de la UVic-UCC

Ha mort a l’edat de 90 anys, Federico Mayor Zaragoza, doctor Honoris Causa de la UVic-UCC. Va ser director general de la UNESCO entre 1987 i 1999 i ministre d'Educació i Ciència a principis dels anys 80, en el govern de Leopoldo Calvo-Sotelo.Va...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte