L’exposició s'emmarca en la Setmana Mundial de l’Alfabetització Mediàtica i Informacional de la UNESCO amb l’objectiu de promoure l’alfabetització mediàtica, fomentar el pensament crític i lluitar contra la desinformació. I alhora en el programa d’activitats que amb el títol de «La intel·ligència artificial a la UVic, més enllà del “hype”» s’organitzen de manera transversal a la UVic-UCC amb la participació de les facultats, l’Oficina de Gestió Cultural i la Biblioteca.
Com llegim en el mateix programa d’activitats “Des de la Universitat es vol acompanyar la incorporació d’aquestes eines basades en IA i dels conceptes que se’n deriven d’una manera crítica i solvent, i fomentar-ne els bons usos i la neutralitat tecnològica mesurant l’impacte social i el benestar que poden aportar, per tal que esdevinguin un vector d’enfortiment i arrelament de les tasques que tenim encomanades per la societat”.
L’impacte de tecnologies com la intel·ligència artificial o la nova generació de creadors de contingut digital en la producció i difusió de la informació és alhora una oportunitat i un risc. És fonamental treballar de manera conjunta per oferir a la comunitat universitària i al conjunt de la societat els recursos per identificar, avaluar i utilitzar la informació de manera responsable. Això ens hauria de permetre combatre la desinformació, lluitar contra les fake news i posar en relleu la informació de qualitat i el valor del periodisme. Tasques en les quals des de les facultats i la Biblioteca s’incideix directament.
Aquesta exposició treballa de manera explícita un o diversos Objectius de desenvolupament sostenible