Míriam Torres, secretària de la renovada Junta de la Conferència Espanyola de Degans i Deganes de Nutrició Humana i Dietètica
El 18 de novembre passat hi va haver les eleccions a la Conferència Espanyola de Degans i Deganes de Nutrició Humana i Dietètica (CDDNHD) per renovar-ne la Junta Directiva. La degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC, Míriam Torres, forma part de la nova Junta amb el càrrec de secretària, juntament amb Roncesvalles Garayoa, de la Universitat de Navarra, que en serà la presidenta, i Isabel Sospedra, de la Universitat d’Alacant, que en serà la vicepresidenta.
La presidenta sortint, María Achón, de la Universitat Sant Pablo CEU (amb seu a Madrid), va posar en relleu el fet que tres dietistes nutricionistes estiguin al capdavant d’aquesta conferència per primera vegada en la seva història, fet que posa de manifest l'evolució dels estudis oficials de Nutrició Humana i Dietètica des dels inicis fins a l’actualitat, i com les dietistes nutricionistes han desenvolupat la seva trajectòria acadèmica. També va destacar que el lideratge de la nova junta haurà d’atendre els reptes als quals s’enfronta la conferència d’ara endavant, com és, entre d’altres, la reformulació de l’Ordre CIN dels estudis de grau que donen accés a la professió regulada de dietista nutricionista.
La Conferència té per missió esdevenir un espai d’intercanvi, reflexió, i anàlisi dels temes que incideixen en l’àmbit de la formació universitària de la nutrició humana i dietètica, i en la gestió dels centres amb una orientació acadèmica, social i professional. La conferència es va crear l’any 2004 quan a l’Estat espanyol hi havia quinze universitats que impartien llavors el títol de diplomat en Nutrició Humana i Dietètica, mentre que en l’actualitat ja són quaranta les universitats que imparteixen aquests estudis. Per tant, un altre repte que afronta la Conferència és vetllar per la qualitat acadèmica per tal que tot els titulats tinguin una sòlida formació per atendre les necessitats de l’individu, la comunitat i la societat en matèria d’alimentació i salut.
Notícies
S’alliberen 50 nous esturions europeus al riu Ebre per recuperar-ne la població
Nou pas important per a la recuperació de l'esturió europeu (Acipenser sturio) a Catalunya, Espanya i la Mediterrània occidental. Donant continuïtat al primer alliberament de 44 exemplars, efectuat el desembre de 2023 en el marc del projecte europeu “LIFE MIGRATOEBRE”, aquest matí s’ha fet...
Xocolatada Solidària de la UVic per La Marató 3Cat, enguany centrada en les malalties respiratòries
L’Oficina de Voluntariat i Cooperació (UHub), en col·laboració amb el Xocolater de Taradell, organitza el pròxim dijous 12 de desembre la Xocolatada Solidària de la UVic per donar suport i recaptar diners per a la 33a edició de La Marató 3Cat, que enguany està dedicada...
El Campus Sènior de la UVic comença les matrícules del segon semestre
Ja està disponible el catàleg d’assignatures per al segon semestre del Campus Sènior de la UVic. A través del Campus Sènior les persones de més de seixanta anys poden apuntar-se a cursar assignatures que formen part d’ensenyaments oficials de grau, sense necessitat de titulació...
El CT BETA col·labora amb Elisava en un projecte per a la fabricació de teixit sostenible
A partir del pròxim mes de gener, el Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC participarà en el projecte "BIOCEL 2.0" amb la Facultat de Disseny i Enginyeria Elisava de la mateixa Universitat. "BIOCEL 2.0" està liderat per la investigadora d’Elisava Research Laura Freixas i...