Vés al contingut

La Universitat d’Estiu de la UVic-UCC passa a ser virtual i posposa un any la commemoració del seu 25è aniversari

UEV 2020

La Universitat d’Estiu de la UVic-UCC passa a ser virtual i posposa un any la commemoració del seu 25è aniversari

La Universitat d’Estiu de la UVic-UCC, que enguany havia de celebrar la seva 25a edició amb un seguit d’activitats programades expressament per aquesta efemèride, ha hagut de reformular la seva oferta i passar-la, en la mesura del possible, al format virtual. “Tot i així, hem volgut mantenir "la marca" d'Universitat d'Estiu per aglutinar aquelles activitats ja programades per a aquesta edició i que s'han pogut reconvertir a activitats totalment online, i per a tots aquells nous cursos que ja s’han programat en aquest nou format”, afirma l’adjunt al Vicerectorat d’Ordenació Acadèmica per a la Formació Contínua, Josep Ayats.

L’oferta de la Universitat d’Estiu d’enguany oferirà cursos de formació i seminaris virtuals repartits en quatre àmbits temàtics, a més de la Plataforma Cultural i de l’oferta de cursos d’idiomes “comprimits” en anglès, francès, espanyol i alemany de l’Escola d’idiomes, de 50 hores i també en format online.

Salut i Benestar Social

En l’àmbit de la Salut i Benestar Social, s’oferiran els cursos ‘Elaboració de documents ofimàtics accessibles’ (15-22 juny); ‘Els oblits de la maternitat. Quin paper hi juga la psicologia perinatal?’ (30 juny- 2 juliol); ‘Sexualitat i infància’ (3 juliol); ‘Els trastorns i les patologies motrius més freqüents en la infància’ (10-11 juliol); i ‘Mobilització i desplaçament segur en els serveis d’atenció sanitària i sociosanitària’ (11 i 12 de juny). També hi haurà el cicle de webinars ‘Bioètica en la societat post-covid’, organitzat per la Càtedra Bioètica i Fundació Grífols sobre ’Aïllament, mort i dol durant la crisi sanitària’ a càrrec de Begoña Roman (30 de juny); ‘Vigilància, control de dades i salut davant l’amenaça de la Covid-19’ amb Pablo Hernando (1 de juliol) i ‘Professionals sanitaris: el seu rol durant la pandèmia’ amb Bernabé Robles (2 de juliol).

Ciències i tecnologia - Empresa i emprenedoria

Pel que fa a l’àmbit de la ciència, la tecnologia i les enginyeries, s’ha programat un curs sobre ‘Tecnologies disruptives de fabricació 4.0’ (19 juny a 11 juliol); i un altre d’ ‘Introducció a les principals tecnologies d’elaboració de formatges al Lluçanès’ (20 a 22 de juliol), mentre que en l’àmbit de l’empresa i l’emprenedoria, es farà el curs sobre ‘Com emprendre un projecte innovador amb èxit’ (6 al 20 juliol); ‘Personal branding strategy’ (9 al 31 juliol) i el cicle de webinars de la Facultat d’Empresa i Comunicació sobre ‘La nova normalitat l’endemà de la Covid-19’, que ja va començar amb la presència d’Antón Costas (2 juny), Antoni Bassas ( 9 juny), Oriol Amat (16 juny) i Josep Ramoneda (23 juny).

Eduació i Societat

Per últim, en l’àmbit d’educació i societat es farà una sessió divulgativa sobre ‘Heretgia i ortodòxia a l’Edat Mitjana’ (25 juny) com a tastet de la IX Jornada sobre Art i Cultura Religiosa a Catalunya que es farà l’any que ve; i els cursos ‘El teu ritme personal’ (29 juny); ‘A la meva aula hi ha bullying. Què faig?’ (1 i 2 de juliol); ‘Detecció i intervenció de la dislèxia i la discalcúlia’ (3 i 4 de juliol); ‘Com fer l'acompanyament emocional als infants i als joves? Eines pràctiques per als docents davant el retrobament educatiu’ (22 juny a 10 juliol); ‘L'etapa de 0-6 Anys. De la reflexió a l'acció’ ( 26 de juny a 10 juliol); i ‘Ensenyar des de casa (29 juny a 7 juliol). I els seminaris en línia organitzats pel CIFE ‘La inclusió com a eina de transformació educativa en clau d'equitat’ (11 de juny) i ‘La inclusió com a eina de transformació educativa en clau d'equitat’ (18 de juny).

Plataforma cultural

Fora de l’oferta formativa i dins la Plataforma cultural, una part de les activitats giraran al voltant de la VII Jornades Horitzó Àsia, que constaran de l’exposició ‘Nepal amb Indira Ranamagar’, del 4 al 14 de juliol al vestíbul de la Torre dels Frares, i la conferència ‘Precarietat, Revolució Cultural i Rock and roll. La representació de la joventut en el cinema xinès’, que tindrà lloc el 9 de juliol a les 18h a Casa Convalescència. El projecte Horitzó Àsia va ser creat amb la finalitat de potenciar estratègies de relació amb el continent asiàtic que poguessin afavorir el desenvolupament econòmic, social, educatiu i cultural de la ciutat i el territori. També s’inclou dins el programa la 17a edició del Festival Nits de Cinema Oriental (23-26 juliol) i la 5a edició d’activitats dels Centres Cívics i el Festival Nits de cinema oriental (5-19 juliol). Totes aquestes activitats tindran l’aforament limitat.

Per altra banda, està previst per al dia 23 de juny a les 11.30h el concert “Música de poetes”, organitzat des de la Xarxa Vives d’Universitats i transmès pel canal d’Instagram Live de la UVic (@uvic_ucc).

El 25è aniversari es celebrarà l’any vinent
   
La majoria de les activitats presencials, entre elles l’acte d’inauguració que havia de ser l’acte central de la commemoració del primer quart de segle de la Universitat d’Estiu, es posposaran un any, a l’espera de poder-les celebrar amb el màxim de normalitat i lluïment. També quedarà posposat l’homenatge a la productora i directora de cinema Isona Passola, que a la dècada dels 80 va ser professora de l’Escola Universitària de Mestres d'Osona. Una altra de les activitats cancel·lades i que formaven part d’aquesta commemoració era el cicle de conferències “Dones de Ciència”, en què diverses investigadores rellevants de la UVic-UCC divulgaven les seva recerca a diferents ciutats del territori.

La Universitat d'Estiu de la UVic-UCC va néixer el 1996 per desplegar la formació universitària més enllà de les seves parets i obrir-la a públics nous, sobretot a professionals en actiu que requerien coneixements específics i actualitzats o estudiants universitaris, de la UVic-UCC o d’altres universitats, que volien ampliar les seves experteses. Actualment la Universitat d’Estiu és un projecte transversal i divers acadèmicament, amb una implicació territorial molt important.

Share in social networks:

Notícies

Josep Eladi Baños, rector de la UVic-UCC

El rector de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, Josep Eladi Baños, assumeix la presidència de la Xarxa Vives

El rector de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Josep Eladi Baños Díez, és el nou president de la Xarxa Vives d’Universitats. Baños pren el relleu del rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Daniel Crespo Artiaga, qui fins ara ocupava...

Acte de lliurament de premis tfg Innova

Alumnes de Nutrició Humana i Dietètica s’enduen quatre dels cinc premis TFG Innova Talent finançats per la Fundació Caixa d’Enginyers

 Aquest divendres va tenir lloc a la UVic l’acte de lliurament dels Premis TFG Innova-Talent UVic-UCC 2024, que finança la Fundació Caixa d’Enginyers amb una aportació de 3.700 euros. Aquests premis reconeixen els treballs de fi de grau (TFG) dels estudiants que opten per seguir...

Vic IDays edició 2023

La UVic-UCC acollirà els Vic i-Days 2024 sota el lema “Respirathon: innovar per respirar millor”

La tercera edició dels Vic i-Days tindrà lloc els pròxims dies 7 i 8 de novembre a la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Aquest hackathon o campionat europeu d’innovació en l’àmbit de la salut estarà dedicat...

La Biblioteca de la UVic actualitza la guia de citacions APA

La Biblioteca de la UVic actualitza la guia de citacions APA i inclou citacions d'IA i xarxes socials

La Biblioteca de la UVic ha actualitzat la Guia per elaborar citacions bibliogràfiques en format APA (7a edició) en català, basada en el Manual de publicacions de l'American Psychological Association (APA). El format APA de citació és un dels recomanats per la Biblioteca.Entre...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte