Vés al contingut

Jordi Baiget és el nou director general de la Fundació Universitària Balmes

Jordi Baiget, Josep Eladi Baños, Anna Erra i Josep Arimany

Jordi Baiget és el nou director general de la Fundació Universitària Balmes

Jordi Baiget i Cantons és, des d’aquest dimecres, el nou director general de la Fundació Universitària Balmes (FUBalmes). El seu nomenament l’ha fet efectiu el plenari del Patronat de la institució, reunit aquesta tarda, a proposta de la seva presidenta, Anna Erra. Des d’avui mateix, Baiget es posa al capdavant de la FUBalmes, l’entitat titular de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), una estructura federada que també engloba la Fundació Universitària del Bages, la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS) i la Fundació Privada Elisava, Estudis Universitaris. El nou director general pren el relleu de Joan Turró, que després d’onze anys, el mes de març passat va anunciar la seva jubilació.

Posteriorment al plenari del Patronat de la Fundació Universitària Balmes, ha tingut lloc una roda de premsa a la seu de la institució, la Casa de Convalescència del Campus Vic, en el transcurs de la qual també s’ha informat de l’aprovació, per part del mateix patronat, de la proposta de renovació del rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, per a un segon període de quatre anys.

El rector ha valorat el seu primer mandat iniciat el desembre del 2018 afirmant que “ha estat un període de molta feina, amb dificultats sobrevingudes com la pandèmia, en què he tingut recolzament sense cap tipus d’escletxa”. És per això que ha agraït el segon mandat, que li permetrà “acabar projectes ja començats i impulsar-ne de nous” i assolir objectius com ara “fer que la UVic-UCC esdevingui un referent català i europeu en qualitat de la docència”.  Ara caldrà superar dos tràmits més per a la seva renovació definitiva, a finals de juny: un claustre extraordinari de la comunitat universitària i un segon patronat.

Gran coneixedor de l’àmbit universitari

Anna Erra s’ha felicitat pel nomenament de Baiget i li ha donat la benvinguda a la FUBalmes i a la UVic-UCC. La presidenta i alcaldessa de Vic ha afirmat està “absolutament convençuda que Jordi Baiget farà una gran tasca al capdavant del projecte universitari de la Catalunya central” i n’ha explicat els motius: “compta amb un llarg bagatge en l’àmbit econòmic, al qual s’ha dedicat durant més de trenta anys, tant des de l’empresa privada, com des de la docència i la recerca universitàries, com des de l’administració pública”, ha dit Erra.

En la seva intervenció, la presidenta de la FUBalmes ha fet especial èmfasi en el fet que entre els anys 2016 i 2017 Baiget va ser conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Aquest càrrec, ha dit, “el fa un gran coneixedor de l’àmbit universitari, ja que entre altres competències va assumir les corresponents a universitats, qualitat del sistema universitari, foment de la recerca i innovació”. Erra també ha recordat que el seu mandat va coincidir amb un moment clau per a la UVic-UCC, l’assoliment de Facultat de Medicina i ha afirmat: “coneix molt bé el projecte de la nostra Universitat, tant pel que fa a reptes en docència i recerca com al model singular de governança, l’estructura federada i la implicació amb el territori, que ens caracteritzen”.  

Al mateix temps, ha explicat que el vincle de Baiget amb el món universitari ve de més lluny i implica impartir docència en diverses etapes de la seva vida professional i fer recerca, que també ha dut a terme des d’altres àmbits, com el de la política i l’administració pública, sempre en matèries lligades al món de l’economia i l’empresa, fet que “garanteix la seva idoneïtat per assumir la direcció general d’un projecte en expansió i amb complexitats com és el de la UVic-UCC”. 

Responsabilitat, il·lusió i compromís personal

En la seva intervenció, Jordi Baiget, ha agraït la confiança feta tant per part del patronat de la FUBalmes, que ha volgut personalitzar en Anna Erra i Josep Arimany, com per part del rector: “la seva experiència i continuïtat em faran de guiatge en els inicis de la nova etapa”. Una etapa que, ha dit, arriba marcada per la responsabilitat, la il·lusió i el compromís: “responsabilitat de substituir una persona, Joan Turró, que ha fet una gran tasca i que s’ha fet estimar”; “il·lusió de participar en un projecte singular, amb grans possibilitats, nascut fora de l’entorn metropolità, amb una governança diferent i que té una vocació i servei públics evidents”; i “compromís personal de fer-ho el millor possible i dedicar-hi tots els meus esforços”. “El primer que hem de fer amb un projecte que funciona i funciona bé, és procurar que no descarrili”, ha afirmat.

Per la seva banda, el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, ha donat la benvinguda a Jordi Baiget i s’ha mostrat content de poder treballar, en endavant, amb “una persona que té un ampli coneixement de l’àmbit universitari, i un bagatge i una expertesa importants en el de l’economia i l’empresa”. Baños s’ha mostrat convençut que la Direcció General “queda en bones mans per entomar els reptes de futur que ha d’assumir la institució” i que “la FUBalmes i l’acadèmia treballarem de costat i de manera coordinada per assolir-los”.

El regidor d’Universitat i Ciutat del Coneixement de l’Ajuntament de Vic, Josep Arimany, ha explicat que el nou director general “compleix amb escreix tots els requeriments per ocupar el càrrec: experiència en gestió, coneixement dels mons de l’empresa, la universitat i l’administració pública i bagatge en recerca”. 

Un extens bagatge en el sector econòmic i empresarial

Jordi Baiget és llicenciat en Ciències Econòmiques i amb estudis de postgrau en Anàlisi Econòmica per la Universitat Autònoma de Barcelona. Receptor d’una beca FPI (formació de personal investigador del CSIC (Consell Superior d’Investigacions Científiques)), ha publicat diversos treballs, estudis i articles relacionats amb l’economia catalana i el mercat de treball. En diferents etapes de la seva vida ha impartit docència universitària en l’àmbit de l’economia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i ha estat professor de diversos postgraus, el més recent de Promoció i Gestió dels Actius Locals, organitzat per la URV i l’ACM.

Des del 2017 ha estat director general de Sermetra, empresa dedicada a l’explotació, el manteniment i la gestió de la informació dels sistemes d’ajut a l’explotació i dels sistemes de venda i validació instal·lats als autobusos de transport públic col·lectiu de viatgers.

A més, actualment és membre del Consell d’Administració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i president de l’associació empresarial Àrea8, una agrupació d’empreses ubicades majoritàriament als polígons Pedrosa (l’Hospitalet de Llobregat) i de la Zona Franca per impulsar projectes conjunts en els àmbits de l’eficiència energètica, la mobilitat sostenible i la responsabilitat social corporativa. També coordina la Fundació de la Santa Creu, una entitat benèfica amb centres que acullen persones sense recursos, i amb risc d’exclusió i escoles taller de persones amb discapacitat a Barcelona i a Vigo. Del 2010 al 2016 va ser membre del Consell Rector de l’Institut Català de Finances (ICF) i des del 2018 és membre del Consell Assessor del Centre Tecnològic LEITAT.

Prèviament a posar-se al capdavant de la conselleria d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya (2016-2017), va ser secretari del Govern de la Generalitat de Catalunya (2012-2016), director general de Coordinació Interdepartamental del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya (2011-2012), responsable tècnic dels grups parlamentaris de CiU al Parlament de Catalunya i a les Corts Generals (2003-2010), secretari del Grup Parlamentari Català (CiU) a les Corts Generals (2001-2003), i assessor del Servei d’Estudis de CDC en aspectes econòmics, sectorials i socials (1991-2001).

Agraïment a Joan Turró

Tant en el patronat com en la roda de premsa, s’ha fet extensiu l’agraïment a Joan Turró, que deixa el càrrec de director general, per la tasca feta durant onze anys. Erra n’ha destacat “el compromís amb la institució, l’esforç diari i la defensa i estima del projecte” i li ha agraït “haver contribuir a consolidar la UVic-UCC fent possibles els acords federatius”. Josep Arimany n’ha destacat “la gran transformació del col·lectiu PAS de la Universitat, que ha liderat com a gestor” i la tasca feta al capdavant de Creacció com a conseller delegat, “un projecte del qual Osona gaudirà durant molts anys”. Josep Eladi Baños ha afirmat que, amb Turró al capdavant de la direcció general, “s’han viscut els anys de més moviment i més creixement de la Universitat”.

Share in social networks:

Notícies

Grup de

La Fundació Antiga Caixa Manlleu lliura ajuts per valor de 10.180 euros per fomentar la participació dels estudiants en la mobilitat internacional

La Fundació Antiga Caixa Manlleu (FACM) va lliurar ahir els ajuts a la mobilitat als estudiants de grau, màster i doctorat del Campus UVic de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) que han cursat un programa de mobilitat a l’estranger, sigui...

Una treballadora i una usuària dels serveis de la Fundació Sant Andreu Salut

La UVic-UCC i la Fundació Sant Andreu Salut signen un conveni de col·laboració

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), a través de la seva Càtedra de Cures Pal·liatives, i la Fundació Sant Andreu Salut (SAS), han signat un conveni marc de col·laboració amb l’objectiu de promoure relacions de caràcter acadèmic, científic i...

Concert de Festa Major de les orquestres Inclusiva de la UVic i Oberta de Centelles

Les orquestres Inclusiva de la UVic i Oberta de Centelles apleguen unes sis-centes persones en el concert de Festa Major

Unes sis-centes persones van omplir dimecres passat la plaça de la Catedral de Vic per assistir al concert de Festa Major de l’Orquestra Inclusiva de la UVic i l’Orquestra Oberta de Centelles, que va donar el tret de sortida als actes de la Festa Major...

Estudiants fent un mostreig

Els plàstics d’embalatge i les tovalloletes d’un sol ús són el contaminant més present als rius segons el projecte “Plastic Pirates”

Aquest és el tercer any que diferents escoles participen en el projecte de ciència ciutadana “Plastic Pirates”, que estudia els contaminants als rius des que es va implementar, l’any 2021, i que coordina el Centre Tecnològic BETA  de la Universitat de Vic - Universitat Central...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte