Acaba el projecte de Parelles dietètiques, que han portat a terme UVic i Osonament
Ahir es va fer la darrera sessió de l’activitat “Parelles dietètiques”, que han portat a terme, per segon any consecutiu, la UVic i Osonament. Es tracta d’un projecte d’aprenentatge-servei en què els alumnes de 3r curs del grau en Nutrició Humana i Dietètica han planificat i dinamitzat un projecte d’intervenció dietètica adreçat a les persones usuàries d’Osonament, dins el marc de l’assignatura “Dietoteràpia Aplicada I.
Per a Anna Vila, professora del Grau i coordinadora del projecte, “aquesta és una aposta clara que fa la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar per la innovació docent, que permet als estudiants poder treballar amb casos reals”, i afegeix que “el resultat és bo per a ambdues parts, i això fa pensar que el projecte tindrà continuïtat”.
En total hi han participat 16 parelles dietètiques formades per un estudiant i una persona usuària d’Osonament, que han tingut tres sessions de treball conjunt. La primera sessió va servir de presentació i per configurar l’historial, esbrinar els hàbits i gustos, i prendre les mesures antropomòrfiques. A la segona sessió, els estudiants hi van acudir amb una proposta de dieta, juntament amb consells pràctics i hàbits de salut. Al cap d’un mes, ahir va tenir lloc la tercera sessió que va servir per avaluar com ha anat la dieta i planificar-ne la continuïtat de cara el futur.
Per l’estudiant Cristina Prats, ”ha estat una experiència enriquidora, sobretot pel fet de poder atendre una persona que no coneixíem” i va afegirt que “veure com el que proposes pot anar bé a l’altra persona et reconforta i t’adones que fas la feina ben feta”. La seva parella dietètica, Carme Comas, afirmava que “m’ha anat molt bé, perquè m’ha ajudat a portar una dieta més equilibrada i m’ha permès perdre pes, he introduït alguns canvis en la meva alimentació, i en general em trobo millor”.
La promoció de la salut a través de l’alimentació és especialment rellevant ja que amb les patologies mentals solen aparèixer tota una sèrie de síndromes i comorbiditats associades a la pròpia malaltia o al seu tractament farmacològic, que s’associen sovint amb l’alimentació i els hàbits alimentaris.
Segons Mireia Vilamala, que en aquests moments està cursant un Doctorat Industrial sobre Nutrició a Osonament, “la participació activa dels usuaris en el seu pla terapèutic ha fet que se sentissin més motivats per portar a terme les recomanacions nutricionals proposades”.
Notícies
Ángel Honrado, CEO de l’empresa We Do, guanya el “Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència”, celebrat avui a la UVic-UCC dins la Setmana de la Ciència
Ángel Honrado, CEO i project manager de l’empresa We Do, amb un monòleg sobre el Virus del Papil·loma Humà (VPH), ha guanyat la sisena edició del “Concurs de Monòlegs del Club de la Ciència”, celebrada aquest matí al Paranimf de la Universitat de Vic -...
Tres estudiants de Multimèdia. Aplicacions i Videojocs de la UVic-UCC, guardonats als Premis Ludi 2024
Unai Estavillo, Natàlia Pérez i Montserrat Estivill, estudiants del grau en Multimèdia. Aplicacions i Videojocs de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), van estat guardonats ahir en els Premis Ludi 2024, que impulsa 3Cat, un certamen que reconeix el talent jove...
Eva Baltasar: “Valoro la pau que em dona escriure el que vull, agradi o no agradi”
L’escriptora Eva Baltasar va cloure ahir el primer cicle de Conferències al Paranimf, dedicat a “Dones i literatura”. Acompanyada de la llibretera i periodista Marta Simon, la primera autora en llengua catalana que ha arribat a finalista al prestigiós premi International Booker Prize amb la...
La Xarxa Vives aprova col·laborar amb Escola Valenciana en la reconstrucció dels centres educatius afectats per la DANA, en una reunió a la UVic-UCC
La seu del rectorat de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha acollit aquest dimecres la reunió de la Comissió Permanent de la Xarxa Vives d’Universitats. La trobada ha reunit els representants de les 22 universitats membres i ha estat encapçalada...