Vés al contingut

La XXVII edició de la Universitat d’Estiu homenatjarà el cardiòleg Antoni Bayés

Montserrat Fontarnau, Josep Eladi Baños i Montse Simon

La XXVII edició de la Universitat d’Estiu homenatjarà el cardiòleg Antoni Bayés

Amb l’objectiu de poder arribar al nombre més gran de persones possible, de totes les edats i amb interessos diversos, s’ha presentat avui al Rectorat de la UVic-UCC la XXVII edició de la Universitat d’Estiu, una edició que continuarà oferint activitats formatives en format mixt i online, però que també guanyarà en presencialitat.

El rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños; la directora del Centre Internacional de Formació Contínua, Montserrat Fontarnau, i la directora de l’UHUB - Servei d’Atenció a la Comunitat, Montse Simon, han presentat els detalls de la programació acadèmica i de les activitats que formen la plataforma cultural.

Homenatge al Dr. Antoni Bayés durant l’acte inaugural

Un dels plats forts d’aquesta edició tindrà lloc durant l’acte d’inauguració d’aquesta XXVII  Universitat d’Estiu, en què es retrà homenatge al prestigiós cardiòleg vigatà Dr. Antoni Bayés de Luna. Segons el rector, “es tracta d’un homenatge merescut per la seva constant i incansable dedicació a la Medicina, que ha permès prestigiar la cardiologia catalana internacionalment, així com per la seva activitat de recerca en l’àmbit de les arrítmies cardíaques, que l’ha convertit en un referent mundial”.

L’acte, que com cada any tindrà lloc a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, se celebrarà el dia 1 de juny, a les 19.30 h. El primer tinent alcalde de la ciutat i president de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut, el Dr. Josep Arimany, a més de presidir l’acte, també serà l’encarregat de pronunciar l’encomi de l’homenatjat. Estarà acompanyat pel rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños; del tinent alcalde i regidor d’Ensenyament i Universitats de Manresa, Josep Gili, i de l’adjunt al rector per a la Formació Contínua, Josep Ayats.

Una vintena de formacions acadèmiques de maig a setembre

Des del maig i fins al setembre s’han programat una vintena de formacions acadèmiques dels àmbits temàtics de salut; empresa, comunicació i disseny; ciències i tecnologia, i educació i societat. El  programa englobarà, per primer cop, les activitats de l’Escola d’Estiu d’Elisava, un conjunt de formacions presencials concentrades al mes de juliol sobre diferents aspectes del disseny.

Dins l’àmbit de la salut, destaca la jornada d’Actualització sobre la Infecció per VIH i la Pandèmia de Covid-19, organitzada des de la Càtedra de Malalties Infeccioses que dirigeix Bonaventura Clotet, i que tindrà lloc a l’Althaia de Manresa. Pel que fa a educació i societat, torna l’Escola d’Estiu de Literatura Infantil i Juvenil, que enguany arriba a la dotzena edició i que se centrarà en “Imaginació i realitat. Famílies i infants a la Literatura Infantil i Juvenil”. Enguany la jornada es realitzarà per primer cop sense qui en va ser un dels principals promotors, el P. Josep Massot, traspassat l’abril passat. També dins aquest àmbit destaquen la jornada de psicomotricitat El Cos en els Processos de Comunicació i Aprenentatge i la desena edició de la Jornada sobre Art i Cultura Religiosa, en col·laboració amb l’Institut de Ciències Religioses, dedicada enguany a la santedat femenina a l’edat mitjana.

En l’àmbit d’empresa, destaca el curs Marketing & Business 4.0, en què es convida a estudiants dels graus d’Administració i Direcció d’Empreses, Publicitat i Relacions Públiques, Comunicació Audiovisual i Periodisme a tenir una experiència internacional convivint amb estudiants d’altres universitats europees sense sortir del país. Aquesta formació es portarà a terme al Centre Universitari de Disseny, BAU. I en l’àmbit de les tecnologies, tindrà lloc un curs sobre Medicina computacional de sistemes, que presentarà els reptes i les solucions de la biologia de sistemes aplicats a les ciències de las salut.

Completen aquesta programació els cursos intensius d’idiomes en format presencial, híbrid i online tant del Campus Vic com del de Manresa. Segons Montserrat Fontarnau, totes les activitats acadèmiques programades “estan pensades per a estudiants i professionals que vulguin aprofundir en algun aspecte concret relacionat amb el seu camp”.

Activitats pròpies i en col·laboració

Un any més la plataforma cultural proposa un conjunt d’activitats culturals i lúdiques des d’ara i fins a finals de juliol, totes inscrites en el marc de la commemoració del 25è aniversari de la UVic-UCC. De les setze activitats programades, n’hi ha que s’organitzen des de la Universitat,  com l’estrena de l’Aula de Teatre de l’obra Dones valentes (31 de maig), que una setmana després es representarà a la II Biennal de Teatre Universitari de la Xarxa Vives d’Universitats a Alacant;  les exposicions de pintures d’Enric López (Sala Vernis, 2 de juny), d’escultures de Josep Ricart (Museu Etnogràfic de Ripoll, 3 de juny) i d’il·lustradores (Can Puget de Manlleu, del 4 al 26 juny), o la projecció de la pel·lícula A dangerous method, en el marc de Cineclub (31 de maig).

Entre les activitats organitzades en col·laboració hi consten el Concert de l’Orquestra Inclusiva, dins el programa de la Festa Major de Vic (8 de juliol); les Nits de Cinema Oriental (19-24 juliol); els Tallers de Música d’Avinyó (18-22 juliol), o L’art de Caminar i Geografies Relacionals (5 juliol).

Per altra banda, des de l’Ateneu de Vic s’ha organitzat la taula rodona “Inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual: utopia o realitat? (25 de maig) i la conferència “Món laboral i discapacitats” a càrrec de l’especialista en discapacitat a l’Organització Internacional del Treball (OIT), Stefan Trömel (8 de juny). Ambdues activitats es portaran a terme al Casino de Vic.

Montse Simon s’ha mostrat satisfeta “pel nivell de qualitat de les activitats programades, que any rere any formen la plataforma cultural i que ens permeten complir els objectius de treure la universitat fora del campus i obrir-nos al territori”.

Share in social networks:

Notícies

Intervenció de la recent doctora Núria Riera Molist en l'activitat Taller de tesis doctorals

Doctorat en Equilibri, una nova activitat per promoure el benestar emocional dels doctorands

Fruit d’una nova col·laboració conjunta entre l’Escola de Doctorat i el Servei de Suport a l’Estudiant de la UVic-UCC, neix l’activitat Doctorat en equilibri. Es tracta d’un espai de trobada grupal, de caràcter mensual, dirigit a doctorands i doctorandes de la Universitat i estructurat en...

Empar Moliner i Txell Vilamala

Empar Moliner: “L’acte de llegir és d’una complexitat absoluta i s’ha de practicar”

Amb el Paranimf ple a vessar, Empar Moliner va inaugurar ahir el cicle de conferències “Dones i literatura”, organitzat per la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) amb l’objectiu d’apropar al públic la trajectòria literària de tres autores contemporànies. Acompanyada de la...

benvinguda nous alumnes aula gent gran osona

Les aules d’extensió universitària de la gent gran d’Osona i de Centelles inauguren el curs 2024-2025

Coincidint amb l’inici del curs acadèmic, les dues aules d’extensió universitària de la gent gran de la UVic, la d’Osona i la de Centelles, han reprès la seva activitat. Ambdues aules han dut a terme els actes d’obertura del curs i començaran la seva programació...

Tortugues nascudes aquest estiu a la platja de la Savinosa (Tarragona)

La nidificació de la tortuga babaua a costes d’Espanya, França i Itàlia amplia la coordinació del CT BETA amb institucions estrangeres

Ja fa uns deu anys que la tortuga babaua (Caretta caretta) busca niar a platges més fredes que les de Grècia, Turquia, Xipre i Israel, on habitualment feia la seva posta. Aquesta colonització es deu a l’augment de la temperatura de l’aigua pel...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte