Vés al contingut

En marxa la nova programació de l’Ateneu de Vic amb conferències, debats filosòfics, presentacions de llibres i poesia

En marxa la nova programació de l’Ateneu de Vic amb conferències, debats filosòfics, presentacions de llibres i poesia

La programació del primer semestre de l’Ateneu de Vic ja està en marxa. El centre cultural vigatà va engegar, el passat mes de febrer, una sèrie d’actes que conformen la graella que acabarà pel juny. Aquesta oferta està programada conjuntament amb altres entitats culturals de la ciutat de Vic per tal d’apropar la cultura a tots els públics, i inclou conferències, debats filosòfics, presentacions de llibres i propostes poeticomusicals.

Aquesta setmana hi ha programades tres activitats. En primer lloc, dimecres comencen les conferències que conformen ‘El Cicle Sobre el Bé’, unes jornades de filosofia que reflexionen sobre la relació del Bé amb diferents aspectes quotidians. El cicle comptarà amb múltiples convidats i s’allargarà fins al juny amb conferències com ‘Bé i Política’, ‘Bé i Art’ o ‘El Bé metafísic’.

En segon lloc, el dijous 12, el cicle de tertúlies cinematogràfiques Microvisor farà una sessió en què Toni Mirabent analitzarà el contingut audiovisual d’un film i el posarà a debat.

En tercer lloc, el mateix dijous es farà la presentació del llibre Las muertes chiquitas. Un ensayo documental sobre los orgasmos, amb una conferència de l'autora, Mireia Sallarès. L'endemà divendres al Casino es projectarà la primera part de la pel·lícula del mateix títol amb presentació de l'autora, i el dissabte la segona part.

L’altra conferència que ofereix la programació de l’Ateneu és l’acte inaugural del FLIC, la 10a edició del Festival de literatura i arts infantil i juvenil, que tindrà lloc el 15 d’abril. L’acte comptarà amb la presència de l’escriptora i traductora Teresa Duran, que parlarà de l’escriptor, pedagog i periodista Gianni Rodari, acompanyada de la directora del FLIC, Magalí Homs, i de la professora emèrita de la UVic-UCC, M. Carme Bernal.

A la programació de l’Ateneu hi trobem, també, la conversa ‘FC Barcelona i la dificultat per ser un model de club únic o singular en un món global’ que, el 8 de maig, mantindran el periodista i doctor honoris causa per la UVic-UCC, Ramon Besa, i el director d’El 9 Nou, Agustí Danés. A finals del mateix mes, el 20 de maig, tindrà lloc el diàleg entre Mariona Lladonosa i Salvador Cardús a partir de la publicació del llibre Nosaltres els catalans. Del catalanisme catòlic al pujolisme, on s’estudien les diferents dimensions del discurs catalanista modern entre els anys 1954 i 1970.

Amb el recital ‘Poemes de revolta de Joan Brossa’, una proposta poeticomusical a partir d’una selecció de poemes de l’Antologia de poemes de revolta (1943-1978), de Joan Brossa, que se celebrarà el 20 de juny, és tancarà l’agenda del primer semestre de l’any a l’Ateneu de Vic.

Tota la programació de l’Ateneu, amb la informació detallada dels actes i activitats, es pot trobar en el següent enllaç.

Share in social networks:

Notícies

Aitor Piedra, Javier Peña i Joshua Colomar a l'acte de lliurament del premi Guardons de l'Esport 2024

El projecte SONAR del CEEAF, reconegut com a iniciativa emergent als Guardons de l’Esport 2024

El projecte SONAR, desenvolupat pel Centre d’Estudis en Esport i Activitat Física (CEEAF) de la UVic-UCC, ha estat reconegut com a projecte emergent als Guardons de l’Esport 2024, lliurats per la Fundació Catalana per a l’Esport. Aquest projecte, que promou la prevenció de...

Els congressos de salut mental tindran lloc aquesta setmana

La salut mental serà l’eix temàtic del 7è Congrés Storytelling i del III Congrés del grup de recerca ISaMBeS de la UVic-UCC, aquesta setmana

Dos esdeveniments al voltant de la salut mental tindran cita aquesta setmana, els dies 27 i 28 de novembre, al Paranimf de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC): la setena edició del congrés International Conference Storytelling Revisited i el III...

Un projecte de recerca de la UVic impulsa l'alfabetització mediàtica a través del videojoc ‘Data Defenders’

Un projecte de recerca de la UVic impulsa l'alfabetització mediàtica a través del videojoc ‘Data Defenders’

La UVic-UCC ha participat en el desenvolupament del videojoc Data Defenders, una eina educativa innovadora dissenyada per promoure l'alfabetització mediàtica entre els joves d'11 a 16 anys, finançada pel programa European Media and Information Fund (EMIF), que forma part del projecte de recerca internacional...

Meritxell Mondejar, Montserrat Vall i Anna Bonafont

Un llibre d'Anna Bonafont i Montserrat Vall recull l'evolució dels estudis d’Infermeria a Vic, que compleixen 50 anys

Anna Bonafont i Montserrat Vall van presentar ahir al Paranimf de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) el llibre Història dels estudis d’Infermeria a Vic, que deixa constància de l’evolució de la Infermeria al llarg de la història de la...

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte