Vés al contingut

Ajuts Erasmus+ Estudi KA171 (Xile) - FCSB

Ajuts Erasmus Estudi KA171

Vés a la llista d'ajuts

Quan se sol·licita una plaça de mobilitat internacional d'estudi dins del programa Erasmus+ Estudi KA171 - Xile (FCSB) s'està sol·licitant, per defecte, optar a un ajut Erasmus+ Estudi KA171. Per tant, no cal que l'estudiant faci cap tràmit addicional. Així doncs, la persona beneficiària d’una plaça de mobilitat en aquesta convocatòria és susceptible de gaudir de l’ajut Erasmus+. 

La Comissió de Beques Erasmus+ de la UVic-UCC, presidida pel Vicerectorat de Relacions Internacionals, i integrada per la Direcció de l’Àrea de Relacions Internacionals i la Unitat Outgoing i de Beques de l’Àrea de Relacions Internacionals, emetrà una resolució d’aquests ajuts Erasmus+. 

Aquesta resolució de l’adjudicació de l’ajut Erasmus+ estarà signada pel Vicerectorat de Relacions Internacionals i per la Direcció de l’Àrea de Relacions Internacionals i es farà pública en aquesta mateixa pàgina web.

La persona beneficiària rebrà l’import fixat en el Conveni de subvenció Erasmus, mitjançant transferència bancària, en dos terminis: 

  • Primer pagament: abans d’incorporar-se a la universitat de destí, per un import aproximat del 70% del total adjudicat. Per rebre el primer pagament, l’estudiant ha d’haver lliurat a l’Àrea de Relacions Internacionals la documentació requerida.
  • Segon pagament: un cop finalitzada la mobilitat, l’import restant (el 30% del total adjudicat, si no hi ha cap canvi de dates), s’abonarà quan l’alumne hagi tornat i aporti la documentació obligatòria de final d’estada a l’Àrea de Relacions Internacionals.

Els pagaments es faran el dia 15 i 30 de cada mes. Durant els períodes de tancament de la universitat, els pagaments que no hagin pogut ser tramesos amb anterioritat al tancament es realitzaran en el següent lot de pagaments.

L’import de l’ajut es farà efectiu al número de compte bancari que la persona beneficiària proporcioni per a tal efecte a l’Àrea de Relacions Internacionals.

En el cas que s’hagin abonat quantitats de forma indeguda, la persona beneficiària de l’ajut haurà de reintegrar la quantitat percebuda indegudament.

En cas d’estades amb període inferior a 60 dies (2 mesos), l’estudiant Erasmus+ haurà de tornar l'import íntegre de l'ajut econòmic rebut.

L’ajut Erasmus+ Estudi KA171 és compatible amb altres beques i ajuts públics o privats, a excepció d’aquell finançament provinent de fons europeus amb la mateixa finalitat.

Curs 2024/25

Els imports dels ajuts depenen del grup al qual pertany el país de la universitat de destinació i són els que s’estableixen en la Guia Erasmus+ vigent en el moment de l’adjudicació dels fons per part del SEPIE (Servicio Español para la Internacionalización de la Educación), organisme competent per a la gestió del programa Erasmus+ a Espanya.

Els imports per al curs 2024/2025 provindran del fons del projecte Erasmus+ 2023-1-ES01-KA171-HED-000132929

L’ajut té per objecte contribuir a cobrir, parcialment, les despeses associades a la mobilitat, mitjançant una dotació en concepte de despeses de viatge (quadre A) i una dotació en concepte de despeses de manutenció (quadre B), per un període màxim de tres (3) mesos, desglossats de la següent manera: 

  • a) Un ajut destinat a sufragar les despeses d’estada i manutenció: 700 € mensuals
  • b) Un ajut addicional per a cobrir despeses de viatge. La quantitat es calcula en funció de les bandes de distància establertes per la calculadora de distàncies en quilòmetres de la Unió Europea. 

    a) Suport individual (dotació en concepte d’estada i manutenció)

    Import destinats a l’estada i la manutenció al país de la institució de destinació

    Tercers països no associats al Programa de les regions 1-12 (Regió 10. Amèrica Llatina)

    Mobilitat sortint

    700 €

    b) Ajut de viatge (dotació fixa en concepte de viatge)

    Import destinats al desplaçament entre la institució d’origen i la institució de destinació

    Distància

    Desplaçament Estàndard

    8.000 km o més

    1.500 €

    Independentment de la durada de la mobilitat, el període màxim finançat serà de tres (3) mesos complets. L’import final de l’ajut es determina multiplicant el nombre de mesos complets finançats (3) per la dotació mensual detallada en la taula a) - Mobilitat sortint, i sumant-hi la dotació única en concepte de viatge de la taula b).

    En el cas que el període de l’estada sigui superior al període finançat per aquesta convocatòria, els dies addicionals es consideraran com un període de “beca zero”. 

  • Ajut addicional per a estudiants amb menys oportunitats:

Les quantitats detallades en el quadre anterior s’incrementaran en 250 €/mensuals addicionals (per la durada de l’estada i per un període màxim no superior a 3 mesos), pels estudiants amb menys oportunitats, és a dir, que es troben en alguna de les situacions següents: 

  1. Haver estat beneficiari d'una beca d'estudis de caràcter general del Ministeri d'Educació, Cultural i Esports per realitzar estudis universitaris i altres estudis superiors o d'una beca del Departament d'Educació, Política Lingüística i Cultura del País Basc, o d'una beca per a l'escolarització d'estudiants de nivells no universitaris concedida pel Departament d'Educació, Política Lingüsítica i Cultura del País Basc en el curs immediatament anterior al que es realitzarà la mobilitat.
  2. Tenir la condició de refugiat o amb dret a protecció subsidiària o haver presentat sol·licitud de protecció internacional a Espanya.
  3. Tenir acreditada una discapacitat amb un grau igual o superior al 33%.
  4. Risc d’exclusió social o emergència social: alumnes becats amb una beca UAT “Universitats a l’Abast de Tothom” matriculats a un grau oficial a la UVic-UCC del Campus UVic de la UVic-UCC. 

Els estudiants amb necessitats de suport a la inclusió poden sol·licitar que es cobreixi el 100% dels seus costos addicionals. Aquests costos addicionals poden ser per allotjament especial, transport, visites preparatòries i despeses dels acompanyants.

Els sol·licitants elegibles són:

  • estudiants amb una discapacitat certificada igual o superior al 33%, o
  • estudiants amb condicions físiques, mentals o relacionades amb la salut degudament acreditades, com ara malalties greus o cròniques, que dificultin la seva participació en la mobilitat

La sol·licitud dels costos addicionals ha de ser presentada pel sol·licitant, i comptar amb el suport de la UVic-UCC (cal comunicar-ho via instància a l’Àrea de Relacions Internacionals relin@uvic.cat). El finançament addicional estarà subjecte a l'aprovació de l'Agència Nacional Erasmus (SEPIE).

Totes les mobilitats que s’adscriguin en el programa Erasmus+, però que per motius pressupostaris no rebin finançament, seran considerades mobilitats amb Beca 0. De totes maneres, hauran de complir els requisits específics de la convocatòria corresponent i es regiran per les mateixes bases. Els dies de mobilitat realitzats dins el programa Erasmus+ amb beca 0 es restaran automàticament del còmput total (12 mesos) dels quals disposa l’estudiant durant el mateix cicle d’estudis (malgrat no haver obtingut cap tipus de beca).

Resolució Ajut Erasmus+ Estudi KA171

 CONVOCATÒRIA 2024/25 RESOLUCIÓ
Mobilitat 2n semestre, a partir de gener 2025Pendent

Trobareu més informació a:

El proyecto "Erasmus Estudio" está cofinanciado por el programa Erasmus+ de la Unión Europea. El contenido de esta página web es responsabilidad exclusiva de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) y ni la Comisión Europea, ni el Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE) son responsables del uso que pueda hacerse de la información aquí difundida.

Contacta amb nosaltres

Si tens algun dubte, tenim la resposta

Contacte