Vés al contingut

La UVic-UCC oferirà el grau en Biomedicina i tres nous màsters universitaris el curs 2022-2023

Campus UVic de la UVic-UCC

La UVic-UCC oferirà el grau en Biomedicina i tres nous màsters universitaris el curs 2022-2023

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) posarà en marxa el curs 2022-2023 un nou grau en Biomedicina, que s’impartirà a la Facultat de Ciències i Tecnologia del Campus Vic i que se sumarà als 36 estudis de grau que ja s’oferien fins ara. Entre les novetats del pròxim curs acadèmic també destaca l’oferta de tres nous màsters universitaris: el màster en Alimentació i Sostenibilitat i el màster en Aplicació de Pràctiques Artístiques Accessibles, al Campus Vic, i el màster en Salut i Comunitat, al Campus Manresa. A més, el Campus Professional oferirà dos nous cicles formatius de grau superior (CFGS), un sobre Dietètica, que a més suposarà la presència, per primera vegada, d’estudis de la UVic-UCC a Manlleu, i un altre sobre Comerç Internacional, a Manresa.

Pel que fa a les instal·lacions, el curs que ve també arrencarà amb novetats. Al Campus Manresa, es crearan dos nous equipaments pensats per organitzar la docència en entorns especialitzats de formació. Per una banda, s’inaugurarà el nou edifici FUB4-UEducació, de 2.300 m², que aglutinarà tots els estudis i projectes dedicats a aquest àmbit de coneixement. Per altra banda, l’edifici FUB2-UEmpresa passarà a concentrar tota l’activitat docent, de recerca i de serveis especialitzats en economia i empresa. El Campus Vic estrenarà una Àrea de Simulació Clínica Integral per als estudis de l’àmbit de la salut, uns nous laboratoris de biociències i una ampliació dels laboratoris d’Enginyeria de l’Automoció a la seu de Granollers.

Una de les apostes transversals de la Universitat per al pròxim curs és intensificar l’atenció global i integral al seu alumnat, una manera d’entendre la docència que ja forma part de la manera de ser de la institució. Aquesta voluntat d’acompanyament personalitzat es materialitzarà en un nou model de tutories, que servirà per potenciar el suport docent actual. Aquestes tutories s’oferiran a tota la comunitat estudiantil de la UVic-UCC amb una implementació progressiva, començant per l’alumnat del Campus Vic. A més, també s’amplia i es reestructura el Programa de Suport a l’Estudiant, destinat a resoldre qualsevol mena de dificultat d’aprenentatge, psicològica o de diversitat funcional, entre altres, que tingui l’alumnat.

Graus i facultats

El nou grau en Biomedicina del Campus Vic té com a objectiu principal la formació de professionals experts en les bases biològiques de les malalties, tant des del punt de vista molecular i cel·lular com des del punt de vista global. La nova titulació s’impartirà de forma presencial a la Facultat de Ciències i Tecnologia, amb la col·laboració de la Facultat de Medicina i la Fundació de Ciències de la Salut i del Benestar, i tindrà una oferta inicial de 50 places. En total constarà de 240 crèdits i un elevat nombre d’hores estaran dedicades a laboratori experimental i a laboratori de tècniques transversals.

Al Campus Vic, la Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia (FETEP) orientarà el pròxim curs a consolidar els projectes que vinculen els seus estudis, especialment els graus en Mestre d’Educació Infantil i en Mestre d’Educació Primària, amb el territori i els respectius entorns professionals. També cal destacar el projecte 2+3, amb el qual l’alumnat que ha cursat el CFGS en Educació Infantil pot accedir al grau en Mestre d’Educació Infantil i obtenir-lo en només tres anys.

La Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC) el curs vinent encetarà el 20è curs del grau en Periodisme a la Universitat i commemorarà les també dues dècades del grau en Comunicació Audiovisual. A més, el 2022-2023 suposarà la consolidació del Programa de Mentoria del grau en Publicitat i Relacions Públiques, que s’ha posat en marxa aquest curs acadèmic amb una bona acollida.

La Facultat de Ciències de la Salut del Campus Manresa consolidarà, amb vista al curs acadèmic que ve, el tercer grup de tardes per al grau en Infermeria, que va posar en marxa el curs passat per donar resposta a l’alta demanda en aquests estudis. També s’avançarà en la implantació del grau semipresencial en Podologia.

Per la seva part, la Facultat de Disseny i Enginyeria ELISAVA desplegarà durant el 2022-2023 el segon curs dels graus en Disseny i en Enginyeria de Disseny Industrial, després que aquest curs s’hagi incorporat com centre federat a la UVic-UCC.

Pel que fa a BAU Centre Universitari de Disseny, adscrit a la UVic-UCC, el curs que ve començarà a oferir el grau en Belles Arts. Aquesta titulació, que neix amb la voluntat de contribuir a transformar la societat a través de l’art, constarà de 240 crèdits i tindrà una oferta de 80 places.

Desplegament del 6è curs de Medicina i preparació per al MIR

La Facultat de Medicina desplegarà, durant el curs acadèmic 2022-2023, el sisè i darrer curs de la primera promoció d’estudiants, que es graduaran el juny del 2023. El sisè curs consolidarà el model docent intensiu en pràctica clínica, i es desplegaran les assignatures d’Atenció Primària i Comunitària, Pediatria i Urgències/Emergències, junt amb les Bases de la Bioètica i la Medicina Legal. L’últim curs del grau també es caracteritzarà per l’aproximació intensiva de l’alumnat a la metodologia de recerca a través del Treball de Fi de Grau.

Per altra part, en el darrer curs del grau en Medicina s’intensificarà la preparació per a l’examen MIR, que incorporarà la possibilitat de realitzar seminaris i una tutorització individualitzada de l’estudiantat des del mes de juny del 2023 fins al gener del 2024, quan està previst que es dugui a terme l’examen. El Programa de Preparació del MIR de la Facultat de Medicina és un programa pioner que es va posar en marxa el curs 2020-2021 i que es porta a terme de manera integral des de primer fins a sisè curs. El seu objectiu és que l’estudiantat graduat entreni la tècnica d’aquest examen i tingui una major seguretat a l’hora d’afrontar-lo.

Nou edifici i equipaments a Manresa, i nous laboratoris a Vic i a Granollers

El curs que ve començarà al Campus Manresa amb l’inici de l’activitat al nou edifici FUB4-UEducació, de 2.300 m², que acollirà el grau en Mestre d’Educació Infantil, el CFGS en Educació Infantil, el màster en Neuroeducació i la formació permanent del professorat. A més a més, també hi haurà espais per a l’activitat del grup de recerca en Neurociència, Experimentació i Aprenentatge, una nova escola bressol, i el laboratori de ciència per a la primera infància Lab 0_6, que s’ampliarà per atendre nens i nenes de fins a 8 anys. L’edifici FUB2-UEmpresa, concentrarà l’activitat docent, de recerca i de serveis especialitzats en economia i empresa. Aquesta concentració d’usos coincidirà amb un reenfocament del grau en Administració i Direcció d’Empreses (ADE), que incorpora una participació més activa del teixit empresarial en el disseny de l’experiència d’aprenentatge de l’alumnat.

Al Campus Vic, la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB) disposarà a partir del curs que ve d’una Àrea de Simulació Clínica Integral, amb laboratoris equipats per a la realització de pràctiques clíniques i simulació d’alta fidelitat. També es comptarà amb una pantalla SECTRA d’imatge mèdica digital i anatomia virtual en 3D, i es faran pràctiques amb peces anatòmiques reals al laboratori de dissecció anatòmica.

També al Campus Vic, la Facultat de Ciències i Tecnologia (FCT) comptarà a partir del curs 2022-2023 amb nous laboratoris de biociències als espais que fins fa poc ocupava el Centre Tecnològic BETA, que s’ha reubicat en unes noves instal·lacions específiques. També ampliarà els espais de la seu de Granollers dedicats al grau en Enginyeria de l’Automoció, que s’incrementaran amb 1.200 m² nous, en bona part dedicats a laboratoris d’automoció.

Tres nous màsters universitaris

Amb vista al pròxim curs acadèmic, la UVic-UCC ampliarà la seva oferta de màsters universitaris amb tres noves propostes. Dues d’aquestes, al Campus Vic, se centraran en alimentació i sostenibilitat i en pràctiques artístiques accessibles. Pel que fa al màster en Alimentació i Sostenibilitat (FCSB) vol donar resposta als reptes alimentaris que afronta la humanitat en un context de creixement de la població constant i formar professionals amb una alta comprensió dels sistemes alimentaris. Per la seva part, el màster en Aplicació de Pràctiques Artístiques Accessibles (FETEP) prepararà professionals competents en fer de les arts experiències actives i amb voluntat transformadora que contemplin aspectes com la inclusió, la igualtat d’oportunitats i el benestar personal.

Finalment, el Campus Manresa, a través de la seva Facultat de Ciències de la Salut, impartirà el nou màster universitari en Salut i Comunitat, que atendrà les necessitats formatives dels diferents agents que intervenen en processos comunitaris relacionats amb la salut, qualitat de vida i benestar de les poblacions.

Formació contínua: nous màsters i programes propis

La formació contínua de la UVic-UCC per al curs vinent completarà la seva oferta actual amb la incorporació de cinc nous màsters propis en Humanitats Mèdiques; Ortopodologia Aplicada; Teràpia d’Infusió i Accessos Vasculars, i Ecografia Ginecològica, Obstètrica i Mamària, a més de l’Executive Master in Business Administration (EMBA).

Pel que fa al Campus Vic, la principal novetat serà l’Executive Master in Business Administration (EMBA), una versió actualitzada de l’MBA que s’impartia des del 2014, pensat per a una nova generació de personal directiu immers en un entorn d’hiperdigitalització. Aquest EMBA, una aposta de la Facultat d’Empresa i Comunicació, té per objectiu formar perfils professionals d’excel·lència, amb diverses habilitats directives i capaços de liderar nous projectes. Es posarà en marxa l’octubre del 2022 en versió online i semipresencial. De fet, el curs que ve la gran majoria de programes de màster i postgrau en modalitat presencial tindran la possibilitat de realitzar les sessions que siguin necessàries en modalitat híbrida o per streaming.

Per altra banda, el màster en Humanitats Mèdiques del Campus Vic, en format semipresencial, unirà les àrees comunes de les disciplines de medicina i humanitats a través d’una anàlisi de les relacions que ambdues han establert al llarg del temps.

Al Campus Manresa, s’oferiran tres nous màsters propis en l’àmbit de la salut: el d’Ortopodologia Aplicada; el de Teràpia d’Infusió i Accessos Vasculars, i el d’Ecografia Ginecològica, Obstètrica i Mamària. Durant el curs 2022-2023 també s’estrenarà el postgrau en Uroginecologia per a Llevadores. En el camp de la gestió empresarial, el Campus Manresa ha reformulat el seu programa d’Executive MBA, amb nous continguts, metodologies i professorat, amb un enfocament internacional que inclou estades opcionals a Israel i Argentina.

La Facultat de Disseny i Enginyeria Elisava presentarà com a principal novetat per al pròxim curs vuit màsters Beyond. Es tracta de programes avançats per redefinir el disseny del demà tenint en compte els reptes actuals als quals s’enfronta el planeta avui. Dirigits tant a professionals en actiu com a persones que tinguin curiositat per canviar la societat, aquests cursos se centren en àmbits com ara l’embalatge, el brànding, els nous materials, el data design o la interacció humana i la intel·ligència artificial, entre altres, i s’ofereixen només en anglès. També es posarà en marxa el màster en Strategic Design in Complexity, fruit de la col·laboració entre Elisava i l’escola de disseny Kaospilot. Aquest curs combinarà disciplines de disseny amb altres ciències socials aplicades.

Nous cicles en Dietètica i en Comerç Internacional

Entre les principals novetats del Campus Professional amb vista al curs 2022-2023 serà el desplegament del CFGS en Dietètica i un nou CFGS en Comerç Internacional. Pel que fa al Campus Professional UVic, el CFGS en Dietètica, en aquest moment en tràmit d’obertura, s’impartirà a Manlleu, on per primera vegada es duran a terme estudis de la UVic-UCC. El cicle té com a objectiu formar l’alumnat en l’elaboració de dietes adaptades a diferents perfils de persones, controlar la qualitat de l’alimentació, analitzar comportaments alimentaris i planificar activitats educatives per promoure uns hàbits d’alimentació saludables, i es posarà en marxa al setembre amb una oferta inicial de 30 places.

El Campus Professional UManresa ampliarà la seva oferta d’estudis d’FP superior amb un nou CFGS en Comerç Internacional, que se sumarà al d’Administració i Finances, en l’àmbit d’empresa. Ambdós cicles s’incorporaran a la dinàmica de cooperació entre universitat i empresa que s’ha dissenyat per al nou espai FUB2-UEmpresa. D’altra banda, el Campus Professional UManresa posarà en marxa una oferta formativa d’especialització en l’àmbit de la digitalització i l’ús de les TIC per al disseny de peces dentals fixes i removibles adreçat a les persones que hagin superat el CFGS en Pròtesis Dentals. Aquests nous estudis van en la línia dels màsters de formació professional que preveu la nova llei d’FP.

Un de cada tres estudiants tenen beca

El curs 2022-2023 la UVic-UCC continuarà desplegant el seu sistema de beques i ajuts adaptat a les necessitats personals de l’alumnat. Gràcies a aquest sistema, un de cada tres estudiants d’aquesta universitat tenen beca i el 50% de les sol·licituds de beca es resolen favorablement. Fent un còmput general, en els últims deu anys, de mitjana el 57% de l’estudiantat de la UVic-UCC ha obtingut beca i el nombre de sol·licitants s’incrementa any rere any.

Share in social networks:

Notícies

Oficialització del conveni del CEEAF amb la Federació Catalana de Voleibol

El CEEAF assessorarà tres entitats de voleibol en preparació física i prevenció de lesions

El Centre d’Estudis en Esports i Activitat Física (CEEAF) de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) desenvoluparà estratègies de preparació física, prevenció de lesions i millora del rendiment esportiu amb tres entitats de l’àmbit del voleibol: la Federació Catalana de Voleibol...

Maria Gayà, guanyadora del Premi Vicenç Fisas 2024

Un estudi sobre la incorporació de microalgues en la dieta humana rep el premi Vicenç Fisas de la Fundació La Farga

Un estudi sobre la incorporació de microalgues a la dieta humana ha merescut el Premi Vicenç Fisas que concedeix anualment la Fundació La Farga. L’autora, Maria Gayà i Rosselló, estudiant de Biotecnologia a la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries de la Universitat de Vic...

Jordi Gené

Jordi Gené protagonitza la segona sessió dels Growth Mornings parlant sobre els paral·lelismes entre l’empresa i l’automobilisme

Amb l’objectiu d'aprofundir en els factors clau que marquen la diferència entre competir i guanyar, Jordi Gené ha protagonitzat la segona edició dels Growth Mornings, les píndoles informatives matinals organitzades per l’Escola de Postgrau de la UVic. En aquesta sessió formativa dirigida a empresaris i...

Aitor Piedra, Javier Peña i Joshua Colomar a l'acte de lliurament del premi Guardons de l'Esport 2024

El projecte SONAR del CEEAF, reconegut com a iniciativa emergent als Guardons de l’Esport 2024

El projecte SONAR, desenvolupat pel Centre d’Estudis en Esport i Activitat Física (CEEAF) de la UVic-UCC, ha estat reconegut com a projecte emergent als Guardons de l’Esport 2024, lliurats per la Fundació Catalana per a l’Esport. Aquest projecte, que promou la prevenció de...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte