La UVic oferirà dos nous màsters universitaris el curs que ve, un d’alimentació i sostenibilitat, i l’altre de pràctiques artístiques accessibles
La UVic oferirà el pròxim curs 2022-2023 dos nous màsters universitaris, que s’afegiran a la seva oferta d’estudis de segon cicle. Es tracta del màster universitari en Alimentació i Sostenibilitat, adscrit a la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, i el màster universitari en Aplicació de Pràctiques Artístiques Accessibles, vinculat a la Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia. Entre les principals novetats de formació contínua, impartirà un màster en Humanitats Mèdiques, com a títol propi, i una versió actualitzada del seu MBA que, amb el títol Executive Master in Business Administration, està especialment pensat per a una nova generació de líders i persones directives en un món hiperdigitalitzat.
Alimentació i Sostenibilitat
Després de dues dècades impartint els estudis en Nutrició Humana i Dietètica, el nou màster en Alimentació i Sostenibilitat vol donar resposta als reptes alimentaris que afronta la humanitat en un context de creixement constant de la població, de malnutrició en tots els seus vessants i de degradació de l’entorn i dels recursos naturals. En aquest sentit, formarà professionals amb una alta comprensió dels sistemes alimentaris, que puguin contribuir al desenvolupament d’estratègies alimentàries i nutricionals saludables, sostenibles, amb visió global, poblacional i individual, i com a eina preventiva per mantenir la salut humana del planeta. El màster s’oferirà en format online i híbrid, en les llengües catalana i castellana, i permetrà l’accés als estudis de doctorat.
La coordinadora d’aquest màster, Míriam Torres, assegura que “proveir una dieta saludable per a tota la població sense sobreexplotar els recursos naturals i garantir la seguretat alimentària és un dels principals desafiaments que tenim com a societat” i per això “els professionals del futur hauran d’aplicar estratègies tant en l’àmbit de producció com de consum, que seran fonamentals per assegurar la salut i la qualitat de vida tant de l’ésser humà com del planeta a mitjà termini”.
Pràctiques Artístiques Accessibles
L’altra novetat del curs vinent, el màster en Aplicació de Pràctiques Artístiques Accessibles, s’alinea amb l’Agenda 2030 de Nacions Unides i els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), ja que posa el focus en l’atenció a la diversitat, la igualtat d’oportunitats i la no segregació. “En aquest context, en què les arts es postulen tradicionalment com un producte només a l’abast de pocs, generant una bretxa entre els que les practiquen i els que les consumeixen, calen professionals capaços de gestionar experiències artístiques participatives que siguin accessibles a tota la ciutadania” afirma Lluís Solé, coordinador del nou màster. Per això, la nova oferta formativa prepararà professionals competents en fer de les arts experiències actives i amb voluntat transformadora “que contemplin l’accés universal, la inclusió, la igualtat d’oportunitats, el benestar personal i la participació activa de la ciutadania, entre altres aspectes”.
L'Orquestra Inclusiva de la UVic representa un bon exemple de com un plantejament des d'enfocaments accessibles permet l'accés, el progrés, la participació i benestar de tots aquells participants que volen formar-ne part. Tal com diu Solé, “l’objectiu del màster no és formar en l'excel·lència artística, sinó proveir les competències necessàries per a l'aplicació d'aquelles pràctiques artístiques que permetin la participació àmplia de totes i tots”.
El màster s’adreça a persones titulades en Belles Arts, Història de l’Art, i també amb estudis superiors de música, dansa i teatre o provinents del món de l’educació. Per altra banda, el màster obre les portes a la recerca i a la transferència de coneixement en l’àmbit artístic. S’impartirà en format semipresencial, concentrant la presencialitat a la primera quinzena de juliol, i en llengua catalana, castellana i anglesa.
Nova oferta en títols propis
La UVic també oferirà diverses novetats en l’àmbit dels títols propis, entre els quals el màster en Humanitats Mèdiques, un nou programa que vol presentar les àrees comunes entre les disciplines de la medicina i les humanitats, a través d'una anàlisi de les relacions entre ambdues al llarg del temps. S'oferirà en format semipresencial amb estades de dues setmanes a Vic/Barcelona i dues més a Arezzo/Florència. Serà impartit per professorat de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i de la Università degli Studi di Siena.
Finalment, també es presenta com a novetat l’Executive Master in Business Administration (EMBA). Es tracta d’una versió actualitzada de l’MBA impartit per la UVic-UCC des de 2014, pensat per a una nova generació de líders i personal directiu amb noves necessitats i en un entorn d’hiperdigitalització.
L’objectiu del programa és formar perfils professionals d'excel·lència, que siguin competitius en els mercats locals i globals. Que tinguin habilitats directives, de lideratge, de comunicació, de presa de decisions i innovació, i que puguin donar resposta creativament als reptes que planteja un món laboral i empresarial dinàmic, canviant i globalitzat.
El màster té una metodologia basada en l’experiència i en el treball vivencial i col·laboratiu. La versió 100% online inclou classes magistrals mensuals en línia impartides per professionals de prestigi reconegut, trobades de seguiment sincròniques i treball en xarxa amb els docents i els companys de promoció, així com un pla individualitzat de mentoratge empresarial. D'altra banda, el màster també ofereix la possibilitat de fer una actualització amb classes magistrals, sessions basades en l’experiència i activitats de teambuilding en format presencial a Vic.
L’EMBA és una aposta de la Facultat d’Empresa i Comunicació, i compta amb la col·laboració d’empreses i institucions nacionals i internacionals.
Notícies
El CEEAF assessorarà tres entitats de voleibol en preparació física i prevenció de lesions
El Centre d’Estudis en Esports i Activitat Física (CEEAF) de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) desenvoluparà estratègies de preparació física, prevenció de lesions i millora del rendiment esportiu amb tres entitats de l’àmbit del voleibol: la Federació Catalana de Voleibol...
Un estudi sobre la incorporació de microalgues en la dieta humana rep el premi Vicenç Fisas de la Fundació La Farga
Un estudi sobre la incorporació de microalgues a la dieta humana ha merescut el Premi Vicenç Fisas que concedeix anualment la Fundació La Farga. L’autora, Maria Gayà i Rosselló, estudiant de Biotecnologia a la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries de la Universitat de Vic...
Jordi Gené protagonitza la segona sessió dels Growth Mornings parlant sobre els paral·lelismes entre l’empresa i l’automobilisme
Amb l’objectiu d'aprofundir en els factors clau que marquen la diferència entre competir i guanyar, Jordi Gené ha protagonitzat la segona edició dels Growth Mornings, les píndoles informatives matinals organitzades per l’Escola de Postgrau de la UVic. En aquesta sessió formativa dirigida a empresaris i...
El projecte SONAR del CEEAF, reconegut com a iniciativa emergent als Guardons de l’Esport 2024
El projecte SONAR, desenvolupat pel Centre d’Estudis en Esport i Activitat Física (CEEAF) de la UVic-UCC, ha estat reconegut com a projecte emergent als Guardons de l’Esport 2024, lliurats per la Fundació Catalana per a l’Esport. Aquest projecte, que promou la prevenció de...