El CESS
Coordinació: Marina Geli
El Centre d'Estudis Sanitaris i Socials (CESS) té un caràcter interdisciplinari, transversal, intersectorial i interinstitucional. El CESS aglutina i coordina la divulgació, la formació, la recerca i la transferència de coneixement en l'àmbit dels serveis socials, sociosanitaris i de la salut.
Té per objectiu millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones a través del desenvolupament de projectes d'alt impacte social de cooperació intra i interuniversitària i la consolidació d'aliances amb organitzacions i/o institucions dels sectors implicats, a nivell local, nacional i internacional.
Càtedres, Grups de Recerca i serveis vinculats al CESS
El CESS coordina l'activitat de les Càtedres de: Bioètica, Cures Pal·liatives, Educació Mèdica, Salut Mental, Salut i Població (CASAL), Serveis Socials, Simulació i Seguretat del Pacient, Malalties Infeccioses i Immunitat, TIC Salut Social i també dels Grups de Recerca: Cronicitat de la Catalunya Central (C3RG), Digital Care, Esport i Activitat Física (GREAF), Innovació en salut mental i benestar social (ISaMBeS), Reparació i Regeneració Tissular (TR2Lab), Methodology, Methods, Models and Health and Social Outcomes (M3O), Innovació Transformativa i Simulació (GRITS) UManresa i Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4Health) UManresa.
Tots els grups de Recerca del CESS, menys el Digital Care, formen part de l' Institut de Recerca i Innovació en Ciències de la Vida i de la Salut de la Catalunya Central (IRIS-CC).
Els dos serveis vinculats al CESS són el DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials i el SÍRIUS VIC Centre per a l'Autonomia Personal.
El CESS també és membre del Clúster de Salut Mental de Catalunya, associació d’institucions, empreses i entitats del sector, que ofereix a les persones que pateixen malalties mentals i a les seves famílies un espai on convergeixin la investigació, l’ensenyament i el guariment d’aquestes patologies.
La Càtedra de Bioètica Fundació Grífols neix amb la missió de generar, difondre i transferir coneixement sobre les diferents àrees d'estudi de la bioètica i aprofundir en les qüestions ètiques que constantment plantegen les ciències de la vida i de la salut.
Està vinculada a la Fundació Víctor Grífols i Lucas i a la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya.
Té com a missió generar i difondre coneixement sobre l'atenció integral pal·liativa, i transferir a la pràctica assistencial el coneixement i a les organitzacions la millora de la qualitat d'atenció de persones amb malalties avançades, amb perspectiva poblacional, comunitària i de salut pública, desenvolupant aspectes d'innovació conceptual i metodològica.
És una iniciativa de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) i de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, i una branca del Centre Qualy / Centre col·laborador de l'OMS per a programes públics de cures pal·liatives.
Té l'objectiu de potenciar la promoció social i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania de Catalunya, impulsant la formació, la recerca i la innovació en l'àmbit dels serveis socials, en col·laboració amb els diferents agents del Sistema Català de Serveis Socials.
És una iniciativa del Departament de Drets Socials i Inclusió i de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya.
Té com a missió generar, difondre i transferir coneixement sobre les diferents àrees d’estudi de l’educació mèdica, per tal de poder ser emprades en diversos entorns educatius de salut. La Càtedra té com a objectiu addicional col·laborar amb altres entitats de l'entorn territorial per a promoure projectes, iniciatives de recerca i activitats formatives.
És una iniciativa de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS) amb la Fundació Universitària Balmes (FUB).
Té com a missió generar, difondre i transferir coneixement sobre les diferents àrees d’estudi per tal d’ajudar a la implementació en els àmbits sanitaris i socials d’aquest coneixement, en la Promoció de la Salut Mental, la Prevenció, i l’Atenció i Assistència. La Càtedra té com a objectiu addicional col·laborar amb altres entitats de l'entorn territorial nacional i internacional per a promoure projectes i iniciatives de recerca i polítiques d'actuació, tenint una especial vinculació amb el grup de recerca Salut Mental i Innovació Social (SaMIS) i el Clúster de Salut Mental de Catalunya.
És una iniciativa de la Fundació Privada Althaia Xarxa Assistencial Universitària de Manresa amb la Fundació Universitària Balmes (FUB) i la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS).
Té com a missió generar, difondre i transferir coneixement sobre les diferents àrees d’estudi contribuint en la millora i la qualitat de vida de la població mitjançant el coneixement de les malalties cròniques i aprofundir en la recerca i prevenció de les malalties cròniques, amb la participació de la societat i els professionals del sistema sanitari. La Càtedra té com a objectiu addicional col·laborar amb altres entitats de l'entorn territorial per a promoure projectes i iniciatives de recerca i polítiques d'actuació.
És una iniciativa de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS) amb la Fundació Universitària Balmes (FUB) i la Fundació Universitària Bages (FUBages)
Té com a missió generar, difondre i transferir coneixement sobre les diferents àrees d’estudi de la seguretat del pacient, mitjançant l’ús de la simulació i de la innovació docent, en tots els àmbits assistencials, per a la millora de la pràctica clínica i l’atenció integral i avançada dels pacients. La Càtedra té com a objectiu addicional col·laborar amb altres entitats de l'entorn territorial per a promoure projectes i iniciatives de recerca i polítiques d'actuació. Així com, col·laborar amb el grup de recerca Simulació i Seguretat del Pacient i l’Escola de Doctorat de la UVIC-UCC.
És una iniciativa de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS) amb la Fundació Universitària Balmes (FUB) i la Fundació Universitària Bages (FUBages).
L’octubre de 2013 la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) va signar un conveni amb la Fundació Lluita contra les Infeccions (antiga Fundació Lluita contra la Sida) i l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa per a la creació de la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades amb la finalitat d’impulsar la col·laboració científica entre les esmentades entitats.
La Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVic-UCC, dirigida pel doctor Bonaventura Clotet, canvia de nom el juny de 2019. L’executiva de la FUB aprova el nom de Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat per tal de que es vegin englobades totes les àrees d’activitat científica que la Càtedra desenvolupa.
La Càtedra TIC Salut Social va ser creada al desembre del 2013 per iniciativa de la Fundació TIC Salut Social i de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) amb la visió de donar servei i servir de punt de referència en la recerca en les TICs, la salut i el sistema social.
Centre de documentació de referència i agent dinamitzador de la difusió del coneixement dels serveis socials a l'entorn territorial de la Catalunya Central. Gestionat per la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, forma part de la xarxa de centres DIXIT del Departament de Drets Socials i Inclusió (amb seus a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona) que té l'objectiu d'establir un marc comú per a la promoció del coneixement i la creació de canals de participació dels professionals.
Centre de referència territorial destinat a promoure l'autonomia personal, la millora de l'accessibilitat i la comunicació per afavorir la integració social de les persones amb diversitat funcional de totes les edats. Forma part de la xarxa de serveis de centres de promoció de l'autonomia personal i accessibilitat de l'entorn impulsada pel Departament de Drets Socials i Inclusió.
Missió, objectius i activitats
Missió
- Fomentar la generació, aplicació i difusió del coneixement relacionat amb l'àmbit sanitari, sociosanitari i dels serveis socials.
- Promoure el desenvolupament i la participació en projectes tant d'àmbit local, com nacional o internacional, que permetin en última instància millorar l'eficiència i l'eficàcia dels serveis del Sistema Català de Serveis Socials i de Salut.
- Potenciar i donar visibilitat a totes les activitats de l'àmbit sociosanitari i social que sorgeixin de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya.
Objectiu
- Millorar el benestar i la qualitat de vida de la població a través del desenvolupament de projectes de cooperació intra i interuniversitària i la consolidació d'aliances amb organitzacions i/o institucions dels sectors implicats, a nivell local, nacional i internacional.
Activitats
El conjunt d'àrees del Centre d'Estudis Sanitaris i Socials desenvolupen les següents activitats:
- Formació per a professionals
- Projectes de recerca, estudis i assessoraments
- Disseny, implementació i avaluació de programes
- Elaboració de guies, informes, protocols i estàndards
- Publicacions i materials audiovisuals
- Assessorament, orientació i entrenament en accessibilitat i autonomia personal per a usuaris, famílies i cuidadors
- Activitats de dinamització dels serveis socials i sociosanitaris
Subscriu-te!
El Butlletí CESS és un canal d'informació per a les entitats i professionals dels serveis socials que volen aprofundir o participar en les activitats de recerca i transferència de coneixement que es porten a terme en el marc del Centre d'Estudis Sanitaris i Socials (CESS) de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya.
Periòdicament rebreu informació de primera mà sobre les activitats formatives, les conferències i els actes organitzats pel CESS, el SÍRIUS Vic Centre per a l'autonomia personal i el DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials.
Per donar-se d'alta només cal emplenar les dades del formulari: fes clic aquí!
Instal·lacions i equipaments
Contacte
Ctra. de Roda, 70
08500 Vic