És important fer màrqueting de l'investigador, a més difusió més possibilitats de ser citats i reconeguts. Et recomanem que tinguis en compte dues iniciatives, crear-se un perfil d'investigador unificat i fer-se presents als repositoris i a la web social.
Major visibilitat amb un perfil d'investigador unificat
Disposar d'un perfil d'investigador té grans avantatges:
- Permet unificar el vostre nom
- Disposar d'una llista de publicacions
- Guardar cerques
- Personalitzar alertes de cites, publicacions
- Aconseguir una major visibilitat de la vostra activitat investigadora
- Localitzar possibles col·laboradors
- Distingir els focus geogràfics amb més impacte investigador en una disciplina
A la Comissió de Recerca del dia 22 d’octubre de 2013 s’acorda que tots els investigadors de la UVic-UCC s’hauran d’identificar a través de l’ORCID (Open Resercher and Contributor ID), un sistema internacional d’identificació independent que proporciona a l’investigador un codi d’autor únic i inequívoc que li permet distingir clarament la seva producció científica.
A més a més i de manera complementària també es pot crear a: Web of Science personal identifier (WoS) (My ResearcherID), Scopus (My settings) i Google Scholar (My Citations).
Pots posar-te en contacte amb la Biblioteca per a la gestió dels perfils d'investigador.
Major visibilitat dels articles: els repositoris i la web social
Et recomanem publicar en revistes d'accés obert sempre que us sigui possible i que arxivis una versió de la publicació en el repositori institucional RIUVIC tal i com recomana el document Política institucional de la Universitat de Vic per fomentar l'accés obert (aprovada pel Consell de Direcció de la UVic el 16 d'octubre de 2012)
Des de la Biblioteca també t' assessorarem de com fer-ho en repositoris temàtics com ara RECERCAT, Portal de la Recerca de Catalunya, MDX (Materials Docents en Xarxa) o TDX (Tesis doctorals en Xarxa).
També és recomanable ser usuari d'aquestes xarxes socials i portals d'internet per tal de compartir-hi coneixement i ser-hi presents:
- Fotografies: Flickr | Picassa
- Vídeo: Youtube | Vimeo
- Presentacions: Slideshare
- Xarxes socials generals: Facebook | Twitter
- Xarxes socials científiques: Mendeley (Elsevier) | Research Gate | Academia.edu
- Xarxes socials professionals: Linkedin