Ampliant hortizons a la Xina
Una delegació de la UVic-UCC formada per la secretària general, el vicerector de Relacions Internacionals i Formació Contínua, el vicerector de Recerca i Transferència de Coneixement i la delegada per a la Cooperació Acadèmica amb Àsia va visitar, la setmana passada, tres universitats xineses (Guilin University of Technology, Changsha Normal University, Hunan University of Finance and Economics) i el Parc Tecnològic “Hi-Tech Development Zone” de Changsha.
El motiu de la visita era aprofundir en alguns aspectes de la col·laboració que hi ha entre la UVic-UCC i les tres universitats, i la UVic-UCC i el Parc tecnològic on la nostra institució, juntament amb Creacció, té una oficina des de fa poc més d’un any. La Changsha Normal University (CNU) està molt interessada a poder enviar estudiants per a un possible Màster Montessori en anglès. En aquests moments la Facultat d’Educació Traducció i Ciències Humanes està oferint aquest Màster en castellà, però ja està treballant en una línia en anglès que es podria començar a impartir el curs 2019-20. També van mostrar molt interès a fer cursos a mida sobre pedagogia Montessori a la UVic-UCC per a professorat de la CNU, així com per a directors d’escoles bressol i centres d’educació infantil de Xina. La FETCH està elaborant una proposta de curs que es podria portar a terme la propera primavera.
La Hunan University of Finance and Economics va mostrar interès en l’àmbit del màrqueting i a poder matricular professorat seu en el Doctorat en Economia, Dret i Empresa que ofereix la Facultat d’Empresa i Comunicació. La Guilin University of Technology també va mostrar interès en l’àmbit del màrqueting (ja sigui a nivell de grau i/o postgrau) i en la possibilitat de poder oferir als seus estudiants de doctorat cotuteles entre les dues universitats.
Totes tres universitats van demanar si la UVic-UCC podia enviar professorat a Xina per fer estades d’entre una i quatre setmanes, finançades pel govern xinès, sobretot dels àmbits d’empresa, tecnologia i educació.
Des de l’octubre d’aquest any, Anna Rodriguez Casadevall està treballant a l’oficina que s’utilitza dins de la Plataforma Internacional del Hi-Tech Development Zone per tal d’atendre de manera més àgil totes les col·laboracions acadèmiques que sorgeixin des de Xina, i en particular dins de la província de Hunan. Al mateix temps, el High-Tech Development Zone podria esdevenir una plataforma eficaç per implementar projectes de recerca i transferència de coneixements en aquella zona en temes de biomedicina, biotecnologia i sostenibilitat i medi ambient.