La UVic-UCC oferirà el curs vinent un grau en ‘Global Studies’, que obre les portes a treballar en organitzacions i empreses internacionals
La Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC) de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ampliarà la seva oferta acadèmica amb el nou grau en Global Studies, que es començarà a impartir a la UVic a partir del curs 2024-2025.
Es tracta d’un grau que formarà professionals preparats per interaccionar en el context internacional, fent-los capaços de comprendre i analitzar críticament els reptes globals; d’identificar els actors polítics, socials i econòmics d’àmbit internacional; d’analitzar els reptes de la societat des d’un punt de vista social, i de treballar en entorns multiculturals vinculats a organitzacions de perfil internacional, entre altres competències.
Per Josep Burgaya, degà de la FEC, “en un món òbviament globalitzat, es requereix el coneixement a fons dels contextos culturals diferenciats en els quals s'ha d'operar”. En aquest sentit, “el Global Studies proporciona aquesta formació, dotant els graduats d'habilitats i experteses en relacions internacionals, geopolítica, contextos culturals, negocis internacionals o coneixement d'idiomes”, assenyala.
Impartit en anglès i en modalitat presencial
El grau en Global Studies de la UVic-UCC tindrà una durada de 4 anys i constarà de 240 ECTS. S’impartirà en anglès i en modalitat presencial, i oferirà 40 places, a les quals es podrà accedir mitjançant el sistema de preinscripció pública. “S’adreça a un segment d'estudiants exigents i ambiciosos en la seva formació, disposats a estudiar de manera intensa per tal d'esdevenir professionals molt qualificats”, indica Burgaya.
Aquesta titulació permetrà també aprendre francès o xinès, el que també és un tret diferenciador respecte a altres graus. A més, segons Cristina Fernández, coordinadora del grau, “l’enfocament interdisciplinari i amb vocació de transformació social ha de fer possible establir col·laboracions amb moltes institucions internacionals o nacionals que tinguin presència internacional”.
Metodologies innovadores, pràctiques i internacionalització
En la formació d’estudiants en Global Studies de la UVic-UCC s’empraran metodologies innovadores, que ja es desenvolupen en altres titulacions de la Universitat, com són l’aprenentatge basat en projectes, l’aprenentatge cooperatiu, l’estudi de casos, la simulació, l’aprenentatge i servei, i l’aula invertida.
A més, per acabar de complementar els coneixements adquirits en el grau, també hi tindran un paper important les pràctiques, que en el cas d’aquesta titulació, s’hauran de dur a terme en empreses que utilitzin l’anglès com a llengua de treball, i també es podran fer a l’estranger.
En connexió amb aquest darrer aspecte, la internacionalització és un dels punts forts del programa, ja que la titulació inclou mobilitat internacional obligatòria per a l’estudiantat. Això vol dir que han de fer una mobilitat fora, l’últim any, que tant pot ser d’estudis com de pràctiques. La coordinadora del grau destaca el fet que “la internacionalització és una part consubstancial del grau, tant per al professorat com l’estudiantat”, motiu pel qual “existeixen diversos convenis de col·laboració amb altres universitats arreu del món que ofereixen graus similars”.
D’altra banda, amb relació a aquesta qüestió, per Burgaya “aquesta no és una titulació més de la Facultat, sinó que culmina la nostra vocació internacionalitzadora en tots els estudis que s’hi imparteixen”. Alhora, afegeix el degà, “suposa formar persones expertes en la dimensió internacional que moltes professions han de tenir presents”. I conclou: “Completa el cercle en una facultat pensada perquè els mons de l'empresa i de la comunicació interaccionin de manera positiva”.
Un gran ventall de sortides professionals
En un món globalitzat com l’actual, el grau en Global Studies “permet adquirir uns coneixements per adaptar-se a un gran ventall de rols i tasques diferents, i obtenir la perspectiva i les habilitats necessàries per liderar i gestionar projectes i equips en molts àmbits”, assenyala Cristina Fernández.
Així, els graduats en Global Studies poden trobar oportunitats de treball en institucions o empreses internacionals (les Nacions Unides, la Unió Europea...), on ocupar càrrecs en àrees com la diplomàcia, les relacions internacionals, la gestió de projectes i el desenvolupament internacional. També, en organitzacions no governamentals (ONG), desenvolupant-hi rols de recerca, gestió de programes i comunicació, com també en institucions o empreses que operen en l’àmbit internacional. Una altra possible sortida laboral és la recerca i la docència. A més d'aquests àmbits, els graduats en Global Studies també poden trobar oportunitats en àmbits com la consultoria en estratègia internacional, el periodisme internacional, la gestió cultural i el comerç internacional.
En aquest sentit, els graduats estaran preparats per desenvolupar tasques com: la direcció de Projectes Internacionals, de Recursos Humans Internacionals, de Comunicació Global, de Comerç Internacional o d’ONG, o esdevenir experts en Polítiques Públiques Globals o en Desenvolupament Sostenible, o analistes de riscos globals, entre altres. “Aquesta formació proporciona una base sòlida per abordar els reptes i les oportunitats del món globalitzat actual”, conclou Fernández.
Notícies
Un projecte europeu coordinat per la UVic-UCC estudiarà com millorar l’atenció a la incontinència urinària a les residències de gent gran
La incontinència urinària afecta més de 55 milions de persones a tot Europa. A les residències de gent gran la pateixen més del 60-75 % dels residents. Considerada tradicionalment com una síndrome geriàtrica, repercuteix en la qualitat de vida (física, emocional i social) de les...
Ángel Honrado, CEO de l’empresa We Do, guanya el “Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència”, que s'ha fet avui a la UVic-UCC dins la Setmana de la Ciència
Ángel Honrado, CEO i project manager de l’empresa We Do, amb un monòleg sobre el virus del Papil·loma Humà (VPH), ha guanyat la sisena edició del “Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència”, que ha tingut lloc aquest matí al Paranimf de la Universitat...
Dos estudiants de Multimèdia. Aplicacions i Videojocs de la UVic-UCC, guardonats als Premis Ludi 2024
Unai Estavillo i Montserrat Estivill, estudiants del grau en Multimèdia. Aplicacions i Videojocs de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), i Natàlia Pérez, del Centre d'Estudis Politècnics, van ser guardonats ahir en els Premis Ludi 2024, que impulsa 3Cat, un certamen...
Eva Baltasar: “Valoro la pau que em dona escriure el que vull, agradi o no agradi”
L’escriptora Eva Baltasar va cloure ahir el primer cicle de Conferències al Paranimf, dedicat a “Dones i literatura”. Acompanyada de la llibretera i periodista Marta Simon, la primera autora en llengua catalana que ha arribat a finalista al prestigiós premi International Booker Prize amb la...