La UVic s’adhereix a la setmana europea de la prevenció de residus amb un taller sobre el reaprofitament alimentari dirigit per la xef Ada Parellada adreçada a estudiants i treballadors de la Universitat. La cuinera, nascuda a Granollers, farà un taller en la qual posarà de manifest la problemàtica que genera el malbaratament d’aliments. Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, cada català llença quasi 35 quilos d’aliments cada any.
La classe està formada en 2 parts:
- En primer lloc es farà una explicació
- A continuació es cuinaran dues receptes que poden ajudar a reaprofitar alguns ingredients que tinguem a la nevera.
Es tracta d’una activitat que s’emmarca dins la setmana europea de la prevenció de residus que enguany se celebrarà del 19 al 27 de novembre i que ha estat organitzada per l’Àrea d’Infraestructures de la UVic amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i l’empresa Lavola.
Horari:
Dijous 24 de novembre de 17 a 19h
Lloc:
Laboratori del gust- Edifici B
Inscripcions i preu
Taller gratuït, inscripcions prèvies a : uhub@uvic.cat
Objectius
Lobjectiu del taller és minimitzar aquest desperdici alimentari. Les eines per aconseguir-ho són: una major planificació en la compra, l’ús d’una calculadora de racions o l’aprenentatge d’un receptari d’aprofitament. Unes propostes que es poden consultar al web http://somgentdeprofit.cat/.