Prous Institute aporta 20.000 euros a la UVic-UCC per fomentar la recerca
Aquest matí, Prous Institute for Biomedical Research (Prous Institute) ha signat un acord de col·laboració amb la UVic-UCC pel qual fa una aportació de 20.000 euros per impulsar projectes de recerca.
En un acte a l’Ajuntament de Vic, el rector de la UVic-UCC, Dr. Jordi Montaña, i el vicepresident de Prous Institute, Dr. Josep Prous, han rubricat aquest conveni, que té com a objectiu descobrir i desenvolupar medicaments més eficaços i segurs des d’una perspectiva global de les patologies i de les interaccions entre fàrmacs.
Segons Josep Prous, vicepresident de Recerca i Desenvolupament de Prous Institute, “som una empresa que aposta per la investigació bàsica que s’està fent en les universitats del nostre país, i més concretament en projectes basats en l’excel·lència científica enfocats a millorar les tecnologies de descobriment i desenvolupament de nous fàrmacs”. Afegeix que “la UVic-UCC té projectes molt innovadors en aquesta àrea, i és una de les raons clau per les quals hem decidit col·laborar amb la institució”.
Avui dia, la UVic-UCC té 25 grups de recerca i 10 càtedres que desenvolupen l’activitat investigadora, clarament orientada a generar coneixement i traslladar-lo a la societat. Durant la signatura, Jordi Montaña, rector de la UVic-UCC, ha mostrat la “màxima satisfacció per aquest acord que demostra la gran tasca i la bona recerca que s’està fent a la nostra universitat en l’àmbit de la salut”. Segons ha dit, “amb la docència i la recerca que impulsem estem preparats per acollir una Facultat de Medicina que ens permetrà fer un gran pas endavant”. Per Montaña, aquest conveni permet a la Universitat avançar en mecenatge i ha assegurat que “no serà l’últim conveni que signarem”.
El tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Dr. Josep Arimany, que ha presidit l’acte en delegació de la presidenta del Patronat i alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha manifestat l’agraïment del Patronat per la “signatura d’un conveni que demostra la confiança de Prous Institute amb una Universitat jove i amb vocació internacional”. De la seva banda, el vicerector de Recerca i Professorat, Jordi Villà, ha explicat que la recerca de la UVic-UCC viu un moment molt interessant en el qual “l’aposta per les persones i el talent ha permès aconseguir un creixement exponencial en els darrers anys”.
A partir d’aquest acord, que se suma a altres inversions de la companyia biotecnològica en la recerca procedent de l’àmbit acadèmic, la UVic-UCC reconeix Prous Institute com a protector dins el Pla de Patrocini i Mecenatge de la Fundació Universitària Balmes (FUB), entitat titular de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. El vicepresident de Recerca i Desenvolupament de la companyia biotecnològica podrà formar part del Consell de Mecenatge de la institució i assistir a totes les reunions d’aquest organisme.
Sobre Prous Institute
Fundada el 2007 com a spin off de Prous Science, Prous Institute és una companyia internacional amb seu a Barcelona i oficines a Tòquio (Japó) dedicada a la recerca biomèdica internacional per al descobriment de nous medicaments en càncer, malalties neurodegeneratives i diabetis. La companyia és líder mundial en el desenvolupament de sistemes informàtics aplicables a R+D, amb una experiència de més de 50 anys, que permeten analitzar enormes volums d’informació sobre estudis fets arreu del món per avançar en la recerca de malalties i de nous tractaments. Actualment, Prous Institute té acords de col·laboració amb agències reguladores, institucions acadèmiques i companyies farmacèutiques i biotecnològiques de tot el món.
Sobre la UVic-UCC
La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, nascuda de la iniciativa ciutadana i territorial, dóna continuïtat a una tradició universitària que es remunta a l’Edat Mitjana. De naturalesa pública i de gestió privada, desplega la seva activitat de servei públic en els àmbits de la docència, la recerca i la transferència de coneixement en les àrees que li són pròpies. La UVic-UCC està regida per la FUB, el Patronat de la qual està integrat per representants de 16 ajuntaments entre els quals hi ha Vic, Manresa, Granollers o Figueres, 3 patrons de la Generalitat de Catalunya, 14 patrons de la societat civil i 3 membres de la comunitat universitària. Aquest sistema propi de control públic i gestió privada facilita un model de governança eficient, responsable i àgil.
Notícies
Un projecte de recerca de la UVic impulsa l'alfabetització mediàtica a través del videojoc ‘Data Defenders’
La UVic-UCC ha participat en el desenvolupament del videojoc Data Defenders, una eina educativa innovadora dissenyada per promoure l'alfabetització mediàtica entre els joves d'11 a 16 anys, finançada pel programa European Media and Information Fund (EMIF), que forma part del projecte de recerca internacional...
Un llibre d'Anna Bonafont i Montserrat Vall recull l'evolució dels estudis d’Infermeria a Vic, que compleixen 50 anys
Anna Bonafont i Montserrat Vall van presentar ahir al Paranimf de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) el llibre Història dels estudis d’Infermeria a Vic, que deixa constància de l’evolució de la Infermeria al llarg de la història de la...
Projectes coliderats per quatre investigadores vinculades a la UVic-UCC obtenen finançament de La Marató 3Cat
Aquest dijous la Fundació 3Cat ha lliurat els diplomes als projectes que finançarà en el marc de La Marató 3cat 2023, dedicada a la “Salut sexual i reproductiva”. Entre els 26 projectes seleccionats, n'hi ha quatre que estan coliderats per investigadores que exerceixen docència o...
Un projecte europeu coordinat per la UVic-UCC estudiarà com millorar l’atenció a la incontinència urinària a les residències de gent gran
La incontinència urinària afecta més de 55 milions de persones a tot Europa. A les residències de gent gran la pateixen més del 60-75 % dels residents. Considerada tradicionalment com una síndrome geriàtrica, repercuteix en la qualitat de vida (física, emocional i social) de les...