La Universitat d’Estiu de la UVic-UCC passa a ser virtual i posposa un any la commemoració del seu 25è aniversari
La Universitat d’Estiu de la UVic-UCC, que enguany havia de celebrar la seva 25a edició amb un seguit d’activitats programades expressament per aquesta efemèride, ha hagut de reformular la seva oferta i passar-la, en la mesura del possible, al format virtual. “Tot i així, hem volgut mantenir "la marca" d'Universitat d'Estiu per aglutinar aquelles activitats ja programades per a aquesta edició i que s'han pogut reconvertir a activitats totalment online, i per a tots aquells nous cursos que ja s’han programat en aquest nou format”, afirma l’adjunt al Vicerectorat d’Ordenació Acadèmica per a la Formació Contínua, Josep Ayats.
L’oferta de la Universitat d’Estiu d’enguany oferirà cursos de formació i seminaris virtuals repartits en quatre àmbits temàtics, a més de la Plataforma Cultural i de l’oferta de cursos d’idiomes “comprimits” en anglès, francès, espanyol i alemany de l’Escola d’idiomes, de 50 hores i també en format online.
Salut i Benestar Social
En l’àmbit de la Salut i Benestar Social, s’oferiran els cursos ‘Elaboració de documents ofimàtics accessibles’ (15-22 juny); ‘Els oblits de la maternitat. Quin paper hi juga la psicologia perinatal?’ (30 juny- 2 juliol); ‘Sexualitat i infància’ (3 juliol); ‘Els trastorns i les patologies motrius més freqüents en la infància’ (10-11 juliol); i ‘Mobilització i desplaçament segur en els serveis d’atenció sanitària i sociosanitària’ (11 i 12 de juny). També hi haurà el cicle de webinars ‘Bioètica en la societat post-covid’, organitzat per la Càtedra Bioètica i Fundació Grífols sobre ’Aïllament, mort i dol durant la crisi sanitària’ a càrrec de Begoña Roman (30 de juny); ‘Vigilància, control de dades i salut davant l’amenaça de la Covid-19’ amb Pablo Hernando (1 de juliol) i ‘Professionals sanitaris: el seu rol durant la pandèmia’ amb Bernabé Robles (2 de juliol).
Ciències i tecnologia - Empresa i emprenedoria
Pel que fa a l’àmbit de la ciència, la tecnologia i les enginyeries, s’ha programat un curs sobre ‘Tecnologies disruptives de fabricació 4.0’ (19 juny a 11 juliol); i un altre d’ ‘Introducció a les principals tecnologies d’elaboració de formatges al Lluçanès’ (20 a 22 de juliol), mentre que en l’àmbit de l’empresa i l’emprenedoria, es farà el curs sobre ‘Com emprendre un projecte innovador amb èxit’ (6 al 20 juliol); ‘Personal branding strategy’ (9 al 31 juliol) i el cicle de webinars de la Facultat d’Empresa i Comunicació sobre ‘La nova normalitat l’endemà de la Covid-19’, que ja va començar amb la presència d’Antón Costas (2 juny), Antoni Bassas ( 9 juny), Oriol Amat (16 juny) i Josep Ramoneda (23 juny).
Eduació i Societat
Per últim, en l’àmbit d’educació i societat es farà una sessió divulgativa sobre ‘Heretgia i ortodòxia a l’Edat Mitjana’ (25 juny) com a tastet de la IX Jornada sobre Art i Cultura Religiosa a Catalunya que es farà l’any que ve; i els cursos ‘El teu ritme personal’ (29 juny); ‘A la meva aula hi ha bullying. Què faig?’ (1 i 2 de juliol); ‘Detecció i intervenció de la dislèxia i la discalcúlia’ (3 i 4 de juliol); ‘Com fer l'acompanyament emocional als infants i als joves? Eines pràctiques per als docents davant el retrobament educatiu’ (22 juny a 10 juliol); ‘L'etapa de 0-6 Anys. De la reflexió a l'acció’ ( 26 de juny a 10 juliol); i ‘Ensenyar des de casa (29 juny a 7 juliol). I els seminaris en línia organitzats pel CIFE ‘La inclusió com a eina de transformació educativa en clau d'equitat’ (11 de juny) i ‘La inclusió com a eina de transformació educativa en clau d'equitat’ (18 de juny).
Plataforma cultural
Fora de l’oferta formativa i dins la Plataforma cultural, una part de les activitats giraran al voltant de la VII Jornades Horitzó Àsia, que constaran de l’exposició ‘Nepal amb Indira Ranamagar’, del 4 al 14 de juliol al vestíbul de la Torre dels Frares, i la conferència ‘Precarietat, Revolució Cultural i Rock and roll. La representació de la joventut en el cinema xinès’, que tindrà lloc el 9 de juliol a les 18h a Casa Convalescència. El projecte Horitzó Àsia va ser creat amb la finalitat de potenciar estratègies de relació amb el continent asiàtic que poguessin afavorir el desenvolupament econòmic, social, educatiu i cultural de la ciutat i el territori. També s’inclou dins el programa la 17a edició del Festival Nits de Cinema Oriental (23-26 juliol) i la 5a edició d’activitats dels Centres Cívics i el Festival Nits de cinema oriental (5-19 juliol). Totes aquestes activitats tindran l’aforament limitat.
Per altra banda, està previst per al dia 23 de juny a les 11.30h el concert “Música de poetes”, organitzat des de la Xarxa Vives d’Universitats i transmès pel canal d’Instagram Live de la UVic (@uvic_ucc).
El 25è aniversari es celebrarà l’any vinent
La majoria de les activitats presencials, entre elles l’acte d’inauguració que havia de ser l’acte central de la commemoració del primer quart de segle de la Universitat d’Estiu, es posposaran un any, a l’espera de poder-les celebrar amb el màxim de normalitat i lluïment. També quedarà posposat l’homenatge a la productora i directora de cinema Isona Passola, que a la dècada dels 80 va ser professora de l’Escola Universitària de Mestres d'Osona. Una altra de les activitats cancel·lades i que formaven part d’aquesta commemoració era el cicle de conferències “Dones de Ciència”, en què diverses investigadores rellevants de la UVic-UCC divulgaven les seva recerca a diferents ciutats del territori.
La Universitat d'Estiu de la UVic-UCC va néixer el 1996 per desplegar la formació universitària més enllà de les seves parets i obrir-la a públics nous, sobretot a professionals en actiu que requerien coneixements específics i actualitzats o estudiants universitaris, de la UVic-UCC o d’altres universitats, que volien ampliar les seves experteses. Actualment la Universitat d’Estiu és un projecte transversal i divers acadèmicament, amb una implicació territorial molt important.
Notícies
Ángel Honrado, CEO de l’empresa We Do, guanya el “Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència”, celebrat avui a la UVic-UCC dins la Setmana de la Ciència
Ángel Honrado, CEO i project manager de l’empresa We Do, amb un monòleg sobre el Virus del Papil·loma Humà (VPH), ha guanyat la sisena edició del “Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència”, celebrada aquest matí al Paranimf de la Universitat de Vic -...
Tres estudiants de Multimèdia. Aplicacions i Videojocs de la UVic-UCC, guardonats als Premis Ludi 2024
Unai Estavillo, Natàlia Pérez i Montserrat Estivill, estudiants del grau en Multimèdia. Aplicacions i Videojocs de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), van estat guardonats ahir en els Premis Ludi 2024, que impulsa 3Cat, un certamen que reconeix el talent jove...
Eva Baltasar: “Valoro la pau que em dona escriure el que vull, agradi o no agradi”
L’escriptora Eva Baltasar va cloure ahir el primer cicle de Conferències al Paranimf, dedicat a “Dones i literatura”. Acompanyada de la llibretera i periodista Marta Simon, la primera autora en llengua catalana que ha arribat a finalista al prestigiós premi International Booker Prize amb la...
La Xarxa Vives aprova col·laborar amb Escola Valenciana en la reconstrucció dels centres educatius afectats per la DANA, en una reunió a la UVic-UCC
La seu del rectorat de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha acollit aquest dimecres la reunió de la Comissió Permanent de la Xarxa Vives d’Universitats. La trobada ha reunit els representants de les 22 universitats membres i ha estat encapçalada...